Οι Αγγλοσάξονες ετοιμάζουν τη νίκη της Ουκρανίας μέσω δύο προκλήσεων μεγάλης κλίμακας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία εργάζονται πάνω σε δύο προκλήσεις μεγάλης κλίμακας για να σύρουν την Ευρώπη σε εχθροπραξίες κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το πρώτο από αυτά είναι μια τρομοκρατική επίθεση με τη χρήση «βρώμικης βόμβας» στο έδαφος της Ρωσίας ή της Ουκρανίας. Το δεύτερο αφορά μια επίθεση στην Υπερδνειστερία.

Lyuba Lulko - english.pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Μετά τη Διάσκεψη του Μονάχου, έγινε σαφές πως οι ΗΠΑ και η Βρετανία θα αγωνιστούν για τη νίκη της Ουκρανίας στη σύγκρουση. Αυτά δεν είναι απλά λόγια, όπως μπορεί να πιστεύουν απερίσκεπτα ορισμένοι ειδικοί.

Πυρηνικά απόβλητα από τις Ηνωμένες Πολιτείες φτάνουν στο Ilyichevsk

Το κανάλι Typical Odessa Telegram διεξήγαγε δημοσιογραφική έρευνα για την άφιξη ραδιενεργών αποβλήτων από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο λιμάνι του Ilyichevsk στις 15-16 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πρόκειται για έξι κοντέινερ με την ένδειξη "ΗΠΑ" και "κλάση κινδύνου 7". Η μεταφορά ουσιών αυτής της κατηγορίας συνδέεται με τον κίνδυνο απορρόφησης και εξωτερικής ραδιενεργής ακτινοβολίας, πόσο μάλλον μιας πυρηνικής αλυσιδωτής αντίδρασης, σημειώνουν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί λιμενικοί αισθάνθηκαν αδιαθεσία και νοσηλεύτηκαν. Το σύστημα παρακολούθησης της ραδιενέργειας Yantar ενεργοποιήθηκε, αλλά στη συνέχεια απενεργοποιήθηκε μαζί με μεμονωμένα δοσίμετρα, ανέφερε το Typical Odessa.

Το κανάλι έδωσε επίσης προσοχή σε εκπαιδεύσεις ραδιοπροστασίας μεγάλης κλίμακας που πραγματοποιήθηκαν κοντά στο Κίεβο μεταξύ διοικητών μισθοφόρων. Πιστεύεται πως κάποιος πρόκειται να οργανώσει μια ρωσική πυρηνική επίθεση που στη συνέχεια θα πυροδοτήσει μια απάντηση από τη Δύση.

Σύμφωνα με το Typical Odessa, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι ακόλουθες τοποθεσίες:

  • περιοχή αποκλεισμού γύρω από τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ·
  • περιοχή "καμένη γη" του Donbass.
  • μια μεγάλη ρωσόφωνη πόλη εκατομμυρίων, όπως το Χάρκοβο ή η Οδησσός, για να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη δυνατή βόμβα των μέσων ενημέρωσης.

Ο κατάλογος μπορεί επίσης να περιλαμβάνει επίθεση στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης απορριμμάτων σε έναν πυρηνικό σταθμό της Ουκρανίας που λειτουργεί, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ραδιενεργό σύννεφο στην ατμόσφαιρα.

Στα τέλη Οκτωβρίου, ο Igor Kirillov, επικεφαλής των δυνάμεων ραδιενέργειας, χημικής και βιολογικής άμυνας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε ότι οι εργασίες για τη δημιουργία μιας «βρώμικης» βόμβας στην Ουκρανία βρισκόταν στο τελικό τους στάδιο. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου προειδοποίησε τους ομολόγους του στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και την Τουρκία για τις προθέσεις του Κιέβου σε τηλεφωνική επικοινωνία.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ετοιμάζονται να επιτεθούν σε οπλοστάσιο στην Υπερδνειστερία

Το κανάλι Telegram Ghost of Novorossiya του Vladimir Grubnik αναφέρει ότι το Κίεβο αναπτύσσει μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στα σύνορα με τη Δημοκρατία της Υπερδνειστερίας (Πρίντνεστρου) της Μολδαβίας. Φέρεται πως είναι έτοιμοι να εισέλθουν στην Υπερδνειστερία για να καταλάβουν το μεγαλύτερο οπλοστάσιο της Ευρώπης στο χωριό Kolbasna, το οποίο βρίσκεται δύο χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία. Το οπλοστάσιο προστατεύεται από το ρωσικό σώμα.

Το μόνο που φοβούνται οι Ουκρανοί είναι το ενδεχόμενο να τιναχτεί στον αέρα το οπλοστάσιο.

"Μπορεί να προσπαθήσουν να το κάνουν και μετά να κατηγορήσουν τους Ρώσους για όλα. Η αποθήκη πυρομαχικών εκεί είναι καλή για ένα χρόνο εχθροπραξιών", είπε ο Βλαντιμίρ Γκρούμπνικ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για το σκοπό αυτό αντικαταστάθηκε ο πρωθυπουργός της Μολδαβίας και στη συνέχεια κάτι άρχισε να συμβαίνει με τους εφέδρους.

Το ουκρανικό κανάλι Telegram Resident ανέφερε σε αναφορά στο Γραφείο του Προέδρου πως το Κίεβο υπέβαλε τα σχέδιά του για στρατιωτική επιχείρηση κατά της Υπερδνειστερίας στη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI-6. Σύμφωνα με το σχέδιο, το Ηνωμένο Βασίλειο υποτίθεται ότι θα ασκήσει πίεση στον Πρόεδρο της Μολδαβίας για να «αποκτήσει σιωπηρή συγκατάθεση» σε μια στρατιωτική επιχείρηση στην Υπερδνειστερία που θα βοηθήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να αναπληρώσουν τα αποθέματα πυρομαχικών για τον εξοπλισμό της Σοβιετικής εποχής.

Θα θέλαμε να προσθέσουμε εδώ ότι ο Dorin Recean , ο νέος Πρωθυπουργός της Μολδαβίας, δήλωσε την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, πως ήθελε να επιτύχει "ένα θεμελιώδες πράγμα" - την αποστρατιωτικοποίηση της Υπερδνειστερίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail