Συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Άσκηση «NOBLE DINA 2023»

Από την Τετάρτη 15 έως την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 διεξάγεται η πολυμερής αεροναυτική άσκηση με την επωνυμία «NOBLE DINA 2023 – (ND-23)», μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, του Ισραήλ, της Κύπρου και των ΗΠΑ στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και με συμμετοχή δυνάμεων από την Γαλλία και την Ιταλία, καθώς και προσωπικού από την Γερμανία.

Η «NOBLE DINA 2023» είναι άσκηση τύπου LIVEX (Live Exercise), διεξάγεται σε ετήσια βάση και εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ σε ό,τι αφορά στις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίες παγίως υποστηρίζουν και αναδεικνύουν τον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή.

Σκοπός της Άσκησης είναι η εκπαίδευση των συμμετεχουσών δυνάμεων σε σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια και σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών με έμφαση στον Ανθυποβρυχιακό Πόλεμο, τον Πόλεμο Επιφανείας και τις επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης, για την επαύξηση της διαλειτουργικότητας και την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητάς τους.

Στην Άσκηση, η Ελλάδα συμμετέχει με 1 Φρεγάτα (Φ/Γ), 1 Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ), 1 Υποβρύχιο (Υ/Β), 2 Μαχητικά Αεροσκάφη F-16 και 1 Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail