Δεν υπάρχει τίποτε για να διορθώσει την ανοησία όταν πρόκειται για δυτικές αυταπάτες για τη Ρωσία

Αν ψάχνετε για απόδειξη γιατί ο βρετανικός στρατός είναι ένας οργανισμός τρίτου βαθμού που δε θα μπορούσε να αντέξει μια εβδομάδα στα πεδία των μαχών της Ουκρανίας, μην κοιτάξετε πέρα ​​από τον συνταγματάρχη Richard Kemp, αρθρογράφο της Daily Telegraph.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σύμφωνα με το Wiki, «Ο συνταγματάρχης Richard Justin Kemp είναι ένας απόστρατος αξιωματικός του βρετανικού στρατού που υπηρέτησε από το 1977 έως το 2006. Ο Kemp ήταν διοικητής τάγματος πεζικού. Μεταξύ των αποστολών του ήταν η διοίκηση της επιχείρησης Fingal στο Αφγανιστάν από τον Ιούλιο έως το Νοέμβριο του 2003».

Το τελευταίο κομμάτι της κακής τεχνογνωσίας του είναι αντιπροσωπευτικό των προηγούμενων προσπαθειών του - κοινοτοπία γεμάτη στρεβλώσεις και αυταπάτες. Είναι επίσης επαγγελματίας της ψυχολογικής προβολής — δηλαδή, αποδίδοντας στη Ρωσία τις αδυναμίες του δικού του έθνους. Γράφει σχετικά με τη Ρωσία και τον Πούτιν ότι:

Η οικονομία της ισοπεδώνεται και ο ηγέτης της, λόγω ανικανότητας, διαλύει συστηματικά έναν στρατό που κάποτε ήταν τόσο ισχυρός που μισό εκατομμύριο στρατιώτες των ΗΠΑ βρίσκονταν μόνιμα στην Ευρώπη για να τον αντιμετωπίσουν. Η δημογραφική αναταραχή της Ρωσίας ήταν από καιρό εφιάλτης για τον Πούτιν και το μόνο που έκανε είναι να την επιδεινώσει, καθώς χιλιάδες νεαροί Ρώσοι σφάζονται στο Μπαχμούτ και, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Μόσχας, περισσότεροι από 700.000 νεαροί άνδρες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα για να αποφύγουν την επιστράτευση.

Σε πολλές χώρες η Ρωσία είναι παρίας, με την ιδιότητά της ακόμη και ως οπλισμένου βενζινάδικου σε ερείπια. Πιθανότατα δεν θα μπορέσει ποτέ να ανακάμψει από όλα αυτά και θα παλέψει να το ξεπεράσει σοβαρά – εκτός από άλλα αδίστακτα κράτη που μυρίζουν την ευκαιρία να αγοράσουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο με έκπτωση, ή ίσως μερικά μαχητικά αεροσκάφη.

Ναι, η Μόσχα έχει πυρηνικά όπλα και ο Πούτιν δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να απειλήσει ότι θα τα βάλει στο παιχνίδι, αλλά ξέρει πως η Κίνα είναι απίθανο να επιτρέψει τη χρήση τους. Αυτό συμπυκνώνει τα άσχημα βάθη στα οποία ο Πούτιν έχει παρασύρει τη χώρα του. Στο ορατό μέλλον, η Ρωσία δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά ένας Κινέζος υποτελής. Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη Μόσχα, η ελάχιστα κρυφή περιφρόνηση του Xi Jinping έρχεται σε εξευτελιστική αντίθεση με την πολυτελή φιλοξενία του οικοδεσπότη του και την γονατισμένη επιδοκιμασία.


Ας ξεκινήσουμε με την επιμονή του πως ο Πούτιν «αποσυναρμολογεί» συστηματικά τον ρωσικό στρατό. Σύμφωνα με μια αναφορά του Μαρτίου 2023 από την Statista:


Το συνολικό στρατιωτικό δυναμικό της Ρωσίας υπολογιζόταν σε 1.330.900 έως το 2023. Από αυτούς, 830,9 χιλιάδες προσωπικό ήταν ενεργό, 250 χιλιάδες ήταν εφεδρικοί και 250 χιλιάδες παραστρατιωτικές δυνάμεις.

Πώς συγκρίνεται αυτό με τη Βρετανία; Σύμφωνα με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, Στρατηγό Σερ Μαρκ Κάρλετον-Σμιθ:

Ο βρετανικός στρατός είναι πολύ μικρός για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις απειλές για τα βρετανικά συμφέροντα. «Σίγουρα τονίζεται το γεγονός ότι η μάζα και το μέγεθος είναι σημαντικά. Δεν είμαι άνετος με έναν Στρατό μόλις 73.000. Είναι πολύ μικρός. Αυτό δεν ήταν ποτέ μέρος της πρότασής μας για την αναθεώρηση. Στην πραγματικότητα, εργαζόμουν προς την κατεύθυνση να αυξήσουμε ξανά τον στρατό στους 82.000 – και το κάναμε με επιτυχία τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Τι ναρκωτικά παίρνει αυτός ο άνθρωπος; Αν αναπτύξαμε τον βρετανικό στρατό στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, θα υπήρχαν ακόμα 27.077 κενές θέσεις. Στείλτε τους Βρετανούς στην Ουκρανία και ο στρατός τους θα είχε εξαφανιστεί σε δύο εβδομάδες. Κόλαση, η σημερινή δύναμη ωχριά σε σύγκριση με 300.000 Βρετανούς στρατιώτες που διασώθηκαν από τη Δουνκέρκη πριν από 83 χρόνια. Το γεγονός ότι ένας άνθρωπος όπως ο Kemp θα μπορούσε να φτάσει στο βαθμό του Συνταγματάρχη βοηθά στην εξήγηση της σημερινής αβυσσαλέας κατάστασης του βρετανικού στρατού.

Φαίνεται πως ο Kemp είναι θαυμαστής του αείμνηστου γερουσιαστή John McCain. Βγάζει το ανόητο μιμίδιο ότι η Ρωσία είναι ένα βενζινάδικο που μεταμφιέζεται σε χώρα. Και ο Κεμπ επιμένει πως η Ρωσία είναι παρίας. Υποθέτω ότι δεν διαβάζει τον Economist (μάλλον πάρα πολλά μεγάλα λόγια για αυτόν). Μια έκθεση από το Economist Intelligence Unit το Μάρτιο σημείωσε ότι η καθαρή υποστήριξη για τη Ρωσία στην παγκόσμια σκηνή έχει αυξηθεί από το Φεβρουάριο του 2022:

«Η Κίνα παραμένει η πιο σημαντική χώρα σε αυτήν την κατηγορία [τους υποστηρικτές της Ρωσίας], αλλά άλλες αναπτυσσόμενες χώρες (ιδίως η Νότια Αφρική, το Μάλι και η Μπουρκίνα Φάσο) έχουν επίσης μετακινηθεί σε αυτήν την ομάδα, η οποία αντιπροσωπεύει το 33% του παγκόσμιου πληθυσμού», αναφέρει η έκθεση της EIU προσθέτοντας ότι αυτές οι τάσεις υπογραμμίζουν την αυξανόμενη επιρροή της Ρωσίας στην Αφρική

Ενώ η Νότια Αφρική προκάλεσε διαμάχη το Φεβρουάριο πραγματοποιώντας κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Ρωσία και την Κίνα στην επέτειο της εισβολής στην Ουκρανία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής Naledi Pandor ανέφερε ότι η «μαζική μεταφορά όπλων» από τη Δύση στην Ουκρανία άλλαξε την προοπτική της Πρετόρια και επαίνεσε την «αυξανόμενη οικονομική διμερή σχέση» της χώρας με τη Μόσχα. https://t.me/Slavyangrad/39944


Η άποψη του Κεμπ για τη σύνοδο κορυφής μεταξύ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ δείχνει ότι αγνοεί τις ειδήσεις από την ίδια την εφημερίδα που τον πληρώνει για να γράψει αυτά που γράφει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail