Αμέτρητοι Αμερικανοί βυθίζονται σε απόγνωση καθώς η πείνα εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά σε όλη την Αμερική

Δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο εδώ και πολύ καιρό. Μερικοί παράγοντες συνδυάζονται για να ωθήσουν εκατομμύρια Αμερικανούς σε κατάσταση επισιτιστικής ανασφάλειας. Πρώτα απ 'όλα, οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν επιθετικά κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, και έτσι τα χρήματά μας δεν φτάνουν τόσο μακριά όσο κάποτε. Εν τω μεταξύ, τα οφέλη από τα κουπόνια τροφίμων μειώνονται. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε ενισχύσει σημαντικά τα οφέλη από το κουπόνι τροφίμων για πολλούς Αμερικανούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά τώρα αυτό το πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης πλησιάζει στο τέλος του. Αυτό σημαίνει, λοιπόν, ότι πολλοί Αμερικανοί θα έχουν πολύ λίγα χρήματα για να ξοδέψουν για τρόφιμα σε μια εποχή που οι οικονομικές συνθήκες αρχίζουν να γίνονται πραγματικά σκληρές.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Washington Post έστειλε πρόσφατα έναν ρεπόρτερ ονόματι Τιμ Κρεγκ στο Κεντάκι και ανακάλυψε πως οι φτωχοί άνθρωποι περιμένουν σε «ουρά ενός μιλίου» μόνο για να πάρουν δωρεάν φαγητό:

Καθώς διεκδίκησε την πρώτη θέση σε μια σειρά χιλιομέτρων για δωρεάν φαγητό στους πρόποδες των Αππαλαχίων, ο Ντάνι Μπλερ θυμήθηκε έντονα ότι έλαβε την επιστολή που ανακοίνωνε πως το όφελος που είχε από την εποχή της πανδημίας για την αγορά ειδών παντοπωλείου επρόκειτο να μειωθεί.

Οι νομοθέτες του Κεντάκι είχαν ψηφίσει τον τερματισμό της έκτακτης ανάγκης για την υγεία στην πολιτεία την περασμένη άνοιξη, περικόπτοντας εξ ορισμού τα προνόμια από το κουπόνι τροφίμων που δημιουργήθηκαν για να βοηθήσουν ευάλωτους Αμερικανούς όπως ο Μπλερ να αντιμετωπίσουν τα χειρότερα του Covid-19. Αντί για 200 δολάρια το μήνα, έπαιρνε μόλις 30 δολάρια.

Ο Μπλερ στην πραγματικότητα σηκώνεται στις 4 το πρωί για να μπορεί να είναι πρώτος στη σειρά για αυτά τα φυλλάδια.

Την Παρασκευή που του πήρε συνέντευξη ο δημοσιογράφος της Washington Post, κατέληξε να μένει σε αυτή τη σειρά για εννέα ώρες.

Δεν μπορούσα να φανταστώ να περιμένω τόσο καιρό στην ουρά, αλλά ο Μπλερ νιώθει ότι αυτό πρέπει να κάνουν αυτός και η γυναίκα του για να επιβιώσουν:

Τσαλάκωσε το γράμμα και το πέταξε στο πάτωμα του κατασκηνωτή του.

«Σκέφτηκα, «Ουάου, η κυβέρνηση προσπαθεί να μας σκοτώσει τώρα», είπε ο 63χρονος Μπλερ, ο οποίος επιβιώνει με τον έλεγχο αναπηρίας του στην Κοινωνική Ασφάλιση και ζει σε ένα τροχόσπιτο με τη σύζυγό του αφού το σπίτι τους κάηκε πριν από πέντε χρόνια. «Θα μας πεθάνουν από την πείνα».

Ο Μπλερ και η σύζυγός του επιβιβάζονται στο φορτηγό τους δύο φορές το μήνα στις 4 το πρωί για να εξασφαλίσουν πως θα πάρουν μερικά βασικά προϊόντα στο δώρο του Hazel Green Food Project. Την πρόσφατη Παρασκευή, περίμεναν εννέα ώρες έως ότου οι ντόπιοι κρατούμενοι σε υπηρεσία άρχισαν να φορτώνουν σακούλες με κρέας και λαχανικά, πατατάκια και μπισκότα σε οχήματα σε μια από τις πιο φτωχές κοινότητες της χώρας.

Δυστυχώς, υπάρχουν αμέτρητοι άλλοι εκεί έξω που βρίσκονται στην ίδια θέση.

Η Post πήρε επίσης συνέντευξη από έναν άλλο άνδρα που ονομάζεται Henry Tolsen, ο οποίος παραδέχτηκε ανοιχτά πως είναι τόσο φτωχός που την προηγούμενη μέρα «έφαγε μόνο ένα μπολ με δημητριακά και ένα κουτάκι ροδάκινα»:

«Χθες, έφαγα μόνο ένα μπολ με δημητριακά και ένα κουτάκι ροδάκινα», είπε ο Τόλσεν, καθώς έκλεισε το φορτηγό του για να εξοικονομήσει βενζίνη έως ότου η γραμμή άρχισε να κινείται ξανά. «Θα ήθελα να μπορώ να φάω μπέικον και αυγά, μπισκότα και σάλτσα για πρωινό, ένα αξιοπρεπές μεσημεριανό γεύμα και ένα ντόπιο δείπνο όπως παλιά».

Αυτή είναι η χώρα που ζούμε τώρα.

Κάποτε είχαμε τη μεγαλύτερη και πιο ευημερούσα μεσαία τάξη στην ιστορία του κόσμου, αλλά τώρα η μεσαία τάξη καταστρέφεται συστηματικά.

Το κόστος ζωής αυξάνεται ταχύτερα από τους μισθούς μας και αυτό σημαίνει πως το βιοτικό μας επίπεδο πέφτει.

Για παράδειγμα, αναφέρεται ότι η στέγαση είναι πιο απρόσιτη αυτή τη στιγμή από ό,τι ήταν οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της τελευταίας συντριβής της αγοράς κατοικιών:

Η Παρακολούθηση Προσιτότητας Στέγασης της Atlanta Fed, η οποία συγκρίνει τις μέσες τιμές των κατοικιών και άλλα κόστη στέγασης με το μεσαίο εισόδημα των νοικοκυριών, δείχνει πως η προσιτή τιμή στέγασης είναι χειρότερη σήμερα από ό,τι κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της φούσκας στέγασης το 2008. Από το Δεκέμβριο, το μεσαίο αμερικανικό νοικοκυριό θα έπρεπε να ξοδέψει περίπου το 42,9% του εισοδήματός του για να αντέξει οικονομικά το σπίτι στη μέση τιμή, σύμφωνα με τον δείκτη.

Τα δάνεια αυτοκινήτων έχουν γίνει επίσης εξαιρετικά καταπιεστικά, και τώρα που η οικονομία κατεβαίνει, ο αριθμός των Αμερικανών που καθυστερούν τις πληρωμές τους αυξάνεται ραγδαία:

Οι οφειλέτες με χαμηλές πιστωτικές βαθμολογίες υστερούν στις πληρωμές των δανείων αυτοκινήτων τους καθώς ο πληθωρισμός κατατρώει τη δύναμη των καταναλωτών.

Μια έκθεση από την Cox Automotive διαπίστωσε ότι το 1,89% των δανείων αυτοκινήτων τον Ιανουάριο ήταν «σοβαρά καθυστερημένα» και τουλάχιστον 60 ημέρες πίσω από την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής, το υψηλότερο ποσοστό από το 2006.

Δυστυχώς, αυτό είναι μόνο η αρχή.

Βρισκόμαστε στα πρώτα κεφάλαια μιας μεγάλης οικονομικής ύφεσης και το τσουνάμι των απολύσεων που παρακολουθούμε θα γίνει πολύ χειρότερο.

Στην πραγματικότητα, μόλις μάθαμε πως η Salesforce θα απολύσει περίπου 8.000 εργάτες υψηλής αξίας:

Το Salesforce, ο κολοσσός λογισμικού «διαχείρισης πελατειακών σχέσεων» που βασίζεται σε cloud και συνδιοργανώνεται από τον Marc Benioff, είναι το τελευταίο σε μια σειρά τεχνολογικών κολοσσών που απολύει χιλιάδες υπαλλήλους, αναφέρει η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το WSJ, η εταιρεία θα αφήσει να φύγουν 8.000 μέλη από το τεράστιο εργατικό δυναμικό της, που παλαιότερα αναφερόταν από τον Benioff ως "Salesforce ohana", ohana που είναι το όνομα της Χαβάης για την "οικογένεια". (Η Salesforce απομακρύνθηκε από τη χρήση αυτής και άλλων ορολογιών και πρακτικών της Χαβάης το 2019 λόγω ανησυχιών για πολιτιστική ιδιοποίηση)

Η οικονομική απελπισία που ήδη γινόμαστε μάρτυρες πρέπει να ραγίσει όλες μας τις καρδιές, αλλά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Καθώς οι οικονομικές συνθήκες συνεχίζουν να επιδεινώνονται, η ταλαιπωρία που θα δούμε τελικά θα είναι εκτός διαγράμματος.

Και όταν οι άνθρωποι απελπίζονται, συχνά μπορούν να κάνουν απελπισμένα πράγματα.

Νωρίτερα σήμερα, τρομοκρατήθηκα όταν έμαθα ότι η Antifa μόλις επιτέθηκε σε μια αστυνομική εγκατάσταση στην περιοχή της Ατλάντα.

Αυτή η επίθεση φαίνεται να είχε πολιτικά κίνητρα, αλλά πιστεύω ότι μεγάλο μέρος της εμφύλιας αναταραχής που θα δούμε τελικά θα πυροδοτηθεί από οικονομική αναταραχή.

Όταν οι άνθρωποι δεν έχουν αρκετό φαγητό για να φάνε, τείνουν να θυμώνουν πραγματικά.

Και αυτή τη στιγμή η πείνα εξαπλώνεται σαν φωτιά σε όλη την Αμερική.

Καλύτερα να ανασκουμπωθείτε, γιατί πρόκειται να ζήσουμε μια πολύ δύσκολη διαδρομή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail