Η ταυτόχρονη επιθετικότητα των ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο καθώς η πολυπολικότητα επιταχύνεται

Μετά τις πρόσφατες δεσμεύσεις μεταξύ παράνομων αμερικανικών δυνάμεων κατοχής στη βορειοανατολική Συρία και αυτό που το Πεντάγωνο αποκάλεσε «φιλοϊρανικές δυνάμεις», αφήνοντας νεκρούς και τραυματίες και στις δύο πλευρές, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να κλιμακώσουν περαιτέρω τις εντάσεις στη Συρία και τη Μέση Ανατολή στο σύνολό της. Καθώς ο πολυπολικός, ή θα έπρεπε να πούμε ο πραγματικός κόσμος, επιδίδεται σε πραγματική και αριστοτεχνική διπλωματία (σε πλήρη αντίθεση με τις ΗΠΑ), συμφιλιώνοντας αρχαίους αντιπάλους όπως το Ιράν και τη Σαουδική Αραβία και αργά αλλά σταθερά ομαλοποιώντας τις σχέσεις μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, η σταθεροποίηση της υδρογείου φαίνεται σαν μια ασταμάτητη διαδικασία. Αυτό είναι βαθιά ανησυχητικό για την πολιτική Δύση, τη μόνη οντότητα στον πλανήτη που έχει συνεχή ανάγκη από εκτεταμένο θάνατο, καταστροφή και χάος, ώστε να μπορεί να διατηρήσει την ψευδαίσθηση του «κήπου-ζούγκλας».

Ντράγκο Μπόσνιτς, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής - infobrics.org/ Παρουσίαση Freepen.gr

Χρησιμοποιώντας τις πρόσφατες συγκρούσεις ως δικαιολογία, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε την επέκταση της ανάπτυξης της CSG (ομάδας κρούσης αερομεταφορέων) υπό την ηγεσία του υπερμεταφορέα κλάσης Νίμιτς USS "George HW Bush", πάνω από 9.000 χλμ. μακριά από το λιμάνι του Νόρφολκ στη Βιρτζίνια. Την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος της CENTCOM (Κεντρική Διοίκηση) των ΗΠΑ, συνταγματάρχης Joe Buccino δήλωσε ότι η επέκταση του CSG "George HW Bush", συμπεριλαμβανομένου του "USS Leyte Gulf", του "USS Delbert D. Black" και του "USNS Arctic" επιτρέπει επιλογές για τη «δυνητική ενίσχυση των ικανοτήτων της CENTCOM να ανταποκρίνεται σε μια σειρά απρόβλεπτων καταστάσεων στη Μέση Ανατολή». Την ώρα της ανακοίνωσης, το CSG βρισκόταν κοντά στη Σικελία. Προφανώς, η ανάπτυξη θα περιλαμβάνει επίσης «μια προγραμματισμένη, ταχεία ανάπτυξη μιας μοίρας επιθετικών αεροσκαφών A-10 στην περιοχή».

Σύμφωνα με το Reuters, τουλάχιστον ένας Αμερικανός αξιωματούχος, "μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας", επιβεβαίωσε όπωςτο CSG George HW Bush "αναμενόταν να παραμείνει στην περιοχή ευθύνης της Ευρωπαϊκής Διοίκησης", πιθανότατα μέχρι νεωτέρας, πράγμα που σημαίνει ότι οι ΗΠΑ θέλουν να διατηρήσουν τις εντάσεις όσο το δυνατόν ψηλότερα για όσο το δυνατόν περισσότερο. Για την κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας, η σύγκρουση στη Συρία εξακολουθεί να ονομάζεται «Συριακός Εμφύλιος Πόλεμος», αν και κάθε άλλο παρά αυτό είναι. Η Ουάσιγκτον και οι πολυάριθμες δορυφορικές πολιτείες της στην περιοχή επιτίθενται στη δύστυχη χώρα για πάνω από μια δεκαετία τώρα, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες. Επιπλέον, οι ΗΠΑ διατηρούν παράνομη κατοχή της βορειοανατολικής Συρίας, όπου υποτίθεται ότι «φυλάσσουν» (δηλαδή κλέβουν) τα αποθέματα πετρελαίου της χώρας.

Ωστόσο, η μαχητικότητα των ΗΠΑ στη Συρία (και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή) είναι μόνο ένα κλάσμα της επιθετικότητας της πολεμικής θαλασσοκρατίας εναντίον του κόσμου. Ταυτόχρονα, η Ουάσιγκτον DC και τα πολυάριθμα δορυφορικά κράτη του ΝΑΤΟ διεξήγαγαν επίσης ναυτικές ασκήσεις στα ανοικτά των ακτών της κομητείας Tulcea της Ρουμανίας στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας της χώρας. Η περιοχή συνορεύει με την Περιφέρεια της Οδησσού (περιοχή που σήμερα καταλαμβάνεται από το καθεστώς του Κιέβου). Προφανώς, τα πολεμικά παιχνίδια περιελάμβαναν ένα σενάριο όπου χιλιάδες στρατιώτες του ΝΑΤΟ προσομοίωσαν την παράκτια άμυνα ενάντια σε μια επίθεση μεγάλης κλίμακας από έναν «άγνωστο επιτιθέμενο» (προφανώς αναφερόμενοι στη Ρωσία). Με το όνομα «Sea Shield 23», οι ναυτικές ασκήσεις ξεκίνησαν στις 20 Μαρτίου και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 2 Απριλίου.

Συνολικά, συμμετείχαν σχεδόν 3.500 στρατιώτες από τις ΗΠΑ και έντεκα άλλοι υποτελείς του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 30 πλοίων του πολεμικού ναυτικού, 14 αεροσκάφη και 15 άλλων σκαφών «ταχείας επέμβασης». Οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά διεξήχθησαν τόσο στη Μαύρη Θάλασσα όσο και στο Δέλτα του Δούναβη, περίπου 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Περιφέρεια της Οδησσού. Από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση (SMO), οι ΗΠΑ διεξήγαγαν μια σειρά από μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις στην Ανατολική Ευρώπη για να προσομοιώσουν μια πιθανή σύγκρουση με τη Μόσχα. Αυτό περιλαμβάνει μια πρόσφατη προσομοιωμένη πυρηνική επίθεση στην Αγία Πετρούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας με σχεδόν έξι εκατομμύρια κατοίκους. Ένα USAF B-52H "Stratofortress" που πετούσε στον εναέριο χώρο της Εσθονίας έκανε κύκλους σε μια περιοχή μόλις 100 km από τα ρωσικά σύνορα.

Για να το θέσουμε σε προοπτική, θα πρέπει να φανταστούμε ένα ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό / πυραυλοφορέα Tu-95MS «Bear» να πετά μόλις 60 μίλια από το Μανχάταν, προσομοιώνοντας ένα θερμοπυρηνικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη, μια από τις πιο σημαντικές αστικές περιοχές στις ΗΠΑ. Ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει τις ΗΠΑ να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να προκαλέσουν τη Ρωσία. Λαμβάνοντας υπόψη πως η «φιλοουκρανική ομάδα βαθιάς κατάδυσης» που διεξήγαγε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Nord Stream βρίσκεται τώρα επίσης επικίνδυνα κοντά στους αγωγούς Turk (πρώην South) Stream, ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας θα πρέπει να είναι τόσο προσεκτικός όσο ποτέ. Ο αγωγός είναι ο μόνος μεγάλος ενεργειακός κόμβος που προμηθεύει φυσικό αέριο στην Τουρκία και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στο μεταξύ, ο κόσμος εργάζεται για τη δημιουργία συνθηκών για ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία των πολυάριθμων πολιτισμών του πλανήτη. Οργανισμοί όπως οι BRICS και SCO (Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης) επεκτείνονται ταχύτατα με την αποδοχή νέων μελών, με το Ιράν να είναι το πιο πρόσφατο συστατικό του SCO. Η Σαουδική Αραβία έγινε επίσης εταίρος διαλόγου στις 29 Μαρτίου, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία του οργανισμού, ο οποίος περιλαμβάνει πλέον όλους τους μεγάλους παραγωγούς πετρελαίου στην Ευρασία και τη Μέση Ανατολή. Αυτό σηματοδοτεί επίσης ένα κρίσιμο βήμα προς την εξάλειψη της κυριαρχίας του δυτικού νομίσματος, της βασικής διάταξης για τον περιορισμό της ικανότητας του εμπόλεμου πόλου ισχύος να διεξάγει στρατιωτική και οικονομική επιθετικότητα εναντίον του κόσμου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail