DYNAMIC MANTA 2023 - Το ΝΑΤΟ ψάχνει να βρει τον ΠΙΠΙΝΟ στα ανοικτά της Σικελίας

Από την Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στην Συμμαχική Άσκηση «DYNAMIC MANTA 2023», που διεξάγεται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σικελίας.

Η Άσκηση «DYNAMIC MANTA 2023» είναι τύπου LIVEX/ASW/ASUW (Live Exercise/Anti Submarine Warfare/Anti Surface Warfare), διεξάγεται υπό το ΝΑΤΟ σε ετήσια βάση με σκοπό την εκπαίδευση των συμμετεχουσών δυνάμεων σε σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια και σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών με έμφαση στον Ανθυποβρυχιακό Πόλεμο και στον Πόλεμο Επιφανείας, για την επαύξηση της διαλειτουργικότητας και την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της Συμμαχίας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν σε αυτήν με την Φρεγάτα (Φ/Γ) ΨΑΡΑ, η οποία είναι ενταγμένη στην Μόνιμη Συμμαχική Ναυτική Δύναμη 2 (Standing NATO Maritime Group Two – SNMG 2), το Υποβρύχιο (Υ/Β) ΠΙΠΙΝΟΣ, Ομάδα Ανορθόδοξου Πολέμου (ΟΑΠ) της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), καθώς και με 1 Επιτελή από την νεότευκτη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ ως Special Operation Command and Control Element (SOCCE) επί της Φ/Γ ΨΑΡΑ, για τον συντονισμό και έλεγχο των αντικειμένων Ειδικών Επιχειρήσεων (SOF Playbook).

Πέραν των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, συμμετέχουν δυνάμεις από την Γαλλία, την Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Ιταλία, τον Καναδά και την Τουρκία, καθώς και η SNMG 2 στο σύνολό της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail