Η ΕΕ δεσμεύεται να απαντήσει σε περίπτωση εμφάνισης ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία

Freepen.gr - Η Ρωσία θα αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της Λευκορωσίας για να προστατεύσει τα δύο κράτη από τις αυξανόμενες απειλές του ΝΑΤΟ, πιστεύει ο βουλευτής Ντμίτρι Νόβικοφ.

«Η Ρωσία και η Λευκορωσία είναι μέλη της Ενωσης Κρατών. Στα πρώτα βήματα για τη δημιουργία της, τα μέρη σκιαγράφησαν αρχικά την περαιτέρω συνεργασία και ενίσχυσή της. Αυτό περιλαμβάνει την οικονομική σφαίρα, τη νομοθεσία, την εκπαίδευση και, φυσικά, το ίδιο ισχύει για τη δομή ασφαλείας, επειδή ο αριθμός των προκλήσεων και απειλών για την ασφάλεια για τις χώρες μας έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Novikov, αναφέρει το lenta.ru.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής επεσήμανε απειλές όπως η συνεχιζόμενη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ, οι προσπάθειες πραξικοπήματος στη Λευκορωσία, η πίεση κυρώσεων στη Ρωσία και άλλες εχθρικές ενέργειες που μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με κοινές προσπάθειες.

Τα τακτικά πυρηνικά όπλα δεν αποτελούν απειλή για όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ. Δε θα επηρεάσουν χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία ακόμη και στο χειρότερο σενάριο. Ωστόσο, ορισμένες άλλες χώρες του μπλοκ θα μπορούσαν σίγουρα να στοχοποιηθούν για αντίποινα, είπε ο βουλευτής.

Η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα μόνο ως απάντηση σε παρόμοια κίνηση. Η ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία έρχεται ως μέτρο για την αποτροπή του πολέμου εξαρχής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail