Η Σλοβακία θα παραδώσει μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 και συστήματα αεράμυνας Kub στην Ουκρανία

By Wikimedia user KGyST
Freepen.gr - Η σλοβακική κυβέρνηση ενέκρινε την παράδοση των μαχητικών της αεροσκαφών MiG-29 σοβιετικής κατασκευής στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Έντουαρντ Χέγκερ στις 17 Μαρτίου.

Η Σλοβακία απέσυρε τα εννέα μαχητικά της MiG-29AS και ένα μόνο εκπαιδευτικό MiG-29UBS το περασμένο καλοκαίρι. Τα μαχητικά αεροσκάφη αναβαθμίστηκαν από τη ρωσική RAC MiG και δυτικές εταιρείες στο παρελθόν. Ήταν εξοπλισμένα με συστήματα πλοήγησης και επικοινωνιών από τη Rockwell Collins, ένα σύστημα αναγνώρισης φίλου ή εχθρού από την BAE Systems, ενώ το νέο γυάλινο πιλοτήριο διαθέτει οθόνες LC πολλαπλών λειτουργιών και ψηφιακούς επεξεργαστές και επίσης είναι τροποποιημένα για να δεχθούν δυτικό εξοπλισμό.

Ωστόσο, τώρα τα περισσότερα από τα μαχητικά αεροσκάφη δεν είναι σε επιχειρησιακή κατάσταση. Όσα είναι λειτουργικά θα σταλούν στην Ουκρανία, ενώ τα υπόλοιπα θα πάνε για ανταλλακτικά.

Η σλοβακική απόφαση ήρθε μόλις μια ημέρα αφότου η Πολωνία ανακοίνωσε ότι θα στείλει τα δικά της MiG-29 στην Ουκρανία.

Εκτός από το MiG-29, η Σλοβακία θα παραδώσει επίσης ορισμένα από τα εναπομείναντα σοβιετικά συστήματα αεράμυνας Kub της στην Ουκρανία. Το απαρχαιωμένο σύστημα έχει εμβέλεια εμπλοκής 22 χιλιομέτρων και υψόμετρο επτά χιλιομέτρων.Το MiG-29 που θα παραδοθεί από την Πολωνία και τη Σλοβακία θα αποκαταστήσει ορισμένες από τις δυνατότητες της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Ωστόσο, πιθανότατα δεν θα έχουν πραγματικό αντίκτυπο στο πεδίο της μάχης, καθώς οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις διατηρούν ένα μεγάλο πλεονέκτημα τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail