Μεντβέντεφ: Η απειλή για την πυρηνική αποκάλυψη έχει αυξηθεί

Freepen.gr - Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε ότι πλησιάζει μια πυρηνική αποκάλυψη λόγω των προμηθειών δυτικών όπλων στο Κίεβο.

«Κάθε μέρα παράδοσης ξένων όπλων στην Ουκρανία φέρνει τελικά αυτή την πυρηνική αποκάλυψη πιο κοντά», δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του σε κορυφαία ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Η απειλή μιας πυρηνικής σύγκρουσης στον κόσμο δεν έχει παρέλθει - αντίθετα έχει αυξηθεί, πρόσθεσε.

"Τώρα σοβαρά. Έχει περάσει η απειλή μιας πυρηνικής σύγκρουσης; Όχι, δεν πέρασε, έχει μεγαλώσει", ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Νωρίτερα, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι οι δυτικές χώρες δε βιάζονται να εισέλθουν σε στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Διεξάγουν έναν υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας στέλνοντας ξένους μισθοφόρους στο μέτωπο και εκπαιδεύοντας Ουκρανούς στρατιωτικούς στις στρατιωτικές τους βάσεις.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε επίσης πως η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε είδος όπλου, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών, για την άμυνά της. Τόνισε ακόμη ότι η Δύση έκανε λάθος υπολογισμούς αρνούμενη να παράσχει εγγυήσεις ασφαλείας στη Μόσχα. Οι δυτικές χώρες δεν πίστευαν πως η Ρωσία θα τολμούσε να προβεί σε αντίποινα και, επομένως, οι σημερινές συνέπειες είναι πολύ πιο περίπλοκες από ό,τι θα μπορούσαν να είναι αν είχε υπογραφεί το σχετικό έγγραφο.

"Έχω την αίσθηση πως δεν πίστευαν και δεν είδαν τον βαθμό της αποφασιστικότητας της Ρωσίας, την αποφασιστικότητα του προέδρου της να κάνει αυτό που κάναμε. Έκαναν λάθος υπολογισμό. Οι συνέπειες είναι πολύ πιο περίπλοκες από ό,τι θα μπορούσαν να ήταν αν υπέγραφαν το έγγραφο μαζί μας τον Δεκέμβριο», είπε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail