Μπλοφάρει το ΝΑΤΟ ή ενισχύει δυνάμεις για να υποστηρίξει μια ουκρανική επίθεση;

Υπάρχει πολλή περίεργη στρατιωτική δραστηριότητα στην οποία εμπλέκονται δυνάμεις και εξοπλισμός του ΝΑΤΟ που δεν ελέγχονται ιδιαίτερα από τα μέσα ενημέρωσης.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ας ξεκινήσουμε με την πρόσφατη ενέργεια της Διοίκησης Αεροπορικής Κινητικότητας των ΗΠΑ που αφαιρεί αριθμούς ουράς και πληροφορίες μονάδων από αεροπλάνα:

Η Air Mobility Command έδωσε εντολή στα αεροπλάνα ανεφοδιασμού και φορτίου να αποκρύψουν την πλειονότητα των πληροφοριών αναγνώρισης που είναι ζωγραφισμένες στο αεροσκάφος, επικαλούμενη ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια - μια ασυνήθιστη κίνηση που είναι ανησυχητική για τους κυβερνητικούς φύλακες. . . .

«Λόγω επιχειρησιακών ανησυχιών για την ασφάλεια, δεν μπορούμε να παράσχουμε λεπτομέρειες, αν και το αεροσκάφος μας θα διατηρήσει τις σημάνσεις όπως απαιτείται από τη νομοθεσία», είπε ο Στιούαρτ στην παρεχόμενη δήλωση.

Η αλλαγή στα σχέδια χρωμάτων, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την Aviation Week, έρχεται λίγο περισσότερο από ένα μήνα αφότου ο διοικητής της Air Mobility στρατηγός Mike Minihan έστειλε ένα σημείωμα στα μέλη του στρατού του λέγοντάς τους να προετοιμαστούν για πόλεμο με την Κίνα και προειδοποιώντας τους πως θα μπορούσε θα έρθει το 2025.

Ωστόσο, παρά τη δηλωμένη αιτιολόγηση των ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια από την AMC, η νέα κίνηση να αποκρύψει ορισμένες πληροφορίες ταυτοποίησης για τα αεροπλάνα είναι τόσο ανησυχητική όσο και προβληματική για τους κυβερνητικούς φύλακες και τους υποστηρικτές της διαφάνειας.

Είναι ανησυχητικό. Έλαβα το ακόλουθο email από έναν παλιό φίλο, έναν γνήσιο πολεμιστή των ειδικών επιχειρήσεων. Τον σκέφτομαι ως τον EF Hutton των Special Ops — όταν μιλάει, καλύτερα να ακούς καλά. Έγραψε:

Αυτή η κίνηση είναι περιττή επειδή έχουν χρησιμοποιηθεί πτήσεις εξαπάτησης κατά τη διάρκεια και μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και ψεύτικους αριθμούς ουράς που έχουν backstops εάν διερευνηθούν. Για παράδειγμα, το παλιό μας αεροπλάνο XXX είχε αρκετούς αριθμούς ουράς που μπορούσαμε να αλλάξουμε/αντικαταστήσουμε με πιστολάκι μαλλιών (γράμματα που κολλάνε στη θερμότητα) και όλοι τους είχαν κλείσει πίσω. Γιατί λοιπόν η Αεροπορική Φάρσα του Μπάιντεν (εε, η Πολεμική Αεροπορία) αποφάσισε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εξαλειφθούν οι αναγνωρίσιμες πληροφορίες από τα αεροσκάφη διαχείρισης μεταφορών; Αυτά είναι τα αεροσκάφη που πετούν προμήθειες στην Ουκρανία, πετούν μετρητά στο Ιράν, δίνουν όπλα στους Ταλιμπάν κ.λπ. Τι κάνει η κυβέρνηση Μπάιντεν που τους κάνει να ανησυχούν για τον εντοπισμό του αεροσκάφους μας; Αυτού του είδους τα πράγματα με αρρωσταίνουν.

Μερικά από αυτά τα αεροσκάφη δεν είναι απλώς ιπτάμενα εφόδια, αλλά μεταφέρουν επίσης Αμερικανούς στρατιώτες στην Ανατολική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων μιας μεραρχίας ελαφρού πεζικού των ΗΠΑ στην Πολωνία. Αυτά τα αμερικανικά στρατεύματα αναπτύσσονται στα σύνορα της Πολωνίας με την Ουκρανία και δεν υπάρχει προγραμματισμένη στρατιωτική άσκηση που να δικαιολογεί την παρουσία τους.

Ο Stephen Bryen, γράφοντας στους Asia Times, αναφέρει πως:

Τεράστιες ποσότητες εξοπλισμού είτε έχουν φτάσει ήδη στην Πολωνία, όπου είναι έτοιμες να μεταφερθούν στο ουκρανικό έδαφος, είτε είναι καθ' οδόν. Επιπλέον, το ΝΑΤΟ ενισχύει ταχύτατα τις δυνάμεις του. Το περασμένο Σάββατο το υπό αμερικανική σημαία οχηματαγωγό Liberty Pride κατέπλευσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στην Ελλάδα, μεταφέροντας στρατιωτικό εξοπλισμό με προορισμό τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. . . .

Πόσα άλλα αμερικανικά πλοία βρίσκονται στον ωκεανό αυτή την στιγμή ή φτάνουν σε άλλα λιμάνια, δεν είναι ακόμη γνωστό. Αλλά αυτό που είναι γνωστό είναι ότι το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για μια διάχυση, μόλις ξεκινήσει η ουκρανική επίθεση.

Το κύριο επίκεντρο της ουκρανικής εαρινής επίθεσης πιθανότατα είναι μια επίθεση στην Κριμαία και στις ρωσικές δυνάμεις στο νότο. Ο στόχος είναι να αποκοπούν (περιοχή Kherson απέναντι από τη Zaphorizia) και η συστηματική καταστροφή τους, ακολουθούμενη από μια μεγάλη ώθηση στην Κριμαία.

Οι ΗΠΑ παρέχουν τεράστια ποσότητα πολεμικού υλικού για αυτήν την επίθεση. Περιλαμβάνει εξοπλισμό γεφύρωσης που μπορεί να υποστηρίξει άρματα μάχης Leopard II γερμανικής προέλευσης, τα οποία ζυγίζουν περισσότερους από 62 τόνους (περίπου το ίδιο με τα άρματα μάχης M1 Abrams που δεν θα φτάσουν μέχρι το επόμενο έτος, αν ποτέ φτάσουν).

Στη συνέχεια, υπάρχει αυτή η φωτογραφία μιας τεράστιας σειράς αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού που τοποθετείται στις αποβάθρες του λιμανιού της Gdynia στην Πολωνία. Κάποιοι εικάζουν ότι αυτός ο εξοπλισμός κατευθύνεται προς την Ουκρανία. Μια ανώνυμη πηγή που αναφέρεται στο Zerohedge ισχυρίζεται πως τα τανκς και τα οχήματα είναι:

στο πολωνικό λιμάνι «στο πλαίσιο προετοιμασίας για αναδιάταξη στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες αφού υπηρετήσουν στην Επιχείρηση Atlantic Resolve».

Θα ήθελα να σημειώσω πως κανένας από τον εξοπλισμό δεν είναι βαμμένος σε συνδυασμό χρωμάτων κατάλληλο για λειτουργία στην Ουκρανία. Επίσης, δεν είναι σαφές πότε τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία / βίντεο. Ωστόσο, στοιχεία της κύριας τεθωρακισμένης μεραρχίας των ΗΠΑ δραστηριοποιήθηκαν στην Πολωνία τον τελευταίο μήνα:

Η Ομάδα Μάχης 3ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «Greywolf», 1η Μεραρχία Ιππικού, μεταβίβασε την εξουσία των επιχειρήσεων του Στρατού των ΗΠΑ για την υποστήριξη της Επιχείρησης Atlantic Resolve στην Ομάδα Μάχης της 2ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «Black Jack», 1st Cav. Div., κατά τη διάρκεια τελετής μεταφοράς εξουσίας στην περιοχή εκπαίδευσης Drawsko-Pomorskie, Πολωνία, Σάββατο.

Τους τελευταίους επτά μήνες, το 3rd ABCT συμμετείχε σε πολυεθνικές ασκήσεις εκπαίδευσης στην Πολωνία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Φινλανδία, την Ελλάδα, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία. Η Ταξιαρχία Greywolf εκπαιδεύτηκε επίσης σε στρατηγικά σημαντικές τοποθεσίες στη Βαλτική και την ομάδα μάχης του ΝΑΤΟ στην Πολωνία.

«Με απλά λόγια, κάνατε τη διαφορά για τους συμμάχους σας και τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ και κάνατε ό,τι σας ζήτησε η χώρα σας», είπε ο συνταγματάρχης John Gilliam, διοικητής 3ου ABCT, 1st Cav. Div. «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος για όλη τη σκληρή δουλειά σας και κερδίσατε ένα διάλειμμα με τις οικογένειές σας που περιμένουν με ανυπομονησία την επιστροφή σας στο Φορτ Χουντ».



Πρόκειται για μπλόφα ή οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ εντείνουν τις ενέργειές τους για να υποστηρίξουν μια προσπάθεια της Ουκρανίας να ανακαταλάβει την Κριμαία; Κατά την άποψή μου, αυτό έχει όλα τα στοιχεία ενός μεγάλου εσφαλμένου υπολογισμού εκ μέρους του ΝΑΤΟ. Εάν ακούμε για αυτό, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας παρακολουθεί τον εξοπλισμό και τις κινήσεις στρατευμάτων. Είμαι περίεργος, τι πιστεύεις πως συμβαίνει;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail