Αυτοί οι οικονομικοί αριθμοί είναι συγκλονιστικοί

Pixabay
Εάν δυσκολεύεστε να τα καταφέρετε σε αυτή την οικονομία, δεν είστε μόνοι, γιατί υπάρχουν εκατομμύρια άλλοι Αμερικανοί στο ίδιο ακριβώς σκάφος. Περιττό να πούμε ότι το κόστος ζωής έχει γίνει εξαιρετικά καταπιεστικό και αυτό έχει ασκήσει τεράστια οικονομική πίεση στις οικογένειες των ΗΠΑ. Δυστυχώς, η Federal Reserve επέλεξε να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό αυξάνοντας επιθετικά τα επιτόκια, και αυτό αρχίζει να προκαλεί τεράστια προβλήματα. Η προσφορά χρήματος στην πραγματικότητα συρρικνώνεται, το τραπεζικό σύστημα έχει πέσει σε κατάσταση χάους και γινόμαστε μάρτυρες ενός τσουνάμι απολύσεων που δεν μοιάζει με τίποτα από όσα έχουμε δει μετά τη Μεγάλη Ύφεση.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Για τους περισσότερους Αμερικανούς, η απασχόληση είναι το μόνο πράγμα που βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς και τη φτώχεια. Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη έρευνα ανακάλυψε πως το 44 τοις εκατό των Αμερικανών εργάζονται στην πραγματικότητα περισσότερες από μία δουλειές:

Σαράντα τέσσερα τοις εκατό των Αμερικανών εργάζονται σε μια δεύτερη δουλειά, μια αύξηση 13 τοις εκατό σε σχέση με την κυβέρνηση Τραμπ, αποκάλυψε μια έκθεση του Lending Club την Τρίτη.

Η πρόσφατη αύξηση υπό τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν υπογραμμίζεται από μια έρευνα της FlexJobs, η οποία διαπίστωσε ότι το 69 τοις εκατό των απασχολούμενων επαγγελματιών είτε έχουν παράπλευρη δουλειά είτε θέλουν [να βρουν μία].

Αυτή είναι η οικονομία μας τώρα.

Δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί πρέπει να δουλέψουν πολλές δουλειές μόνο και μόνο για να επιβιώσουν.

Και σε αυτό το σημείο περισσότερο από το 60 τοις εκατό του πληθυσμού ζει από μισθό σε μισθό:

Η έκθεση του Lending Club αποκάλυψε επίσης πως το 62 τοις εκατό των Αμερικανών, συμπεριλαμβανομένου του 48 τοις εκατό των καταναλωτών υψηλού εισοδήματος, ζούσαν από μισθό σε μισθό το Φεβρουάριο, δύο ποσοστιαίες μονάδες πάνω σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Αλλά αν είστε σε θέση να βρείτε έναν τρόπο να ξεκουράζεστε από μήνα σε μήνα, θα πρέπει να είστε πολύ χαρούμενοι, γιατί σύμφωνα με τον συγγραφέα Matthew Desmond περίπου 18 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν σε μια κατάσταση «βαθιάς φτώχειας»:

Στο βιβλίο του, ο Desmond, αναλύοντας δεδομένα από το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ και άλλες πηγές, αναφέρει ότι 1 στους 18 ανθρώπους στις ΗΠΑ ζει σε αυτό που θεωρείται «βαθιά φτώχεια» ή αυτό που αποκαλεί «υπόγειο επίπεδο έλλειψης».

Το 2020, αυτή η κατηγορία περιελάμβανε άτομα που κερδίζουν λιγότερα από 6.380 $ ετησίως ή τετραμελείς οικογένειες που ζουν με λιγότερα από 13.100 $. Το 2020, σχεδόν 18 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αμερική ζούσαν σε αυτές τις συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων περίπου 5 εκατομμυρίων παιδιών.

Καθώς κάθομαι εδώ, δυσκολεύομαι να καταλάβω αυτούς τους αριθμούς.

Είναι απλά τόσο κακοί.

Δυστυχώς, οι οικονομικές συνθήκες χειροτερεύουν ραγδαία. Την Πέμπτη, μάθαμε ότι ο Roku θα πραγματοποιήσει δεύτερο γύρο απολύσεων:

Η εταιρεία συσκευών ροής Roku σχεδιάζει να απολύσει άλλους 200 εργαζομένους, λίγους μήνες αφότου έκοψε τον ίδιο αριθμό θέσεων το 2022.

Σε μια κατάθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, η Roku, Inc. έγραψε ότι «έχει εγκρίνει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης για να μειώσει την αύξηση των λειτουργικών δαπανών της Εταιρείας σε ετήσια βάση και να δώσει προτεραιότητα σε έργα που η Εταιρεία πιστεύει πως θα έχουν υψηλότερη απόδοση επένδυσης, το οποίο αναμένεται να επηρεάσει περίπου 200 εργαζομένους, περίπου το 6% του εργατικού δυναμικού της Εταιρείας, και να έχει ως αποτέλεσμα την έξοδο και την υπεκμίσθωση ή τη διακοπή χρήσης ορισμένων εγκαταστάσεων γραφείου που η Εταιρεία δεν καταλαμβάνει επί του παρόντος».

Και η EA μόλις ανακοίνωσε ότι «θα απολύσει περίπου το 6% του εργατικού δυναμικού της»:

Η εταιρεία έκδοσης βιντεοπαιχνιδιών Electronic Arts δήλωσε την Τετάρτη ότι θα απολύσει περίπου το 6% του εργατικού δυναμικού της και θα μειώσει τους χώρους γραφείων σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος.

Η EA είχε περίπου 12.900 άτομα στα τέλη Μαρτίου του περασμένου έτους.

Ο εκδότης Madden NFL είπε επίσης ότι θα απομακρυνθεί από έργα που δε συμβάλλουν στη στρατηγική του.

Ανησύχησα πολύ όταν το άκουσα.

Νόμιζα πως η EA τα πήγαινε καλά.

Η Burger King θα περικόψει επίσης μεγάλο αριθμό εργαζομένων καθώς κλείνει 26 καταστήματα:

Η Burger King ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 424 μέλη του προσωπικού καθώς ετοιμάζεται να κλείσει 26 εστιατόρια μέχρι τον Απρίλιο.

Το κλείσιμο των καταστημάτων ξεκίνησε στις 17 Μαρτίου και θα συνεχιστεί μέχρι τον επόμενο μήνα καθώς η αλυσίδα κλείνει τις πόρτες λόγω «απρόβλεπτων επιχειρηματικών συνθηκών».

Και αν η Bed Bath & Beyond δεν είναι σε θέση να συγκεντρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, ολόκληρη η εταιρεία μπορεί σύντομα να καταρρεύσει:

Η Bed Bath & Beyond θα πουλήσει έως και 300 εκατομμύρια δολάρια από τις μετοχές της για να αποπληρώσει τους πιστωτές και να χρηματοδοτήσει την επιχείρησή της καθώς αγωνίζεται να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Εάν δεν είναι σε θέση να συγκεντρώσει επαρκή χρήματα από την προσφορά, ο γίγαντας της οικιακής επίπλωσης δήλωσε την Πέμπτη ότι αναμένει «πιθανότατα να κηρύξει πτώχευση».

Θα υπάρξουν τόσες πολλές ιστορίες όπως αυτή τους επόμενους μήνες.

Μετά από χρόνια εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων και εύκολου χρήματος, οι ηγέτες μας έχουν φέρει τα πράγματα στην αντίστροφη θέση.

Σε αυτό το σημείο, η προσφορά χρήματός μας «πέφτει με τον ταχύτερο ρυθμό της από τη δεκαετία του 1930»:

Η προσφορά χρήματος στις ΗΠΑ μειώνεται με τον ταχύτερο ρυθμό της από τη δεκαετία του 1930, μια κόκκινη σημαία για την οικονομία και τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Η προσφορά χρήματος συρρικνώνεται τώρα από έτος σε έτος από το Δεκέμβριο, μια άνευ προηγουμένου εξέλιξη στη σύγχρονη εποχή που θα πρέπει να κάνει τους επενδυτές να καθίσουν και να το προσέξουν – η ανάπτυξη, οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων και ο πληθωρισμός θα μπορούσαν όλα να αποδυναμωθούν.

Σύμφωνα με το Reuters, είναι σε μεγάλο βαθμό συνέπεια της αντιστροφής της ρευστότητας που δημιουργείται από τα μαζικά δημοσιονομικά και νομισματικά κίνητρα μετά την πανδημία, τη συρρίκνωση του ισολογισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας μέσω ποσοτικής σύσφιξης, της πτώσης των τραπεζικών καταθέσεων και της χαμηλής ζήτησης και παροχής πιστώσεων.

Περιττό να πούμε ότι η δεκαετία του 1930 δεν ήταν καλή εποχή για την οικονομία μας.

Και καθώς η ιστορική μας τραπεζική κρίση ξεκινά, οι μικρές και μεσαίες τράπεζες σε όλη τη χώρα θα είναι πολύ σφιχτές με τα χρήματά τους.

Αυτό σημαίνει ότι θα εκδίδουν λιγότερα στεγαστικά δάνεια, λιγότερα δάνεια για εμπορικά ακίνητα, λιγότερα δάνεια αυτοκινήτων και λιγότερες πιστωτικές κάρτες.

Με άλλα λόγια, η οικονομική δραστηριότητα πρόκειται πραγματικά να επιβραδυνθεί.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει εκ των προτέρων, και έτσι όσοι είναι σοφοί θα μπορέσουν να προετοιμαστούν για να αντιμετωπίσουν την επερχόμενη καταιγίδα.

Δυστυχώς, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού εξακολουθεί να εμπιστεύεται τους ηγέτες μας όταν λένε πως όλα θα πάνε καλά με κάποιο τρόπο.

Τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν τυφλή πίστη στο σύστημα, παρόλο που το σύστημα τώρα αρχίζει να καταρρέει παντού γύρω μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail