Η Ουκρανία ίσως πραγματοποιήσει επιχείρηση προβοκάτσια χρησιμοποιώντας χημικά όπλα

Νέα παράνομη πρόκληση σχεδιάζουν δυνάμεις φιλο-ουκρανικές, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε η ρωσική κυβέρνηση. Εικόνες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δείχνουν ότι όπλα που περιέχουν τοξικούς παράγοντες διατίθενται κοντά στο μέτωπο στην Ουκρανία. Η Μόσχα φοβάται πως οι εχθροί της σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τέτοια όπλα εναντίον αμάχων για να κατηγορήσουν τους Ρώσους σε μια επιχείρηση ψευδούς σημαίας.

Lucas Leiroz, ερευνητής Κοινωνικών Επιστημών στο Ομοσπονδιακό Αγροτικό Πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο, γεωπολιτικός σύμβουλος - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Στις 28 Φεβρουαρίου, ο υποστράτηγος Igor Kirillov, διοικητής του τμήματος πυρηνικής, βιολογικής και χημικής προστασίας της Ρωσίας, ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να σχεδιάζει μια αντιρωσική προβοκάτσια μέσω των νεοναζί πληρεξουσίων της. Η υποψία προέρχεται από το γεγονός πως ένα φορτίο που περιείχε χημικά όπλα προσγειώθηκε στο Kramatorsk, γεγονός που υποδηλώνει ότι το Κίεβο θα χρησιμοποιήσει τέτοιο εξοπλισμό.

Ο διοικητής είπε πως πρόσφατα ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία Τζον Σάλιβαν έκανε μια δήλωση λέγοντας ότι οι δυνάμεις της Μόσχας σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα εναντίον του άμαχου πληθυσμού. Για τον Kirillov, και τα δύο γεγονότα φαίνεται να έχουν έναν κοινό σύνδεσμο: τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν σίγουρα από τα ίδια τα ουκρανικά στρατεύματα εναντίον αμάχων, ενώ τα μέσα ενημέρωσης θα προσπαθούσαν να κατηγορήσουν τη Μόσχα για την επίθεση.

«Θεωρούμε αυτές τις πληροφορίες ως πρόθεση των ίδιων των Ηνωμένων Πολιτειών και των συνεργών τους να πραγματοποιήσουν προβοκάτσια στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας τοξικά χημικά (...) Προειδοποιούμε πως σε περίπτωση προκλήσεων με χρήση τοξικών χημικών, θα εντοπίσουμε και θα τιμωρήσουμε τους αληθινούς ενόχους», είπε ο διοικητής.

Επίσης, συγκεκριμένα για το φορτίο στο Kramatorsk και ποια θα ήταν τα χημικά όπλα που περιέχονται εκεί, ρωσικά μέσα ενημέρωσης ενημέρωσαν:

«Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε ότι είχαν παραδοθεί τοξικά χημικά στο Kramatorsk, δημοσιεύοντας εικόνα που δείχνει μια σιδηροδρομική μεταφορά που φτάνει στην Ουκρανία (Kramatorsk) με ένα φορτίο χημικών σε ένα από τα αυτοκίνητά της, συνοδευόμενη από μια ομάδα ξένων υπηκόων (...) η αποστολή αποτελούταν από 16 σφραγισμένα μεταλλικά κουτιά, οκτώ από τα οποία έφεραν ετικέτα με σύμβολο χημικού κινδύνου, επιγραφή BZ και σήμανση με δύο κόκκινες λωρίδες, που αντιστοιχούν στην κατηγορία των δηλητηριωδών ουσιών προσωρινής ανικανότητας. Πέντε από τα κουτιά έφεραν την ένδειξη «CS -RIOT», τρεις επισημάνθηκαν ως «CR-RIOT» με μια ενιαία κόκκινη ταινία, η οποία αντιστοιχεί σε ερεθιστικές ουσίες (...) Το υπουργείο αποκάλυψε επίσης πληροφορίες για απειλές από τη χρήση του BZ, ενός τοξικού παράγοντα που παραδόθηκε στο Kramatorsk».

Πράγματι, αυτή δεν θα ήταν η πρώτη φορά που το Κίεβο χρησιμοποιεί χημικά όπλα στη σύγκρουση. Στην τελευταία αναφερθείσα περίσταση, στις αρχές Φεβρουαρίου, Ρώσοι στρατιώτες πέθαναν στο Ντόνετσκ λόγω τοξικών ουσιών που απελευθερώθηκαν από χειροβομβίδες που εξαπολύθηκαν από drones. Προηγουμένως, οι Ρώσοι είχαν επίσης ειδοποιήσει για ορισμένες μεμονωμένες επιθέσεις με χρήση τοξικών χημικών παραγόντων σε διαφορετικές τοποθεσίες στη ζώνη μάχης. Παρά τις ρωσικές αναφορές, καμία επίσημη δήλωση για το θέμα δεν έχει γίνει από το Κίεβο, τη συλλογική Δύση ή τον ΟΗΕ.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα χημικά όπλα απαγορεύονται από διεθνείς συμβάσεις και πως οι ΗΠΑ - ο άμεσος υποστηρικτής του Κιέβου - είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που κρατά δημοσίως τέτοιο εξοπλισμό στα στρατιωτικά της αποθέματα. Εάν το ουκρανικό καθεστώς χρησιμοποιεί πραγματικά χημικά όπλα στο πεδίο της μάχης, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτά τα όπλα να εισάγονται από τις ΗΠΑ, δεδομένου ότι η Ουάσιγκτον στέλνει τεράστιες ποσότητες θανατηφόρων όπλων στη χώρα. Αυτό κάνει την κατάσταση ακόμη πιο σοβαρή, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις θα ήταν στα πρόθυρα της διάπραξης ενός μεγάλου εγκλήματος πολέμου, πιθανώς κατά αμάχων, χρησιμοποιώντας παράνομα όπλα που προμήθευαν οι ΗΠΑ.

Εκτός από τη χρήση χημικών όπλων, η προετοιμασία ψευδών σημαιών δεν είναι κάτι νέο στην Ουκρανία. Γεγονότα όπως η τραγωδία της Bucha, οι επιθέσεις στο ZNPP και οι συνεχείς βομβαρδισμοί σε αστικές αποστρατιωτικοποιημένες ζώνες είναι μερικά παραδείγματα του πώς το Κίεβο διαπράττει εγκλήματα και, με τη βοήθεια των δυτικών ΜΜΕ, προσπαθεί να κατηγορήσει τους Ρώσους. Αν και πολλοί μάρτυρες τέτοιων γεγονότων έρχονται στη δημοσιότητα για να αναφέρουν την αλήθεια και να πουν ποιοι είναι οι πραγματικοί ένοχοι, σημαντικό μέρος του πληθυσμού στις δυτικές χώρες στερείται πρόσβασης σε πληροφορίες, καθώς υπάρχει έντονη αντιρωσική λογοκρισία.

Πράγματι, με την προηγούμενη δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων από το Υπουργείο Άμυνας, δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες για δυτική παραπληροφόρηση, εάν συμβεί πράγματι μια χημική επίθεση εναντίον του πληθυσμού. Η Μόσχα αποκαλύπτει την ύπαρξη ενός δυτικο-ουκρανικού σχεδίου ως προς αυτό, και είναι καθήκον της διεθνούς κοινωνίας να εξετάσει τι λέγεται από τους Ρώσους τώρα, καθώς αυτό μπορεί να βοηθήσει στην εύρεση των πραγματικών ενόχων ενός πιθανού εγκλήματος πολέμου στο μέλλον.

Πιο σημαντικό από αυτό, ωστόσο, είναι πως η διεθνής κοινωνία κινείται για να καταδικάσει ενεργά τις ουκρανικές προκλήσεις εναντίον αμάχων, ιδιαίτερα εκείνων που αφορούν τη χρήση παράνομων όπλων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail