Η Πολωνία θα στείλει μαχητικά MiG-29 στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες

pixabay / Netloop
Freepen.gr - Η Πολωνία θα στείλει τέσσερα από τα μαχητικά της MiG-29 στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά από συνάντηση με τον Τσέχο ομόλογό του Petr Pavel στη Βαρσοβία στις 16 Μαρτίου.

«Πρόκειται για τα MiG-29, τα οποία εξακολουθούν να είναι ενεργά αεροσκάφη στην αεράμυνα της χώρας μας. Μεταφέρουμε κυριολεκτικά αυτά τα MiG στην Ουκρανία τώρα. Έχουμε ακόμα μια ντουζίνα από αυτά», είπε ο Ντούντα.

Η Πολωνική Αεροπορία διαθέτει 23 μαχητικά αεροσκάφη MiG-29A και άλλα έξι εκπαιδευτικά UB. Μερικά από τα μαχητικά αεροσκάφη της σοβιετικής εποχής αγοράστηκαν από τη Γερμανία μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Ωστόσο, σε κανένα από αυτά δεν έγινε κάποια σημαντική αναβάθμιση.

«Αυτά είναι τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας τους σύμφωνα με τις τεχνικές τους δυνατότητες», είπε ο Πολωνός πρόεδρος. «Θα αντικατασταθούν από πρόσφατα παραδοθέντα αεροσκάφη FA-50 από τη Νότια Κορέα, τα πρώτα αναμένονται στο τέλος του έτους. Και μετά από μοίρες αεροσκαφών F-35».

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι η απόφαση της Πολωνίας να στείλει τα MiG-29 είναι μια «κυρίαρχη απόφαση» που δε θα πιέσει τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν να στείλει μαχητικά αεροσκάφη F-16.

«Δεν αλλάζει τον λογισμό μας σε σχέση με τα F-16», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, ανώτατο στέλεχος στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail