Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες κερδίζουν έδαφος στη Ρωσία

Freepen.gr - Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν δει μια πρόσφατη αύξηση της δημοτικότητας στη Ρωσία μετά την αποχώρηση των δυτικών εναλλακτικών λύσεων.

Εταιρείες όπως η Nissan, η Mazda, η Toyota, η Renault και άλλες έχουν υποστεί η καθεμία τις συνέπειες του να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους αλλού μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις αρχές Φεβρουαρίου 2022, γράφει το autocar.co.nz.

Το αποτέλεσμα αυτού είναι πως η Ρωσίας έχει δει μια αυξημένη απορρόφηση σε κινεζικές μάρκες αυτοκινήτων που πιθανότατα θα συνεχίσουν να αυξάνονται σε δημοτικότητα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Chery Automobile, η Great Wall Motor και η Geeley Automobile έχουν αποκτήσει συνολικά το 17% της αγοράς αυτοκινήτων της Ρωσίας από δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Από την άλλη πλευρά, η Nissan υπέστη ζημιά 687 εκατομμυρίων δολαρίων κατά την αποχώρησή της, η οποία επηρέασε επίσης τη συνεργαζόμενη Renault, η οποία κατέληξε να χάσει 338 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αντίθεση με τις δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες που τόλμησαν να παραμείνουν, οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες δεν έχουν αντιμετωπίσει ακόμη αντίποινα που θα μπορούσαν σύντομα να αλλάξουν δεδομένου του δικτύου των παγκόσμιων συνεργατών τους και της αυξανόμενης παρουσίας τους σε άλλες αγορές.

Ωστόσο, η ρωσική αγορά αυτοκινήτου δεν ήταν ακριβώς μια αγελάδα με μετρητά, δεδομένου ότι οι πωλήσεις νέων οχημάτων πέρυσι ήταν λιγότερο από το 5 τοις εκατό του μεγέθους των πωλήσεων της Κίνας, αναφέρει το Bloomberg.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail