Θα ανοίξει μέτωπο η Ουκρανία στην Υπερδνειστερία;

Αυτή είναι η φωνή μου για το SouthFront στην Υπερδνειστερία. Έκανα άλλο ένα τέτοιο βίντεο την επόμενη μέρα, το οποίο μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του SouthFront, τον οποίο σας προτρέπω να συμβουλεύεστε τακτικά. Δεν γράφω αυτά τα πράγματα, απλώς διορθώνω μερικά (όχι όλα) γραμματικά λάθη μιας και είναι κυρίως γραμμένα από μη γηγενείς αγγλόφωνους, συγκεντρώνοντας αναφορές από το πεδίο.

Γράφτηκε από τον Julian Macfarlane, στρατιωτικό και γεωπολιτικό αναλυτή με έδρα το Τόκιο - southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Επίσης, δε συμφωνώ απαραίτητα με τις αναφορές. Προσφέρουν όμως ρεαλιστικές απόψεις. Το SouthFront είναι ένας ιστότοπος που πρέπει να διαβάσετε εάν ενδιαφέρεστε για στρατιωτικές πληροφορίες. Είναι επίσης απαγορευμένο στο Facebook, που είναι η δική του σύσταση, που ως επί το πλείστον διορθώνει τα πράγματα.

Οι συγγραφείς του SF φαινόταν να σκέφτονται ότι η Ρουμανία, η Ουκρανία και η Μολδαβία θα μπορούσαν να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν ένα νέο μέτωπο. "Θα μπορούσαν"; Μιλάμε για δυνατότητες. Στον πόλεμο, αυτά αλλάζουν μέρα με τη μέρα.

Υπάρχει μια μικρή ομάδα Ρώσων ειρηνευτικών δυνάμεων στην Υπερδνειστερία, αν και ανεπίσημες αναφορές λένε πως αυτή έχει ενισχυθεί αθόρυβα. Το SF πιστεύει ότι ο στόχος στην Υπερδνειστερία είναι μια τεράστια αποθήκη πυρομαχικών της Σοβιετικής εποχής: η UAF εξακολουθεί να χρησιμοποιεί κυρίως όπλα της Σοβιετικής εποχής και αναζητά απελπισμένα πυρομαχικά.

Από την άλλη, τα αποθηκευμένα πυρομαχικά είναι παλιά και ασταθή. Μια επίθεση θα ήταν επικίνδυνη για τους κατοίκους της περιοχής γιατί αν η αποθήκη δεχόταν χτύπημα, θα μπορούσε να προκαλέσει σχεδόν πυρηνική καταστροφή.

Δεδομένης της συνήθειας της UAF για αδιάκριτες επιθέσεις πυροβολικού, η έκρηξη της αποθήκης, τυχαία ή εκ προθέσεως, είναι μια πραγματική πιθανότητα: θα προκαλούσε τεράστια ζημιά, την οποία ο Ζελένσκι —και η Δύση— θα θεωρούσαν νίκη, ακόμα κι αν η επίθεση ήταν αποτυχία.

Είναι σημαντικό ότι ο Πούτιν ακύρωσε το διάταγμα του 2012 για τη Μολδαβία .

«Το διάταγμα δεσμεύει τη Ρωσία να αναζητήσει τρόπους επίλυσης του αποσχιστικού ζητήματος «με βάση το σεβασμό της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και του ουδέτερου καθεστώτος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας κατά τον καθορισμό του ειδικού καθεστώτος της Υπερδνειστερίας».

Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία θα καταλάβει τη Μολδαβία; Όχι — αλλά η Ρωσία εγγυάται τώρα την ανεξαρτησία της Υπερδνειστερίας και οι Μολδαβοί καλό είναι να μην επέμβουν αφού ο Πούτιν θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσει αυτή τη νέα χώρα και την ακεραιότητα της αποθήκης.

Όσο για τη Μολδαβία, οι Μολδαβοί έχουν δει τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Τα πράγματα είναι άσχημα εκεί και αρκετά άσχημα στη Μολδαβία. Γιατί να τα κάνουμε χειρότερα;

Η κυβέρνηση της Μολδαβίας είναι κλονισμένη. Δε φοβάται τόσο τους Ρώσους όσο τους δικούς της ανθρώπους.

Αν και οι περισσότεροι Μολδαβοί ταυτίζονται ως Μολδαβοί, η χώρα είναι πολυεθνικά κατοικημένη από Ρώσους, Τούρκους, Ρουμάνους, Ουκρανούς, Βούλγαρους, Ρομά και άλλους. Η Μολδαβία έχει τρία φιλορωσικά κόμματα, τους Σοσιαλιστές, το Sor Party και τους Κομμουνιστές. Επί του παρόντος, το κυβερνών κόμμα, υπό τον Ντόριν Ρέσιν, προσπαθεί να καταστείλει την αντιπολίτευση του, όπως έκανε ο Ζελένσκι στην Ουκρανία, αν και λιγότερο βίαια και χωρίς τους ναζί τραμπούκους να τον υποστηρίξουν.Διαδήλωση υπέρ των Ρώσων: Μολδαβία

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι λαϊκιστικά – με προοδευτικές, ανθρωποκεντρικές, ευρωσκεπτικιστικές, ΝΑΤΟϊκές πολιτικές. Η κεντροδεξιά συντηρητική κυβέρνηση του Recean υποστηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από μια δυτική μορφωμένη τάξη γιάπηδων και τους ρουμανόφωνους νέους, επηρεασμένους από τη δυτική προπαγάνδα.

Αλλά υπάρχει εκτεταμένη λαϊκή δυσαρέσκεια για τις κυβερνητικές παρανομίες και τη διαφθορά, και δύσκολες στιγμές για τους απλούς ανθρώπους. Τα κυβερνητικά προγράμματα «κατά της διαφθοράς» θεωρούνται κυνήγι μαγισσών, καθώς η διαφθορά, όπου εμφανίζεται, βρίσκεται στη γραφειοκρατία και τις επιχειρήσεις.

Η Μολδαβία είναι μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης, με πληθυσμό μόλις 4 εκατομμυρίων.

Για τους απλούς ανθρώπους, θα ήταν πολύ καλύτερα ως μέρος της Ρωσίας ή ως εξάρτηση από τη Ρωσία, όπως είναι τώρα η Υπερδνειστερία. Όσοι είναι καλύτερα κοιτάζουν προς τη Δύση.

Σε κάθε περίπτωση, η επίθεση της Ουκρανίας είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται αυτή την στιγμή η Μολδαβία.

Η χώρα δεν είναι σε θέση να μπει σε στρατιωτική σύγκρουση. Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν φυσικά να προσπαθήσουν να το αναγκάσουν. Αλλά θα έπρεπε να λάβουν την υποστήριξη της Ρουμανίας.

Η Ρουμανία, ωστόσο, είναι απίθανο να εμπλακεί άμεσα, αφού τότε οι Ρώσοι θα δικαιολογούνταν να της επιτεθούν.

Η 82ο Airborne είναι εκεί, φυσικά, ως συμβολική προστασία. Εάν επιτεθεί στους Ρώσους, αυτό θα εμπλέξει άμεσα τις ΗΠΑ. Αλλά οι δυνάμεις τους θα καταστρέφονταν γρήγορα χωρίς τεράστια υποστήριξη. Η όποια αντίδραση θα απαιτούσε χρόνο, δίνοντας στους Ρώσους την πρωτοβουλία. Στο τέλος θα είχατε τεράστιες απώλειες από την πλευρά των ΗΠΑ, κάτι στο οποίο το κοινό των ΗΠΑ δεν έχει συνηθίσει.

Τίποτα μέχρι στιγμής δε δείχνει ότι οι ΗΠΑ θέλουν να έρθουν αντιμέτωποι με τους Ρώσους. Όχι όταν αυτό θα σήμαινε την κατάρριψη του ακριβά καλλιεργημένου μύθου του αμερικανικού αήττητου. Ο Αετός Offal, όπως και το Offal Office, τσιρίζει και μιλάει. Έχετε δει ποτέ αετό να δέχεται επίθεση από κοράκια. Ή έστω από γλάρους;

Αετός; Μεγάλο ράμφος. Άσχημα νύχια. Τεράστια φτερά. Και δυσκίνητος. Ακριβώς όπως ο αμερικανικός στρατός, του αρέσει να καταδύεται σε μικροσκοπικά θηράματα, ποντίκια ή κουνέλια, από μεγάλα ύψη όταν δεν αναζητά τροφή σε πτώματα.

Τα κοράκια είναι κινητά και έξυπνα όπως οι Ρώσοι.

Ενδεικτική εικόνα

Ευτυχώς, οι Ουκρανοί είναι πιθανό να απειλούν μόνο με επίθεση, όπως έκαναν με εκείνη την «επίθεση» στη Μαριούπολη και την Κριμαία πρόσφατα. Δε θέλουν μεγαλύτερο πόλεμο, με μεγαλύτερες αποτυχίες.

Η Ρωσία μέχρι στιγμής έχει δεσμεύσει μόνο ένα μικρό ποσοστό των πόρων της στο SMO της — για κάθε περίπτωση, υπάρχει πόλεμος πλήρους κλίμακας. Αν το SMO γίνει ξαφνικά ένας πραγματικός «πόλεμος» με τη δυτική έννοια, τότε Αντίο, κύριε Ζελένσκι θα τρέχει στην prime time. Ίσως με το We Aint Abiden Biden No More. Οι χορηγοί σας: το Στρατιωτικό Βιομηχανικό Συγκρότημα και το CNN.

Δεν έχει σημασία – η UAF δεν έχει πραγματικά τα μέσα να καταλάβει την Υπερδνειστερία, καθώς το αρχικά μικρό ρωσικό απόσπασμα των ειρηνευτικών εκεί θα ενισχυόταν γρήγορα και οι δικές τους δυνάμεις είχαν εξαντληθεί στο Βορρά, καθώς η γραμμή του μετώπου καταρρέει από το Artemovsk, το οποίο είναι σχεδόν περικυκλωμένο όπως το Ugledar.

Το Ugledar κρατάει. Αλλά μόλις πέσει το Αρτέμοβσκ…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail