Το Κίεβο πέρασε ακόμη μια κόκκινη γραμμή - Χτύπησε άμαχους Ρώσους στο Μπριάνσκ

Το Κίεβο έχει περάσει μια νέα κόκκινη γραμμή στη σύγκρουση. Στις 2 Μαρτίου, Ουκρανοί τρομοκράτες εισέβαλαν στο μη στρατιωτικοποιημένο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αμάχους στην περιφέρεια Bryansk - περιοχή έξω από τη ζώνη μάχης. Σύμφωνα με αναλυτές, στόχος είναι να προκληθεί η Μόσχα να ενθαρρύνει μια νέα κλιμάκωση της σύγκρουσης. Οι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου καθιέρωσαν νέες κόκκινες γραμμές για το ΝΑΤΟ μετά το συμβάν.

Lucas Leiroz, ερευνητής στις Κοινωνικές Επιστήμες στο Ομοσπονδιακό Αγροτικό Πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο, γεωπολιτικός σύμβουλος - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Η επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, όταν Ουκρανοί σαμποτέρ πέρασαν τα σύνορα και πυροβόλησαν πολίτες στο Μπριάνσκ, σκοτώνοντας τουλάχιστον ένα άτομο και τραυματίζοντας σοβαρά ένα 10χρονο κορίτσι. Επειδή είναι αποστρατικοποιημένη ζώνη και μακριά από το πεδίο της μάχης, ο άμαχος πληθυσμός ήταν ευάλωτος στη δράση των νεοναζί, επομένως ήταν μια πραγματική στιγμή τρόμου για τους ντόπιους. Βίντεο καταγράφηκαν από τους τρομοκράτες και αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Λόγω των βίντεο, ορισμένοι από τους πράκτορες του Κιέβου που συμμετείχαν στην επιχείρηση έχουν ήδη αναγνωριστεί.

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε την εισβολή «τρομοκρατική επίθεση» και συνέκρινε την υπόθεση με προηγούμενα γεγονότα, όπως η γενοκτονία στο Donbass και η δολοφονία της Daria Dugina, κόρης του διάσημου Ρώσου πατριωτικού φιλοσόφου Alexander Dugin. Επαίνεσε επίσης τον ρόλο του ρωσικού στρατού στην αντιμετώπιση της ουκρανικής απειλής: «Τώρα οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί του ρωσικού στρατού προστατεύουν τη Ρωσία και το λαό μας από νεοναζί και τρομοκράτες, που βασάνιζαν και σκότωναν ανθρώπους στο Ντονμπάς για 8 χρόνια, που σκότωσαν την Ντάρια Ντούγκινα στη Μόσχα, που έκαναν ένα ακόμη έγκλημα σήμερα».

Για τον απόστρατο πεζοναύτη των ΗΠΑ και πρώην επιθεωρητή όπλων Σκοτ ​​Ρίτερ, η επίθεση ήταν μια προσπάθεια διάδοσης τρόμου στον ρωσικό πληθυσμό για να ενθαρρύνει τη Μόσχα να αντιδράσει. Με αυτό, θα μπορούσε να υπάρξει μια στρατιωτική κλιμάκωση που θα ήταν ο πραγματικός στόχος της Ουκρανίας.

«Είναι σαφές ότι δεν υπήρχαν στρατιωτικοί στόχοι. Αυτή ήταν μια εσκεμμένα προκλητική επίθεση, και ήταν μια επίθεση που είχε σχεδιαστεί για να εξοργίσει τη Ρωσία από πρόθεση. Δεν στοχεύετε γυναίκες, παιδιά, δεν στοχεύετε έναν άμαχο πληθυσμό, ένα χωριό, εκτός κι αν ο στόχος σας είναι να εξοργίσετε τη Ρωσία και να την προκαλέσετε σε ίσως υπερβολική αντίδραση. Νομίζω πως αυτός είναι ο στόχος. Είναι το μόνο που μπορεί να το εξηγήσει πέρα ​​από το να δηλώνει απλώς ότι οι εμπλεκόμενοι είναι τα εγκληματικά στοιχεία με μηδενικές λυτρωτικές ιδιότητες, καθαρά ζωώδη. Και δεν θα ακολουθήσω αυτή τη διαδρομή», είπε.

Ο Ρίτερ τόνισε περαιτέρω πως προκαλώντας μια κλιμάκωση από τη Ρωσία, το Κίεβο θα βρει μια δικαιολογία για να ζητήσει από τη Δύση περισσότερα όπλα. Δεδομένης της έλλειψης δημόσιας δικαιολογίας για τη συνέχιση της βοήθειας του ουκρανικού καθεστώτος, μια έντονη ρωσική αντίδραση στην πρόκληση του Μπριάνσκ θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα τόσο του Κιέβου όσο και των δυτικών φιλοπολεμικών ελίτ.

«Αυτό που πιστεύω είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι επιλέχθηκαν για να κάνουν μια αποστολή που είχε σχεδιαστεί για να προκαλέσει τη Ρωσία σε μια υπερβολική αντίδραση που θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση Ζελένσκι ως δικαιολογία για να ζητήσει ακόμη περισσότερη στρατιωτική βοήθεια (...) Ο Ζελένσκι θα έλεγε «αυτό ο πόλεμος έχει επεκταθεί και τώρα χρειάζομαι τη Δύση να ενταθεί και να παραδώσει περισσότερο εξοπλισμό, μαχητικά F-16, τέτοια πράγματα, γιατί αυτή την στιγμή ο Ζελένσκι χτύπησε έναν τοίχο από τούβλα. Δεν παίρνει αυτό που πιστεύει πως χρειάζεται για να επιβιώσει. Και Αν δεν το καταλάβει αυτό, θα αντιμετωπίσει το αναπόφευκτο της στρατηγικής ήττας της Ουκρανίας. Και έτσι νομίζω ότι θα δείτε όλο και περισσότερες πράξεις απελπισίας όπως αυτή σε μια προσπάθεια να ωθήσετε τη Ρωσία να αντιδράσει υπερβολικά, ώστε ο Ζελένσκι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια ρωσική υπερβολική αντίδραση ως δικαιολογία για να απαιτήσει ακόμη περισσότερη βοήθεια από τη Δύση».πρόσθεσε ο Ρίτερ.

Μάλιστα, η γνώμη του επιθεωρητή φαίνεται πολύ τεκμηριωμένη και ακριβής. Το Κίεβο έχει ήδη δείξει σε άλλες στιγμές κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης πως είναι ικανό για οτιδήποτε για να επιτύχει τους πολεμικούς στόχους του. Δε θα ήταν απροσδόκητο ότι το καθεστώς Ζελένσκι θα διέταζε άμεσες επιθέσεις σε αμάχους στη Ρωσία, ποντάροντας σε μια απάντηση που θα μπορούσε να «δικαιολογήσει» τη συμπεριφορά του ως «ζήτουλα» προς τη Δύση. Ωστόσο, το ουκρανικό σχέδιο είναι απίθανο να πετύχει.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ αντέδρασε στην υπόθεση επιβάλλοντας μια νέα κόκκινη γραμμή στη Δύση. Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν από εδώ και πέρα ​​το ΝΑΤΟ, εκτός από την αποστολή όπλων στο καθεστώς, συνεχίσει να εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιώτες, αυτό θα θεωρηθεί ως άμεση είσοδος στη σύγκρουση, δημιουργώντας έτσι μια κατάσταση ανοιχτού πολέμου με τη Ρωσία.

«(...) εάν, εκτός από την προμήθεια όπλων, εκπαιδεύσουν (οι χώρες του ΝΑΤΟ) προσωπικό για να τα χειριστούν, (...) αυτό θα ήταν άμεση είσοδος των Ατλαντιστών στον πόλεμο κατά της Ρωσίας, με όλες τις συνέπειες που συνεπάγεται», είπε.

Πράγματι, η κατάσταση φαίνεται τώρα πιο σοβαρή από ποτέ. Η Μόσχα είχε την προστασία της αποστρατικοποιημένης επικράτειάς της ως κόκκινη γραμμή και το υποστηριζόμενο από τη Δύση καθεστώς την παραβίασε. Τώρα έχει δημιουργηθεί ένα νέο όριο: η Δύση δεν μπορεί πλέον να εκπαιδεύει τα ουκρανικά στρατεύματα να χρησιμοποιούν τα όπλα που παρέχει.

Με άλλα λόγια, δόθηκε νέο περιθώριο ανοχής στη Δύση. Όσον αφορά την Ουκρανία, ωστόσο, τα μέτρα αντίδρασης είναι ακόμη ασαφή. Υπάρχει μια σειρά από πιθανότητες που πρέπει να αναλυθούν. Η Ρωσία μπορεί να αυξήσει σημαντικά τη μαχητική της δύναμη. Υπάρχουν πολιτικοί που σκέφτονται να κηρύξουν τον πόλεμο. Ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν πως θα υπάρξει αλλαγή στο καθεστώς της σύγκρουσης από «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» σε «αντιτρομοκρατική επιχείρηση». Άλλοι πιστεύουν ότι θα γίνει μια μεγαλύτερη, ίσως, συνολική επιστράτευση.

Δεν υπάρχει συναίνεση για το τι πραγματικά θα συμβεί στην Ουκρανία, αλλά ένα είναι σίγουρο: τα αντίποινα θα είναι ισχυρά. Και πιθανότατα θα είναι αρκετά μεγάλο για να αποτρέψουν την υλοποίηση των σχεδίων του Κιέβου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail