Η Αλγερία ενισχύει το στρατιωτικό της οπλοστάσιο με νέες συμβάσεις όπλων με τη Ρωσία

Freepen.gr - Το Νοέμβριο του 2022, η Αλγερία φιλοξένησε για πρώτη φορά κοινή άσκηση με τη Ρωσία, με τίτλο «Desert Shield 2022», στην περιοχή Bechar στα σύνορα με το Μαρόκο. Αυτή η άσκηση επικεντρώθηκε στην αναζήτηση, τον εντοπισμό και την καταστροφή τρομοκρατικών ομάδων. Αυτό ήρθε μετά από παρόμοιες ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Βόρεια Οσετία τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το υπουργείο Άμυνας της Αλγερίας αρνήθηκε τότε την υλοποίηση αυτής της άσκησης, προτού ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επιβεβαιώσει πριν από λίγο καιρό πως αυτή η τακτική άσκηση είχε όντως εφαρμοστεί.

Με τη Ρωσία να είναι εδώ και καιρό ο κύριος προμηθευτής όπλων της Αλγερίας, οι δύο χώρες συζήτησαν νέες συμφωνίες εξοπλισμών κατά την επίσκεψη του Γραμματέα του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Nikolai Patrushev το Φεβρουάριο του 2023. Στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και η απάντηση στην ενίσχυση των δυνατοτήτων των Βασιλικών Ενόπλων Δυνάμεων του Μαρόκου.

Το Βασίλειο έχει πολλαπλασιάσει τις αποκτήσεις τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων ειδικότερα όπλων Caesar, μαχητών F-16 Viper, drones και ελικοπτέρων AH-64E Apache. Το 2023 ο στρατιωτικός προϋπολογισμός της Αλγερίας θα διπλασιαστεί, φτάνοντας τα 23 δισ. ευρώ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail