Ο μοιραίος σταθμάρχης λειτούργησε ως πυροκροτητής των δικών τους παραλείψεων

Το ελληνικό μας κράτος, θα πρέπει νομίζω να συνοδεύεται και από την ένδειξη Ε.Π.Ε. Δηλαδή Εταιρεία Περιορισμένης ευθύνης. Τι άλλο να σκεφτεί κανείς με αφορμή την σιδηροδρομική τραγωδία και τα αίτια της; Μήπως μας περισσεύουν οι άνθρωποι και ειδικά οι νέοι και τους θυσιάζουμε στον Μινώταυρο της αδιαφορίας, της προχειρότητας, της ανευθυνότητας και των συμφερόντων; 

Γεράσιμος Γερολυμάτος

Έπειτα από τη σιωπηλή θλίψη έρχεται τώρα η οργή. Που γίνεται εντονότερη, όταν σκέφτεσαι πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζουν, αν όλοι οι υπεύθυνοι, μεγάλοι και μικροί έκαναν απλώς καλά τη δουλειά τους. Αν υπήρχαν τεχνικά μέσα ελέγχου και ασφαλείας, αν, αν,αν.

Οι αληθινοί ένοχοι, οι υψηλά ιστάμενοι, δε θα λογοδοτήσουν ποτέ για το γενικό χάλι, όπως αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων, του ελληνικού σιδηροδρόμου, για τις ελλείψεις του, για την ανοργανωσιά και την απαξίωση του. Καταστροφή που οφείλεται σε αυτούς ως πολιτικές ηγεσίες και όχι στον μοιραίο σταθμάρχη της Λάρισας, που ως πυροκροτητής του ανθρώπινου λάθους ενεργοποίησε τις τρομακτικές συνέπειες των δικών τους παραλείψεων και της κακής διοίκησης.

Αυτός ευθύνεται μόνο για το δικό του ολέθριο λάθος και θα αναλάβει το δικό του μερίδιο κατηγορίας. Δεν ευθύνεται όμως αυτός για το ότι οι πολιτικές ηγεσίες βοήθησαν με την αδιαφορία τους στο να διαμορφωθεί η χαοτική κατάσταση στο σιδηροδρομικό δίκτυο, που του επέτρεψε να είναι εκεί και να κάνει το λάθος.

Όλοι θα κρυφτούν πίσω από τον "μεγάλο" ένοχο τον σταθμάρχη της Λάρισας. Που λες και είδε φως και μπήκε από μόνος του στο σταθμαρχείο και όχι ότι κάποιος τον διόρισε στο υπεύθυνο έργο που του ανατέθηκε, αν και ήταν ανεπαρκής για αυτό.

Τώρα που βρέθηκε ο αποδιοπομπαίος τράγος, σαν να μη του φτάνει η απόλυτη προσωπική συντριβή, ούτε οι ισόβιες τύψεις που πήρε 60 ζωές στον λαιμό του, θα του φορτωθούν και οι πολιτικές αμαρτίες δεκαετιών.

Και το δικό του, αναμφισβήτητο και ομολογημένο λάθος, για το οποίο θα πρέπει να δικαστεί και να τιμωρηθεί, θα γίνει το επίκεντρο της αφήγησης προκειμένου να ξεχαστούν οι υπόλοιπες παράμετροι της τραγωδίας, που είναι το πρωτόγονο από άποψη ασφαλείας σιδηροδρομικό δίκτυο. Τελικά οι πολιτικές, αν όχι και ποινικές ευθύνες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail