Η πρώτη αραβική πινακίδα σε δρόμο της Γερμανίας βανδαλίστηκε μέσα σε λίγες μέρες από την τοποθέτησή της

Freepen.gr - Η πρώτη πινακίδα στην αραβική γλώσσα που τοποθετήθηκε στη γερμανική πόλη Ντίσελντορφ υπέστη βανδαλισμό με τους υποστηρικτές μιας δεξιάς οργάνωσης να αναλαμβάνουν την ευθύνη.

Η πινακίδα, η οποία είχε πρόσφατα εγκωμιαστεί από τις τοπικές ισλαμικές ενώσεις και το Κόμμα των Πρασίνων ως σύμβολο της διαφορετικότητας, καλύφθηκε με αυτοκόλλητα που τη μετονομάζουν σε Karl-Martell-Straße, ένα νεύμα προς τον Φράγκο ηγέτη που συχνά απεικονίζεται ως ο σωτήρας της χριστιανικής Ευρώπης από μια πλήρους κλίμακας ισλαμική εισβολή από το χαλιφάτο των Ομαγιάδων τον όγδοο αιώνα.

Ένα αυτοκόλλητο που απεικονίζει έναν ιππότη με άλογο να διώχνει ανθρώπους με μια λόγχη χρησιμοποιήθηκε επίσης για να καλύψει την αραβική επιγραφή.

Η Revolte Rheinland, μια δεξιά ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την ενέργεια. Σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Telegram, έγραψαν: «Για να μην μείνει αναπάντητη αυτή η διαστρέβλωση της ιστορίας και η χειρονομία υποταγής, οι ακτιβιστές όχι μόνο κάλυψαν το σημάδι της ντροπής χθες το βράδυ, αλλά και μετονόμασαν ολόκληρο τον δρόμο προς τιμήν ενός μεγάλου Ευρωπαίου που σχεδόν πριν από 1.300 χρόνια σταμάτησε την ισλαμική αρπαγή γης».

* πληροφορίες rmx.news

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail