Η Κίνα βρήκε τη νέα της αποικία στο Βορρά

Freepen.gr - Η Κίνα βρήκε τη νέα της αποικία στο Βορρά. Όχι, δεν είναι η Ταϊβάν ή κάποιο ιαπωνικό νησί, είναι η χώρα του Μεγάλου Λευκού Βορρά. Όπως αναφέρει το tfiglobalnews.com, σε μια πρόσφατη συνάντηση της G20 που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δελχί, η Καναδή υπουργός Εξωτερικών Melanie Joly και ο Κινέζος ομόλογός της είχαν μια δοκιμαστική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με ισχυρισμούς πως οι απεσταλμένοι του Πεκίνου ενδέχεται να παρεμβαίνουν στα καναδικά ζητήματα.

Φαίνεται ξεκάθαρο ότι η Κίνα σίγουρα δεν είναι ευχαριστημένη με το πρόσφατο βήμα του Ιδρύματος Pierre Elliott Trudeau να επιστρέψει 200 ​​χιλιάδες δολάρια στην Κίνα. Το κοινό δεν γνώριζε πως ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης ήταν ο ίδιος υπεύθυνος εποπτείας που «δεν εντόπισε ξένη ανάμειξη», παρά το γεγονός ότι η μη κερδοσκοπική οργάνωση ισχυρίστηκε πως είχε επιστρέψει τα χρήματα.

Να σημειωθεί πω; το Ίδρυμα Τριντό επέστρεψε το ποσό μετά από ισχυρισμούς ότι ο δωρητής είχε σαφείς συνδέσμους με την Κίνα.

Σύμφωνα με απόφαση του πρώην δημόσιου υπαλλήλου Morris Rosenberg, «Το 2019 και το 2021, η επιτροπή, ως μέρος του Πρωτοκόλλου, αποφάσισε ότι η κυβέρνηση του Καναδά δεν εντόπισε ξένη επιρροή που έθετε σε κίνδυνο την ικανότητα του Καναδά να έχει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές.

Ο Ρόζενμπεργκ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Τριντό από το 2014 έως το 2018, όταν η κομμουνιστική Κίνα συνεισέφερε 200.000 δολάρια σε μετρητά ως μέρος μιας υπόσχεσης 1 εκατομμυρίου δολαρίων, δεν κατονομάστηκε.

Όταν το Ίδρυμα Τριντό επέστρεψε τα κεφάλαια, δεν υπήρχε αμφιβολία πω; ήταν πραγματικά, επαληθευμένα χρήματα από το καθεστώς της κομμουνιστικής Κίνας που είχαν επενδυθεί στο καναδικό πολιτικό σύστημα και όχι φήμες.

Το Ίδρυμα Trudeau είναι ένας μικτός ιδιωτικός-δημόσιος οργανισμός. Σύμφωνα με αρχεία και μια ιστορία της National Post, η Industry Canada απένειμε στο ίδρυμα 125 εκατομμύρια δολάρια το 2002, ενώ η διοίκηση του Chretien ήταν στην εξουσία.

Έτσι, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι η Κίνα έχει ξεκάθαρα κοροϊδέψει τον Καναδά και διασφάλισε ότι η Κίνα είναι ο μόνος κύριος του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail