Ο πόλεμος ένα χρόνο αργότερα: Η αρχή της τελικής κατάρρευσης της δυτικής αποικιοκρατίας

Freepen.gr - Στις 24 Φεβρουαρίου 2022 ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξήγησε τις προθέσεις της χώρας του στην Ουκρανία σε τηλεοπτική ομιλία του. Είναι διδακτική η σύγκριση των πολεμικών στόχων της Ρωσίας που εκφράστηκαν στις 24 Φεβρουαρίου 2022 με την κατάσταση της σύγκρουσης σήμερα — ένας πόλεμος φθοράς που διαρκεί ένα χρόνο που η Ρωσία επιβραδύνει και κερδίζει επί τόπου, σημειώνει το consortiumnews.com.

Αλλά αυτό που εξαπολύθηκε πριν από ένα χρόνο, σήμερα απέχει πολύ από το να έχει διευθετηθεί και είναι γεμάτο με υπέρτατο κίνδυνο για όλη την ανθρωπότητα.

Ο οικονομικός πόλεμος της Δύσης, με σκοπό να παρακινήσει τους Ρώσους να ανατρέψουν την κυβέρνησή τους, απέτυχε θεαματικά. Το ρούβλι δεν κατέρρευσε παρά τις κυρώσεις στη ρωσική κεντρική τράπεζα. Ούτε η οικονομία.

Αντίθετα, αναδύεται ένα εναλλακτικό οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα που αποκλείει τη Δύση με την Κίνα, την Ινδία και τη Ρωσία να πρωτοστατούν και το μεγαλύτερο μέρος της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής να συμμετέχουν. Είναι η αρχή της τελικής κατάρρευσης της δυτικής αποικιοκρατίας. Οι κυρώσεις αντίθετα απέτυχαν στη Δύση, ειδικά στην Ευρώπη. Η Δύση κοιτάζει προς τα έξω.

Ο πόλεμος της πληροφορίας έχει αποτύχει σε όλο τον κόσμο. Μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη, που θεωρούν τον εαυτό τους «ο κόσμος», πιστεύουν τις δικές τους «πληροφορίες». Ακόμη και οι New York Times την Πέμπτη το αναγνώρισαν αυτό.

Η ίδια η Ουάσιγκτον είναι χωρισμένη μεταξύ ρεαλιστών που θέλουν μια διπλωματική λύση και νεοσυντηρητικών που συνεχίζουν να «ενισχύουν» την υποστήριξη της Ουκρανίας με την ελπίδα πως μπορεί να κερδίσει στο πεδίο της μάχης, χωρίς να πυροδοτήσει έναν άμεσο πόλεμο ΝΑΤΟ-Ρωσίας.

Θα υπάρξει είτε μια διευθέτηση κατόπιν διαπραγματεύσεων στην οποία η Ουκρανία θα χάσει έδαφος, είτε συνολική ρωσική νίκη ή ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, ενδεχομένως ο τελικός πόλεμος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail