Victoria Nuland: Το γυναικείο πρόσωπο του πολέμου

Όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν διόρισε τη Βικτόρια Νούλαντ ως αναπ. Υπουργό Εξωτερικών, οι φεμινίστριες της CODEPINK (Γυναίκες για την Ειρήνη, διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση) εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την απόφαση υποστηρίζοντας ότι η Νούλαντ θα έφερνε πόνο και βάσανα σε μητέρες και κόρες καθώς «υποκίνησε τον πόλεμο».

Olga Lebedeva - english.pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

"Αντί να προωθεί τη διπλωματία, η Nuland ξεκινά διαμάχες όπου ανακατεύεται, προκαλώντας τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και τώρα στην Ουκρανία. Εάν οι φεμινίστριες παραμείνουν σιωπηλές ή υποστηρίξουν αυτή τη νεοσυντηρητική της εποχής Μπους απλώς και μόνο επειδή είναι γυναίκα, η Victoria Nuland μπορεί απλώς να κάψει τον κόσμο στη πυρηνική πυρκαγιά», είπε τότε η Μήδεια Μπέντζαμιν, συνιδρυτής του CODEPINK for Peace.

Αποδείχθηκε ότι η παραπάνω δήλωση δεν απείχε πολύ από την αλήθεια. Αρκεί να θυμηθούμε τα πλάνα της Victoria Nuland να μοιράζει ψωμί εν μέσω ταραχών στο Μαϊντάν. Το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα ποιος ήταν πίσω από την επανάσταση στην Ουκρανία.

«Με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη να επιτίθενται ήδη στη χερσόνησο της Κριμαίας και τους αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς καθ' οδόν, η ώθηση της Νούλαντ να περάσει άλλη μία από τις κόκκινες γραμμές του Πούτιν εξασφαλίζει μόνο περισσότερους θανάτους, καταστροφές και οικοκτονίες στην Ουκρανία», γράφουν στελέχη της CODEPINK σε άρθρο που δημοσιεύθηκε από την Global Research.

Η Νούλαντ προκάλεσε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση

Οι συντάκτες του άρθρου ανησυχούν περισσότερο για την τύχη των Ουκρανών γυναικών, τις οποίες θεωρούν το κύριο θύμα της σύγκρουσης:

«Για τις γυναίκες της Ουκρανίας, η παράνομη ρωσική εισβολή — την οποία η Νούλαντ προκάλεσε όλα αυτά τα χρόνια με την επέκταση του ΝΑΤΟ — οδήγησε σε αυξημένη σeξουαλική διακίνηση και αυξημένη έμφυλη βία. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη και τις οργανώσεις αρωγής, αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο το βιασμό ως όπλο του πολέμου, αλλά της «βίας συντρόφου και της σeξουαλικής παρενόχλησης», αναφέρει το άρθρο. 

Η Νούλαντ είναι εγκληματίας πολέμου

Για να επιβεβαιώσει τα παραπάνω, ο συγγραφέας του άρθρου προτείνει να μελετηθεί το ιστορικό υπηρεσιών της Nuland.

Η Nuland υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Αντιπροέδρου Dick Cheney από το 2003-2005 κατά τη διάρκεια της παράνομης εισβολής και κατοχής των ΗΠΑ στο Ιράκ, όταν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ιρακινοί και χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Το 2005, η Νούλαντ έγινε πρεσβευτής του ΝΑΤΟ, όπου άσκησε πιέσεις για ευρωπαϊκή ανάμειξη στην καταστροφική κατοχή του Αφγανιστάν από τις ΗΠΑ. Όταν έπειθε άλλες κυβερνήσεις πως οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να κερδίσουν αυτόν τον πόλεμο, η Νούλαντ διέδιδε ψέματα σε όλη την Ευρώπη για να παρατείνει την 20ετή κατοχή που άφησε το Αφγανιστάν κατεστραμμένο.

Το Μάιο του 2013, η Nuland διορίστηκε στη θέση της αναπ. Υπουργού Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις. Υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιούσε διπλωματία στην αντιμετώπιση της Ρωσίας, της Ουκρανίας και άλλων πρώην σοβιετικών κρατών. Αντίθετα, η Νούλαντ και ο Λευκός Οίκος μετέφεραν 5 δισεκατομμύρια δολάρια από χρήματα των φορολογουμένων στην Ουκρανία για να ανατρέψουν τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρό της και να δημιουργήσουν μια μεταβατική κυβέρνηση για να ιδιωτικοποιήσει την Ουκρανία και να προετοιμάσει τη χώρα για πόλεμο με τη Ρωσία.

«Στο τηλέφωνο με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, η Νούλαντ ηχογραφήθηκε κρυφά να λέει «F…the EU» εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ενέκρινε τις επιλογές της να διευθύνει τη μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας. Η Δύση βόγκηξε με τη χρήση της βωμολοχίας. Η πιο κατάφωρη βωμολοχία, ωστόσο, ήταν η επιμονή της να χειραγωγεί τις πολιτικές υποθέσεις μιας άλλης χώρας για να προκαλέσει τη Ρωσία», αναφέρει το άρθρο.

Επιπλέον, η Nuland έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι ήθελε να αποσταθεροποιήσει άλλες περιοχές στην πυρηνική γειτονιά της Ρωσίας - τη Λευκορωσία και το Καζακστάν επειδή ήταν «πολύ φιλικές με τη Ρωσία».

Στην πραγματικότητα, ο στόχος της Nuland είναι να αλλάξει το καθεστώς στη Ρωσία, μια χώρα με πληθυσμό 193 εκατομμυρίων ανθρώπων, 150 διαφορετικές εθνοτικές μειονότητες και 6.000 πυρηνικά όπλα.

"Η αποστολή της Νούλαντ να θυσιάσει ζωές Ουκρανών, για να πάρουν πίσω την Κριμαία που προσάρτησε η Ρωσία μετά το πραξικόπημα του 2014. Αυτό μπορεί να παρασύρει άλλα ευρωπαϊκά έθνη στο πεδίο της μάχης για να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο", καταλήγουν οι συντάκτες του άρθρου.

Με βάση τα παραπάνω, το CODEPINK for Peace προτείνει την απόλυση της Nuland και την αντικατάστασή της με ένα διπλωμάτη που θα είχε ανθρωποκεντρική προσέγγιση για την ασφάλεια και την ειρήνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρόσφατες δηλώσεις της Victoria Nuland για τις νόμιμες επιθέσεις της Ουκρανίας στην Κριμαία μαρτυρούν την προθυμία της Ουάσιγκτον να παρέμβει άμεσα στην ουκρανική σύγκρουση, πιστεύει ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, απόστρατος συνταγματάρχης Douglas McGregor.

«Ας είμαστε ειλικρινείς, βοηθάμε την Ουκρανία να επιτεθεί στην Κριμαία, αν το κάνουμε απευθείας, αυτό θα είναι μια πράξη πολέμου εναντίον της Ρωσίας», δήλωσε ο Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ στο κανάλι Judging Freedom στο YouTube.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail