Η ιδέα της μετονομασίας της Ρωσίας σε Μόσχα αποδεικνύει τις προσπάθειες δημιουργίας «αντι-Ρωσίας» - Ζαχάροβα

Freepen.gr -
Η ιδέα της μετονομασίας της Ρωσίας σε Μοσχοβία [Muscovy] στην ουκρανική γλώσσα αποδεικνύει για άλλη μια φορά προσπάθειες δημιουργίας «αντιρωσίας» από την Ουκρανία, δήλωσε το Σάββατο η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι ανέθεσε στον πρωθυπουργό Ντένις Σμίγκαλ να «μελετήσει προσεκτικά» τη δυνατότητα μετονομασίας της Ρωσίας σε Μοσχοβία στην ουκρανική γλώσσα.

Οι οδηγίες ήρθαν ως απάντηση σε μια αναφορά που συγκέντρωσε 25.000 υπογραφές στον ιστότοπο του Ζελένσκι και ως εκ τούτου υποβλήθηκε προς εξέταση στον πρόεδρο της Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος ζήτησε από τον Shmygal να μελετήσει εάν η κίνηση είναι δυνατή στο ιστορικό και πολιτιστικό πλαίσιο και ποιες συνέπειες μπορεί να συνεπάγεται από την άποψη του διεθνούς δικαίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail