Η Ιταλία θα απαγορεύσει τα τρόφιμα που καλλιεργούνται στο εργαστήριο για την προστασία των πολιτών και της παράδοσης

Freepen.gr - Η ιταλική βιομηχανία θα απαγορευτεί να παράγει τρόφιμα και ζωοτροφές που καλλιεργούνται σε εργαστήριο σε σχέδιο νόμου που ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση την Τρίτη.

Η συντηρητική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να αντισταθεί στο μεταβαλλόμενο κλίμα στην παραγωγή τροφίμων σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την υγεία των Ιταλών, τους τομείς των τροφίμων και της γεωργίας της χώρας και την πολιτιστική κληρονομιά της Ιταλίας.

Με την επιφύλαξη κοινοβουλευτικής έγκρισης, ο νέος νόμος θα οδηγήσει σε πλήρη απαγόρευση κάθε τροφής που παράγεται «από κυτταροκαλλιέργειες ή ιστούς που προέρχονται από σπονδυλωτά ζώα», με πρόστιμα έως και 60.000 ευρώ για τις παραβάσεις.

«Τα εργαστηριακά προϊόντα κατά τη γνώμη μας δεν εγγυώνται την ποιότητα, την ευημερία και την προστασία του πολιτισμού μας, των παραδόσεων μας», δήλωσε ο Francesco Lollobrigida, ανώτερος υπουργός της κυβέρνησης στην κυβέρνηση της πρωθυπουργού Giorgia Meloni και βουλευτής του Brothers of Italy.

«Δε θα μπορούσαμε παρά να γιορτάσουμε μαζί με τους αγρότες μας ένα μέτρο που τοποθετεί την Ιταλία στην πρώτη γραμμή, όχι μόνο στο θέμα της υπεράσπισης της αριστείας, ένα θέμα που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς, αλλά και στο θέμα της προστασίας των καταναλωτών», είπε η Μελόνι την Τρίτη.

«Είναι το πρώτο τέτοιο μέτρο σε διεθνές επίπεδο. Η Ιταλία είναι η πρώτη χώρα που λέει όχι στα λεγόμενα συνθετικά τρόφιμα και συνθετικό κρέας, και το κάνει με επίσημη πράξη», δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Francesco Lollobrigida. «Πιστεύουμε πως αυτό είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail