Η Ρωσία θα προμηθεύσει το Σουδάν με όπλα σε αντάλλαγμα για την κατασκευή ναυτικής βάσης στην Ερυθρά Θάλασσα

Freepen.gr - Στις 11 Φεβρουαρίου 2023, η Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση του Σουδάν ενέκρινε μια συμφωνία για τη δημιουργία μιας υλικοτεχνικής βάσης για το ρωσικό ναυτικό στην παράκτια πόλη του Πορτ Σουδάν. Σε αντάλλαγμα η Μόσχα θα παράσχει όπλα και εξοπλισμό στις ένοπλες δυνάμεις του Σουδάν.

Στις 9 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής του Συμβουλίου Κυριαρχίας, Abdel Fattah al-Burhan, και τον αναπληρωτή του, Mohamed Hamdan Dagalo. Πριν αναχωρήσει από τη σουδανική πρωτεύουσα, ο Λαβρόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι η συμφωνία (η ναυτική βάση), η οποία συμφωνήθηκε την εποχή του πρώην προέδρου Omar al-Bashir, περιμένει την έγκριση από το σουδανικό κοινοβούλιο, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Μεταξύ των πιο σημαντικών όπλων που μπορεί να παράσχει η Ρωσία στο Σουδάν σε περίπτωση έγκρισης της κατασκευής της ναυτικής βάσης είναι: προηγμένα μαχητικά Su-35 τέταρτης γενιάς ++ και πολεμικά πλοία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail