Προβλέψεις για τον πρώτο σκόρερ και τον πρώτο σε ασίστ στην Πρέμιερ Λιγκ

unsplash.com / Tim Bechervaise
Τα Ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα μπαίνουν στην τελική τους ευθεία για την ανάδειξη των πρωταθλητών, των ομάδων εκείνων που θα κερδίσουν εισιτήρια για τα ευρωπαϊκά Kύπελλα, αλλά και όσων τελικά υποβιβαστούν. Η αγγλική Πρέμιερ Λιγκ συνεχίζει να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων, όχι μόνο στο Νησί, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πρόκειται για το πιο δημοφιλές ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα λόγω της μεγάλης ανταγωνιστικότητας και γενικότερα του επιπέδου των συλλόγων, των γηπέδων, των αστέρων που μετέχουν κλπ. Ενδιαφέρον, ωστόσο, έχουν οι στατιστικές κατηγορίες και κυρίως εκείνες που αφορούν την ανάδειξη του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος, αλλά και του πρώτου παίκτη σε ασίστ. Με αυτό θα ασχοληθούμε στη συνέχεια, με κάποιες προβλέψεις που μπορούν να σας βοηθήσουν εφόσον σκοπεύετε να στοιχηματίσετε στις συγκεκριμένες αγορές.


Φαβορί και αουτσάιντερ για τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ αποτελεί δίχως αμφιβολία το μεγάλο φαβορί για τη νκορυφή της λίστας με τους πρώτους σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ σύμφωνα με τις αποδόσεις στο pame stixima λόγω της καλής αρχής που έκανε και του γεγονότος πως η ομάδα του, η Μάντσεστερ Σίτι, είναι η πιο παραγωγική ομάδα σε γκολ στο πρωτάθλημα .Από την άλλη πλευρά, το στοίχημα αυτό έχει χαμηλή απόδοση.

Αντίθετα, υπάρχουν πολύ υψηλότερες αποδόσεις που αφορούν για παράδειγμα τον Χάρι Κέιν, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση, αλλά και τους υπόλοιπους στη λίστα των πρώτων σκόρερ που ακολουθούν. Παρά το προβάδισμα του Χάαλαντ, αρκετοί γνωστές του ποδοσφαίρου συζητούν εάν ο Κέιν μπορεί να κάνει κάτι, το οποίο αυτή τη στιγμή φαίνεται πολύ δύσκολο έως αδύνατο. Ο αρχηγός της Τότεναμ και της εθνικής Αγγλίας βρίσκει πολύ συχνά δίχτυα και η διαφορά θα μπορούσε να καλυφθεί υπό κάποιες προϋποθέσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή ο Χάαλαντ είναι τραυματίας, γεγονός το οποίο του απαγόρευσε τη συμμετοχή στις υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της χώρας του. Στη Μάντσεστερ Σίτι δεν φαίνεται να ανησυχούν, αναφέροντας πως ο τραυματισμός δεν είναι σοβαρός και πως ο αθλητής θα επιστρέψει γρήγορα στο χορτάρι. Αυτό είναι και το πιο πιθανό σενάριο, παρότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κάτι διαφορετικό.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως κατά τη θητεία του στην Ντόρτμουντ, ο Χάαλαντ είχε τραυματιστεί μία φορά σοβαρά, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χάσει 140 ημέρες αγωνιστικής δράσης. Θα μπορούσε να υπάρξει ίσως κάτι αντίστοιχο φέτος, το οποίο να επιτρέψει στον Κέιν και στους υπόλοιπους διεκδικητές της κορυφής των πρώτων σκόρερ να μειώσουν τη διαφορά ή να περάσουν μπροστά; Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο.

 
Οι πρωταγωνιστές στην κατηγορία των ασίστ

Η στατιστική κατηγορία που αφορά τις ασίστ έχει και αυτή μεγάλο ενδιαφέρον στην Πρέμιερ Λιγκ. Εδώ, μέχρι στιγμής, προηγείται ο Ντε Μπρόινε της Μάντσεστερ Σίτι, με μικρή όμως διαφορά από τους υπόλοιπους που ακολουθούν. Πολύ κοντά βρίσκεται για παράδειγμα ο Σακά της Άρσεναλ, ουσιαστικά σε απόσταση αναπνοής. Τα πράγματα όσον αφορά τις ασίστ είναι πολύ πιο αμφίρροπα συγκριτικά με την κατηγορία των πρώτων σκόρερ, όπου ο Χάαλαντ έχει σαφώς μεγάλο προβάδισμα.

Αρκετά ψηλά είναι και ο Λεάντρο Τροσάρντ, ο οποίος αγωνίζεται επίσης στην Άρσεναλ, αλλά και ο Κρίστιαν Έρικσεν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ. Οι παίκτες της Άρσεναλ και της Μάντσεστερ Σίτι έχουν σίγουρα προβάδισμα στην κατηγορία αυτή, καθώς οι δύο αυτές ομάδες είναι πολύ πιο παραγωγικές από τις υπόλοιπες, πράγμα το οποίο έχει ουσιαστική επίπτωση και στα γκολ, αλλά και στις ασίστ. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως o Ντε Μπρόινε ήταν πρώτος στις ασίστ στην Πρέμιερ Λιγκ και τη σεζόν 2016-2017. Από την άλλη, η Άρσεναλ βρίσκεται συχνά στην κορυφή αυτής της κατηγορίας, κάτι το οποίο συνέβαινε συχνά τα προηγούμενα χρόνια με τον εξαιρετικό σε ασίστ Μεσούτ Οζίλ.


Αξίζει τελικά να στοιχηματίζει κάνεις στα φαβορί ή στα αουτσάιντερ;

Το συγκεκριμένο ερώτημα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά δυστυχώς η απάντηση δεν μπορεί να είναι συγκεκριμένη και απόλυτη. Δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο, αλλά κάποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στη μία και στην άλλη πλευρά, αντίστοιχα. Όταν στοιχηματίζει κανείς στα φαβορί, τότε θεωρητικά ποντάρει σε επιλογές μικρότερου ρίσκου. Ωστόσο, οι αποδόσεις οι οποίες προσφέρονται από τις στοιχηματικές ιστοσελίδες στα φαβορί είναι συνήθως χαμηλότερες από τις πραγματικές, κάτι το οποίο έχει αντίκτυπο στα κέρδη των παικτών. Από την άλλη πλευρά, όταν κάνεις στοιχηματίζει στα αουτσάιντερ, τότε έχει σαφώς μεγαλύτερη δυνατότητα κέρδους, αλλά το ρίσκο είναι επίσης μεγαλύτερο, καθώς η επιτυχία επιτυγχάνεται πολύ πιο σπάνια.

Η τελική απόφαση εξαρτάται από διάφορους παράγοντες που αφορούν τις ομάδες στα πρωταθλήματα, από ατομικά χαρακτηριστικά που αφορούν τη στρατηγική πονταρίσματος και το πόσο ρίσκο επιθυμεί ο παίκτης κλπ. Συνεπώς, δεν υπάρχει σωστό και λάθος, αν και λόγω του τρόπου με τον οποίο διαμορφώνονται οι στοιχηματικές αποδόσεις δημιουργούνται συνήθως καλύτερες ευκαιρίες όταν κάνεις στοιχηματίζει υπέρ του αουτσάιντερ. Δεν μπορούμε, ωστόσο, να υποστηρίξουμε ότι αυτό αποτελεί κάποιον κανόνα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail