Το Ιράν ολοκληρώνει τη συμφωνία για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi Su-35 από τη Ρωσία

Freepen.gr - Το Ιράν ολοκλήρωσε τη συμφωνία για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi Su-35 από τη Ρωσία, καθώς η Τεχεράνη και η Μόσχα επιθυμούν να εμβαθύνουν την αμυντική και οικονομική συνεργασία αψηφώντας τις σαρωτικές κυρώσεις και τα μέτρα καταναγκασμού.

«Μετά το τέλος του πολέμου Ιράν-Ιράκ το 1988, το Ιράν ζήτησε από πολλές χώρες να επανεξετάσουν τη δυνατότητα πώλησης μαχητικών αεροσκαφών στη χώρα και η Ρωσία είπε ότι ήταν έτοιμη για την πώλησή τους», δήλωσε η αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη στο ρωσικό Sputnik news την Παρασκευή.

"Τα μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi Su-35 είναι τεχνικά αποδεκτά από το Ιράν. Έτσι, μετά τον Οκτώβριο του 2020 και το τέλος των περιορισμών του Ιράν στις αγορές συμβατικών όπλων (με βάση το ψήφισμα 2231 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ), το Ιράν συμφώνησε τελικά να τα αγοράσει", πρόσθεσε.

Η διπλωματική αποστολή, ωστόσο, δεν διευκρίνισε τον ακριβή χρόνο επίτευξης της συμφωνίας, ούτε το πότε η Ρωσία θα παραδώσει τα μαχητικά αεροσκάφη στο Ιράν.

Το Ιράν και η Ρωσία έχουν γίνει στόχος κυρώσεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, αλλά οι κυρώσεις απέτυχαν να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα των δυτικών χωρών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail