Της "Πόπης" γίνεται στο ΣΥΡΙΖΑ και του... Αχιλλέως (βεβαίως - βεβαίως) στη ΝΔ

Θρήνος, οδυρμός, ακούγεται σε όλη την ελληνική επικράτεια από τον ελληνικό λαό για τη νέα μεγάλη τραγωδία του τον βρήκε. Δεκάδες οι νεκροί μας από τη μετωπική σύγκρουση του επιβατηγού και του εμπορικού τρένου. Άνθρωποι, νέοι άνθρωποι διαμελίστηκαν, πολτοποιήθηκαν στα συντρίμμια των τρένων.  

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Η κυβερνητική ανικανότητα και ο πολιτικός ωχαδερφισμός οδήγησαν στη νέα μεγάλη τραγωδία και ο Πρωθυπουργός αυτής της χώρας μας δηλώνει πως θα συστήσει υπερκομματική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τη διερεύνηση του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη. Υποστηρίζοντας επίσης πως “όλα δείχνουν πως το δράμα οφείλεται, δυστυχώς, κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος”.

Κρύβεται για άλλη μια φορά ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πίσω από το δάχτυλό του, μη θέλοντας για ακόμη μια φορά να αναλάβει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησής του και προσωπικά του ιδίου, για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Από τη στιγμή μάλιστα, που ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέως, δήλωσε την παραίτησή του και την οποία ο Πρωθυπουργός έκανε αποδεκτή, παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο του εν λόγω Υπουργείου στον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. Όταν παραιτήθηκαν οι επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, ο Πρωθυπουργός δεν φέρει καμιά ευθύνη και παραμένει στην θέση του;

Ισομερείς οι ευθύνες Μητσοτάκη και Τσίπρα για την τραγωδία των Τεμπών…

Αλήθεια για ποιες αντιξοότητες μιλάει ο κ. Πρωθυπουργός, όταν πριν από δύο εβδομάδες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέπεμψε την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή, "δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις που υπέχει δυνάμει της οδηγίας για τη δημιουργία ενιαίου ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού χώρου (2012/34/ΕΕ)". Κάτι που έπρεπε να πράξει η Ελλάδα το αργότερο έως τις 16 Ιουνίου 2015. Μια ευρωπαϊκή οδηγία για τη διαχείριση σιδηροδρομικής υποδομής από τα κράτη-μέλη.

Αλήθεια, γιατί επί 8 ολόκληρα χρόνια η Ελλάς δεν πειθάρχησε σε αυτήν την ευρωπαϊκή οδηγία, μη υπογράφοντας με την εταιρεία σιδηροδρόμων τα σχετικά περί της υλοποίησης σιδηροδρομικών υποδομών;

Μήπως, επειδή σε αυτήν την συμβατική συμφωνία, θα καθορίζονταν κονδύλια που θα διατίθεντο για τις υπηρεσίες υποδομής;

Έχει ευθύνη μόνο η σημερινή κυβέρνηση, ή και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα; Ποιο κόμμα κυβερνούσε από το 2015-2019;

Δικαιούται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας να “κλαίει επί των ερειπίων” και να λέει, πως νιώθει συγκλονισμένος από την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη και πως είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη εκεί;
Δεν έχει ίσες και ίδιες ευθύνες με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η κυβέρνηση Τσίπρα;  

Αδιαφορούσε στα προβλήματα η κυβέρνηση και αγόραζε σαπάκια…

Βέβαια σήμερα κυβέρνηση είναι η ΝΔ και δεν μπορεί να βρίσκεται ακόμη στην θέση του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν βλέπει το φως της δημοσιότητας εξώδικο που είχαν στείλει οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Μεταφορών στις 31 Οκτωβρίου 2022. Όπου καταγγέλλονταν από τον Πρόεδρο των Μηχανοδηγών τα υπάρχοντα θανάσιμα προβλήματα. Που ήταν η έλλειψη προσωπικού, η μη λειτουργία συστημάτων ασφαλείας και φωτισμού, η μη συντήρηση δικτύου ηλεκτροκίνησης, κλπ.

Προς απόδειξη των παραπάνω, αναφέρεται στο εξώδικο, πως επακόλουθο αυτής της κάκιστης κατάστασης ήταν τα 3 περιστατικά εκτροχιασμών τρένων εντός δυο μηνών, δηλαδή, την 1η Αυγούστου 2022 στην Τιθορέα, την 10η Οκτωβρίου 2022 στο Λιανοκλάδι και την 21η Οκτωβρίου 2022, επίσης στην Τιθορέα.  

Αλλά τι τα θες, τι τα γυρεύεις, όταν η Ελλάς αγοράζει ελβετικά τρένα σαπάκια και τα οποία οι Ελβετοί τα είχαν για παλιοσίδερα, με τον ελβετικό Τύπο τα αποκαλούσα “τρένα βλάβης”, από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ελλάδα θεωρούνταν ως “η νέα εποχή των ελληνικών σιδηροδρόμων”.

"Χάρηκε" για τον Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

Η τηλεοπτική εικόνα στα Τέμπη έδειξε έναν ευαίσθητο Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέως. Όμως γιατί την ίδια ευαισθησία δεν επέδειξε και στις ανησυχίες των σιδηροδρομικών υπαλλήλων που του έκρουαν καμπάνα κινδύνου, γι΄ αυτό που έβλεπαν να έρχεται;

Γιατί τέτοια αδιαφορία, που αγγίζει τα όρια της αναισθησίας  από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών της κυβέρνησης Μητσοτάκη;

Εξ όσων αποκαλύπτονται έχει τεράστιες ευθύνες και όχι μόνο – ενδεχομένως – πολιτικές.
Πάντως να αποκαλύψουμε στο σημείο αυτό, πως οι σχέσεις το τελευταίο διάστημα μεταξύ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέως, δεν ήταν και οι καλύτερες.

Αφού ακούγεται, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν πολύ δυσαρεστημένος με το Βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή και προς ενίσχυση αυτής της πληροφορίας μου αναφέρθηκε πως η Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκε στις Σέρρες για την παρουσίαση βιβλίου του ετέρου Βουλευτή Σερρών της ΝΔ Τάσου Χατζηβασιλείου. Μάλιστα η κ. Μπακογιάννη, ήταν η κεντρική ομιλήτρια της παρουσίασης.

Να σημειωθεί επίσης, ότι ο Τάσος Χατζηβασιλείου, υπήρξε επί μακρόν συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη.

Έτσι μπορεί τα εσωκομματικά “μαχαιρώματα” στις Σέρρες να σκεπάζονταν κάτω από το χαλί, αλλά η τραγωδία των Τεμπών, να δημιούργησε το άλλοθι αποπομπής από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέως.
Γιατί αυτή η πολιτική κάστα δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο.

Ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ εγγύηση της συνδιαχείρισης του ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο…

Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι καλύτερα στο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των εκλογών που φαίνεται πως πάλι απομακρύνονται μετά την τραγωδία των Τεμπών. 

Του ΣΥΡΙΖΑ των διεθνιστών, των γιαλαντζί αριστερών, των σαλονιών και των αλωνιών, των δίγλωσσων, των παρτάκηδων, που η Εξουσία τους λίγδωσε το αντεράκι και δεν τρώνε πλέον “βρώμικο” στην Κυψέλη αλλά ψαρικές λιχουδιές σε χλιδάτα στέκια της Δροσιάς και αλλού στα Βόρεια της Αθήνας. Ο ΣΥΡΙΖΑ των πάλαι ποτέ Αντιαμερικανών και αντιευρωπαϊστών, έσκασαν μύτη και βγήκαν από τα λαγούμια της ανυποληψίας τους, γίνοντας Εξουσία.

Ο Πρόεδρος του κόμματος της Κουμουνδούρου και πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, των διεθνιστικών απόψεων περί των ανοικτών χερσαίων συνόρων μας και ταυτόχρονα της αμφισβήτησης ύπαρξης των θαλασσίων συνόρων μας.

Θυμίζοντας την συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο του 2015, και στην εκεί αναφορά του στα σύνορα της Πατρίδος μας, είχε πει συγκεκριμένα:

«…Βρήκαμε ένα θέμα που θα έλεγε κανείς ότι έχει παγκόσμιες διαστάσεις. Αφορά την Ελλάδα και δεν είναι ευρωπαϊκό, είναι παγκόσμιο. Και αντί να κάτσουν να απολογηθούν (σ.σ. της ΝΔ), ενώ βλέπανε πως θα έρχονταν τα κύματα των προσφύγων, μας κάνανε κριτική, ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα. Ποια σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;».

Σήμερα λοιπόν που παίζει έντονα η συνδιαχείριση του ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο Πέλαγος, συζητείται εντονότατα μια αυριανή συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Η οποία θα διαχειριστεί αυτήν την συνδιαχείριση του ορυκτού μας πλούτου με την Τουρκία και τις ΗΠΑ.

Άλλωστε όταν φθάνει στην Ελλάδα Αμερικανός Πρόεδρος, ή ΥΠΕΞ της, τότε θα πρέπει να σκεφτόμαστε τι κακό άραγε μας έρχεται. Γιατί δεν ήταν διόλου τυχαία η έλευση στην Αθήνα του μεγαλύτερου Αμερικανού διπλωμάτη αυτήν την στιγμή, του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.   

Προσχεδιασμένη η αποπομπή Πολάκη…

Έτσι δεν είναι τυχαίο το γεγονός της σφοδρής εσωκομματικής αντιπαράθεσης μεταξύ Τσίπρα και Πολάκη.

Δεν είναι – νομίζουμε – τυχαία η χρονική στιγμή που επελέγη να γίνει αυτή η πολιτική ρήξη. Και κατά το παρελθόν παρατηρήθηκαν εσωκομματικές αντιπαραθέσεις στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την ομάδα των 53. Αλλά και όλων εκείνων που αντιδρούν στην εγκατάλειψη της ριζοσπαστικότητας του κόμματος και τη διαφοροποίησή του, σε μια κέντρο-σοσιαλιστική αντίληψη, με σκοπό να καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τον πολιτικό χώρο της κεντροαριστεράς. Πίεση που δέχεται γι΄ αυτήν την κομματική μετάλλαξη, από τα πολλά Πασοκογενή στελέχη που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον και τα οποία τον στηρίζουν με τα 1000.

Αλλά ξεπεράστηκαν. Όμως σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Στο νέο μοτίβο που σχηματίζεται, κάποιοι δεν θα δεχτούν τη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ. Και ακουγόταν στα πηγαδάκια της Κουμουνδούρου, πως ένας εξ αυτών ήταν ο Παύλος Πολάκης. Έπρεπε λοιπόν να "φαγωθεί". Πώς θα γινόταν αυτό όμως, με τον πλέον ανώδυνο τρόπο;

Γνώριζαν στο ΣΥΡΙΖΑ, πως ο Παύλος Πολάκης είναι Κρητικός και άμα δίνει το λόγο του τον κρατάει.

Έτσι το "τυράκι στη φάκα" ήταν να μην συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο των Χανίων ο Μιχάλης Χαιρετάκης, που παντού διατυμπάνιζε ότι θα είναι υποψήφιος.

Ο "ποντικός" λοιπόν τσίμπησε και ακολούθησαν όσα ακολούθησαν. Ο Παύλος Πολάκης τέθηκε εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ. Και όπως μου μεταφέρουν θα υπάρξουν κι άλλες ανακατατάξεις "ανταρτών" από καλοθελητές στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα μάλιστα που οι εκλογές οδηγούνται πιο πίσω, θα έχουν στην Κουμουνδούρου τον χρόνο να το διαχειριστούν με περισσότερη ηρεμία. 

Πάντως, ο κύβος ερρίφθη και δεν γυρίζει πίσω.
Εκτός και εάν….. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail