Ο Ζελένσκι λέει ότι η Ουκρανία προετοιμάζεται να επιτεθεί στην Κριμαία

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δηλώνει την Παρασκευή ότι η Ουκρανία προετοιμάζεται να εξαπολύσει επιθέσεις για να ανακαταλάβει την Κριμαία, σχηματίζοντας νέες στρατιωτικές μονάδες και στέλνοντας στρατεύματα για εκπαίδευση σε άλλες χώρες.

«Υπάρχουν στρατιωτικά βήματα και προετοιμαζόμαστε για αυτά. Είμαστε έτοιμοι ψυχικά. Προετοιμαζόμαστε τεχνικά: με όπλα, ενισχύσεις, τη συγκρότηση ταξιαρχιών, ιδιαίτερα των ταξιαρχιών επίθεσης, διαφορετικών κατηγοριών και φύσεων», είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform .

Σύμφωνα με το Ukrinform, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ουκρανικά στρατεύματα αποστέλλονται για εκπαίδευση σε άλλες χώρες για να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν νέα όπλα. «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Στη συνέχεια, θα υπάρξουν αντίστοιχα δίκαια βήματα αποκατοχής και, αν θέλει ο Θεός, θα έχουν επιτυχία», πρόσθεσε.

Ο Ζελένσκι και άλλοι κορυφαίοι Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν πως η εκδίωξη της Ρωσίας από την Κριμαία είναι ένας από τους πολεμικούς στόχους τους, αλλά η Ρωσία ελέγχει ένα μεγάλο μέρος του εδάφους στα βόρεια της Κριμαίας στην Περιφέρεια Χερσώνα. Το Πεντάγωνο εκτίμησε επίσης ότι είναι απίθανο η Ουκρανία να καταλάβει τη χερσόνησο, την οποία η Ρωσία ελέγχει από το 2014.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail