Ο Μεσούτ Οζίλ τελειώνει την ποδοσφαιρική καριέρα και βάζει πλώρη για βουλευτής του Ερντογάν;

ΒΒC
Freepen.gr - Ο ποδοσφαιριστής Mesut Özil ανακοίνωσε την αποχώρησή του σε ηλικία 34 ετών την Τετάρτη, με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν εικασίες για πιθανή υποψηφιότητά του στο κοινοβούλιο από το κυβερνών κόμμα.

«Ανακοινώνω ότι μετά από πολλή σκέψη, σταματώ το ποδόσφαιρο. Ήταν προνόμιο να είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής για 17 χρόνια. Νιώθω ευγνώμων για αυτή την ευκαιρία. Ωστόσο, έχω υποστεί μακροχρόνιους τραυματισμούς τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες. Ένιωσα πως ήρθε η ώρα να τα παρατήσω», ανακοίνωσε ο Οζίλ σε δήλωση που δημοσίευσε στο Instagram την Τετάρτη.

Ο Οζίλ εντάχθηκε στην ομάδα της Φενερμπαχτσέ της Κωνσταντινούπολης το 2021 αφού η Άρσεναλ έλυσε το συμβόλαιό του και στη συνέχεια μετακόμισε στην Μπασακσεχίρ λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα. Η μεταγραφή του στη Φενερμπαχτσέ δημιούργησε τεράστιο θόρυβο στην Τουρκία εκείνη την εποχή, με 312.000 άτομα να παρακολουθούν την πτήση του από το Λονδίνο στην Κωνσταντινούπολη για να ολοκληρώσει τη συμφωνία με τη Φενερμπαχτσέ, αλλά δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες.

Αποσύρθηκε από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας το 2018 εν μέσω πολιτικής συζήτησης στη Γερμανία σχετικά με την εισροή μεταναστών και μετά από αντιδράσεις για μια φωτογραφία του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ξενοδοχείο στο Λονδίνο τον Μάιο του 2018, λέγοντας ότι αντιμετώπιζε «ρατσισμό και ασέβεια» για την τουρκική του καταγωγή.

Τώρα, μετά την ξαφνική αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο πριν από το τέλος της σεζόν, υπάρχουν ισχυρισμοί στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που υποδηλώνουν ότι ο Οζίλ αποσύρθηκε για να μπορέσει να είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν.

Ορισμένες δημοσιεύσεις ανέφεραν πως ο Οζίλ θα είναι υποψήφιος για το κοινοβούλιο στη γενέτειρά του στο Ζονγκουλντάκ στη βόρεια Τουρκία και έχει ήδη ξεκινήσει προσπάθειες για να εξασφαλίσει υποστήριξη.

Η Τουρκία θα διεξαγάγει προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στις 14 Μαΐου.

Ο Οζίλ ωστόσο δεν έκανε καμία αναφορά για την είσοδο στην πολιτική στη δήλωσή του στο Instagram.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail