Κατανόηση της κλίμακας και της ωμότητας και των παγκόσμιων διακυβεύσεων του πολέμου στην Ουκρανία

Ρίξτε μια καλή ματιά στον παραπάνω χάρτη. Δείχνει ξεκάθαρα πως διεξάγονται μάχες από τη Μαύρη Θάλασσα στο νότο μέχρι τα σύνορα της Λευκορωσίας στα βόρεια. Αυτό είναι περίπου 1.000 μίλια. Τώρα, αναρωτηθείτε, ποιος έχει το ανθρώπινο δυναμικό, τα όπλα και τους πόρους για να πιέσει τον αγώνα σε αυτό το ευρύ μέτωπο; Απλή απάντηση, μόνο η Ρωσία.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Ρωσία έχει ακόμη τουλάχιστον 500.000 στρατιώτες σε εφεδρεία που δεν έχουν δεσμευτεί στις μάχες. Η Ουκρανία όχι. Η Ουκρανία εξαντλείται από βλήματα πυροβολικού και ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες ούτε το ΝΑΤΟ έχουν την ικανότητα να αντικαταστήσουν και να διατηρήσουν το ρυθμό πυρός της Ουκρανίας, σύμφωνα με την Washington Post και τη New York Times. Η Ρωσία, παρά τους ισχυρισμούς της Δύσης ότι και αυτή στερεύει, συνεχίζει να δείχνει το αντίθετο:

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζική επίθεση με drones καμικάζι εναντίον στόχων στην Ουκρανία σήμερα το απόγευμα.

Οι στόχοι έχουν χτυπηθεί (https://t.me/rybar/44768) στο #Novomoskovsk στην περιοχή #Dnepropetrovsk, #Konstantinovka, #Dnepropetrovsk και στην περιοχή #Kiev. Εκρήξεις έχουν επίσης αναφερθεί στην περιοχή #Zhytomyr, #Rovno, #Khmelnytsky και #Volyn.

https://t.me/sitreports/5952

Η κατάσταση στο έδαφος, όπως ανέφερα στην προηγούμενη ανάρτησή μου, είναι πέρα ​​από ζοφερή.

Η Ουκρανία υποβάθμισε έναν κορυφαίο διοικητή πεδίου μάχης, αφού παραδέχτηκε ότι η μονάδα του είχε αποδεκατιστεί στις μάχες γύρω από την πόλη Μπαχμούτ.

Ο διοικητής του τάγματος, γνωστός από το διακριτικό του Κούπολ, έδωσε μια ασυνήθιστα ειλικρινή εκτίμηση των ουκρανικών απωλειών σε μια συνέντευξη από τις πρώτες γραμμές του μετώπου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Αποκάλυψε πως και οι αρχικοί 500 στρατιώτες της μονάδας του είτε είχαν σκοτωθεί είτε τραυματιστεί, μια σπάνια παραδοχή από το εσωτερικό των ουκρανικών τάξεων, όπου οι απώλειες τηρούνται αυστηρά εμπιστευτικά.

Η ουκρανική ανώτατη διοίκηση προσπαθεί να παρουσιάσει μια θετική στροφή στην ολοένα και πιο αιματηρή άμυνα της Ανατολής. Αμερικανοί αξιωματούχοι υπολόγισαν ότι ο ουκρανικός στρατός μπορεί να έχει δεχτεί 120.000 απώλειες σε σύγκριση με 200.000 από τον ρωσικό στρατό.

Ο Kupol είπε στην Washington Post αυτή την εβδομάδα πως η εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού ήταν συχνά κακή και ότι ορισμένοι από τους αρχάριους αντικαταστάτες δεν ήξεραν πώς να πετάξουν χειροβομβίδα ή να πυροβολήσουν με ένα τουφέκι.

Καμία ποσότητα περιστροφής δεν μπορεί να καλύψει τις καταστροφικές απώλειες που υποφέρουν τα ουκρανικά στρατεύματα εξαιτίας των ανελέητων επιδρομών του ρωσικού πυροβολικού. Ο υποβιβασμός αξιωματικών που τολμούν να πουν την αλήθεια για την κατάσταση δεν είναι παρά ένα ακόμη σύμπτωμα της αυξανόμενης δυσλειτουργίας και αναποτελεσματικότητας του ουκρανικού στρατού.

Υπάρχει επίσης η φράση ότι οι Ρώσοι στρατιώτες είναι ανίκανοι και οι Ουκρανοί είναι αριστοτεχνικοί πολεμιστές. Περισσότερη ανοησία. Δείτε το παρακάτω βίντεο. Θα δείτε έναν Ρώσο στρατιώτη, τον Αλεξάντερ Μάλτσεφ, να σέρνεται στο κάτω μέρος της οθόνης σε μια καλά προστατευμένη ουκρανική τάφρο. Μειονεκτεί τουλάχιστον κατά έξι προς ένα. Δώστε επίσης μεγάλη προσοχή στους Ουκρανούς στρατιώτες. Είναι σαφώς κακώς εκπαιδευμένοι και απειθάρχητοι. Κοιτάξτε τους να πυροβολούν χρησιμοποιώντας την παλιά μέθοδο «προσευχηθείτε και ψεκάστε» — δηλαδή, κρατήστε το τουφέκι πάνω από το κεφάλι σας, μην στοχεύετε και αδειάζετε το κλιπ σας. Ο Μάλτσεφ, αντίθετα, το κάνει σωστά. Σκοπεύει και κάνει ακριβείς βολές, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο από τους Ουκρανούς στρατιώτες και αιχμαλωτίζοντας τους υπόλοιπους. Shades of Sergeant Alvin York.

Ο πόλεμος δε γίνεται μόνο στο πεδίο της μάχης. Την παραμονή της συνόδου κορυφής της επόμενης εβδομάδας μεταξύ του Προέδρου της Ρωσίας Πούτιν και του Κινέζου πρωθυπουργού Xi Jinping, το Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη ανακοίνωσε μια ψευδή, αβάσιμη κατηγορία κατά του Πούτιν για φερόμενα εγκλήματα κατά παιδιών. Καθαρά σκουπίδια, αλλά το να λερώνεις ανθρώπους είναι το μόνο όπλο που προφανώς έχει απομείνει στη Δύση για να εκτοξεύσει εναντίον της Ρωσίας. Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης γέμισαν με αναφορές που δήλωναν ότι ο Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου και πως οι ξένοι ηγέτες πρέπει να τον αποφύγουν. Περίεργο πράγμα σχετικά με τις κατηγορίες — είναι ισχυρισμοί για εγκληματική συμπεριφορά και πρέπει να αποδειχθούν στο δικαστήριο. Αλλά οι περισσότεροι στη Δύση δεν περιμένουν αυτή τη δικαστική διαδικασία να προχωρήσει, έχουν ήδη αποφασίσει ότι ο Πούτιν είναι ένοχος όπως κατηγορείται.

Αυτό δε θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη σύνοδο κορυφής Πούτιν/Σι την επόμενη εβδομάδα. Αν μη τι άλλο, θα υπενθυμίσει στον Σι πως η λεγόμενη «διεθνής τάξη βασισμένη σε κανόνες» είναι μονόδρομος που χρησιμοποιείται μόνο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Ουάσιγκτον. Όπως οι Αμερικανοί ιδρυτές το 1776, ο Πούτιν και ο Σι καταλαβαίνουν ότι αν δεν κολλήσουν μαζί, θα τα δώσουν χωριστά αν η Δύση πάρει το δρόμο της.

Η απίστευτη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, επικαλέστηκε την τρομακτική υποκρισία της Δύσης στην ισοπέδωση τέτοιων κατηγοριών:

Τα πειράματα της «φωτισμένης Δύσης» για την αλλαγή φύλου στα παιδιά, η δίωξη των γιατρών που πιστεύουν ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα, η διαστρεβλωμένη ερμηνεία του δικαίου των ανηλίκων, η καταστροφή του θεσμού της οικογένειας, η αντικατάσταση της «μαμάς» και του «Μπαμπά» με εκφυλιστικούς όρους «γονέας Α» και «γονέας Β», η προπαγάνδα των διαστροφών μεταξύ ανηλίκων – όλα αυτά δεν είναι ενοχλητικά ατυχήματα, αλλά μια πολιτική μεγάλης κλίμακας σε χώρες με επίκεντρο το ΝΑΤΟ. Και εκείνα τα κράτη που, όπως η Ουγγαρία, προσπαθούν να αντισταθούν εντός της Συμμαχίας, υφίστανται πραγματικές διώξεις.

Οι κυρώσεις και η παρενόχληση κατά του Leonid Roshal (σημασμένος παιδίατρος, Πρόεδρος του Διεθνούς Φιλανθρωπικού Ταμείου για τη Βοήθεια των Παιδιών σε Καταστροφές και Πολέμους) και της Maria Lvova-Belova (Προεδρική Επίτροπος για τα Δικαιώματα του Παιδιού στη Ρωσία) είναι σημάδια απανθρωποποίησης των φιλελεύθερων δικτατοριών.

https://t.me/azmilitary11/41184

Τα σχόλια της Ζαχάροβα θα έχουν απήχηση στους γονείς του δυτικού κόσμου που εξακολουθούν να πιστεύουν στην επιστήμη, ιδιαίτερα στη βιολογία, και παλεύουν ενάντια στην αποκλίνουσα ατζέντα που προσπαθεί να διαγράψει την πραγματικότητα των διαφορών μεταξύ ανδρών και γυναικών. Η Ρωσία κατανοεί ότι αυτός ο πόλεμος δεν αφορά μόνο την εξάλειψη των Ναζί στην Ουκρανία και τη σωτηρία του λαού του Ντονμπάς. Υπάρχει ένας παγκόσμιος πολιτιστικός πόλεμος σε εξέλιξη και η ίδια η βάση των φιλοσοφικών και θρησκευτικών ριζών του δυτικού πολιτισμού βρίσκεται σε κίνδυνο. Η Ρωσία συνειδητοποιεί ότι αγωνίζεται για να διατηρήσει τη θρησκευτική αλήθεια που ασπάζεται ο Χριστιανισμός, ο Ιουδαϊσμός και το Ισλάμ — ο Θεός δημιούργησε τον άνδρα και τη γυναίκα.

Οι ρωσικές προσπάθειες να σώσουν τα παιδιά από τις καταστροφές του πολέμου δέχονται βίαιες επιθέσεις, ενώ οι περισσότερες δυτικές κυβερνήσεις και μέσα ενημέρωσης εξακολουθούν να αγνοούν τη δολοφονία παιδιών της Ουκρανίας τα τελευταία 9 χρόνια από την κυβέρνηση της Ουκρανίας στον ανελέητο βομβαρδισμό αμάχων στο Ντονμπάς.

Αναμένω περισσότερες κινήσεις από την Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ για να προσπαθήσουν να διακόψουν τη συνάντηση Πούτιν και Σι. Αυτές οι κινήσεις θα αποτύχουν και η σύνοδος κορυφής θα εδραιώσει την ατζέντα για τη δημιουργία ενός νέου πολυπολικού κόσμου που θα αποφεύγει τον δυτικό έλεγχο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail