Η Γερμανία απαγάγει αφρικανικό εργατικό δυναμικό. Νόμιμα!

Η Αφρική είναι η νεότερη ήπειρος στον κόσμο, όπου το 60% του πληθυσμού της είναι ηλικίας κάτω των 25 ετών. Ωστόσο, το αφρικανικό έθνος δεν έχει ακόμη αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητές του λόγω της απώλειας των ειδικευμένων επαγγελματιών του στη Δύση. Είναι οι ληστρικές προθέσεις της Δύσης που είχαν ως αποτέλεσμα οι δυτικές χώρες να επωφελούνται από τους πόρους της Αφρικής για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτό ισχύει επίσης για το ανθρώπινο δυναμικό της ή το ειδικευμένο εργατικό δυναμικό.

Μάικλ Μαχάντα - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Δυστυχώς, οι δυτικές χώρες δεν έχουν επιδείξει καμία επιφύλαξη στη συνέχιση αυτής της «λεηλασίας». Έχουμε πει προηγουμένως στους αναγνώστες μας πώς η Αγγλία σχεδίαζε να δελεάσει δασκάλους από αφρικανικές χώρες, θέτοντας την ήπειρο σε τεράστια μειονεκτική θέση. Τώρα, μετά την Αγγλία, είναι η Γερμανία που επίσης σχεδιάζει τη νέα της Μεταναστευτική Πολιτική που πρόκειται να κλέψει το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό της Αφρικής.


Η Γερμανία βλέπει το εργατικό δυναμικό της Αφρικής

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Γερμανία σχεδιάζει να δημιουργήσει κέντρα μεταναστών σε πέντε αφρικανικές χώρες για να προσφέρει σε μια επιλεγμένη κατηγορία Αφρικανών τη δυνατότητα μετεγκατάστασης στο έδαφός της. Ωστόσο, οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι είναι πιθανό να ενθαρρύνει τη διαρροή εγκεφάλων, η οποία θα συμβεί λόγω της εξόδου των ειδικευμένων ανθρώπων από την ήπειρο. Η Aly Tandian, κοινωνιολόγος του Πανεπιστημίου Gaston Berger στη Σενεγάλη, προειδοποιεί πως μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δεξιοτήτων, ιδεών και καινοτομίας. Επιπλέον, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε απώλεια επενδύσεων στην εκπαίδευση, τα φορολογικά έσοδα και κρίσιμες υπηρεσίες στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης.

Η Γκάνα είναι μια από τις αφρικανικές χώρες που στοχεύει η Γερμανία. Με την πολιτική της εισαγωγής ειδικευμένου εργατικού δυναμικού στη Γερμανία, μπόρεσε να ενσωματώσει πολλούς μετανάστες, ιδιαίτερα πρόσφυγες. Έχει όμως λάβει υπόψη της η Γερμανία το συμφέρον της Αφρικής; Χώρες όπως η Γκάνα αντιμετωπίζουν ήδη μια τεράστια οικονομική κρίση. Επιπλέον, η έλλειψη ειδικευμένου εργατικού δυναμικού υπήρξε βασικός παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά την οικονομία της. Επί του παρόντος, η οικονομία της Γκάνας κατοικείται από ημιειδίκευτους και ανειδίκευτους υπαλλήλους, δημιουργώντας σημεία συμφόρησης για οργανισμούς που επιθυμούν να προσλάβουν ειδικευμένους εργαζομένους.

Σε μια τέτοια εποχή, η πολιτική της Γερμανίας σίγουρα θα κάνει την κατάσταση ακόμη χειρότερη και ενώ η Γερμανία θα επωφεληθεί από την πολιτική, μπορεί απλώς να καταλήξει στις αφρικανικές οικονομίες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail