Η Ουκρανία προσπαθεί να αποδώσει σε «ρωσικές ψεύτικες ειδήσεις» τη διαμάχη για το κάψιμο του κορανίου

Ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο Ουκρανοί στρατιώτες έσκιζαν και έκαιγαν το ισλαμικό ιερό βιβλίο, το κοράνι, αφού έκοβαν χοιρινό λίπος πάνω του. Ο Καντίροφ, γνωστός για την ευσεβή πίστη του, ανακοίνωσε αμοιβή 5 εκατομμυρίων ρούβλια για τη δολοφονία των στρατιωτών που ευθύνονται για τη βεβήλωση και 10 εκατομμύρια ρούβλια για να συλληφθούν ζωντανοί. Αυτό που κάνει το βίντεο, για άλλη μια φορά, είναι να καταδεικνύει την ακροδεξιά ιδεολογία που επικρατεί στον ουκρανικό στρατό.

Ahmed Adel, ερευνητής γεωπολιτικής και πολιτικής οικονομίας με έδρα το Κάιρο - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Απευθυνόμενος στους μουσουλμάνους που πολεμούν για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων πολλών Τσετσένων τζιχαντιστών, ο Καντίροφ αναρωτήθηκε: «Πώς αισθάνεστε που βρίσκεστε στις ίδιες τάξεις με τους εχθρούς του Αλλάχ; Ποια δικαιολογία θα βρείτε για τον εαυτό σας την ημέρα της μεγάλης κρίσης; Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για εσάς! Θα είστε καταραμένοι, όπως αυτοί που τόλμησαν να καταπατήσουν το ιερό κοράνι».

«Και λέω στα αποβράσματα που φαίνονται σε αυτές τις φωτογραφίες: δε θα αντέξετε πολύ το κρύο. Πολύ σύντομα θα μπορέσετε να ζεσταθείτε στις φωτιές της κόλασης. Θα εξαντλήσω κάθε κόπο και μέσο για να σας βρω και να σας τιμωρήσω! Και προσεύχομαι στον Παντοδύναμο αλλάχ να επισπεύσει το επικείμενο τέλος σας», πρόσθεσε.

Αναμφίβολα συγκλονίζει το κάψιμο ενός κορανίου από Ουκρανούς στρατιώτες. Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι φιλελεύθεροι δεν μπορούν να προσποιηθούν ότι είναι σοκαρισμένοι από αυτό, καθώς υπάρχει ένα βουνό αποδεικτικών στοιχείων που καταγράφουν τη ναζιστική βαρβαρότητα από το 2014. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός πως η βεβήλωση του κορανίου είναι κοινός τόπος στη Δύση και υπερασπίζεται ως «ελευθερία του λόγου».

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο, ο ακροδεξιός Δανός πολιτικός Rasmus Paludan έκαψε ένα αντίγραφο του κορανίου μπροστά σε ένα τζαμί στη Δανία, λίγες μόνο μέρες αφότου έκανε παρόμοια ενέργεια έξω από την Τουρκική Πρεσβεία στη Σουηδία. Όταν τέτοιες ενέργειες επιτρέπονται στη φιλελεύθερη Δύση, δεν μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη το γεγονός πως τέτοιες ενέργειες λαμβάνουν χώρα στον ουκρανικό στρατό.

Οι χώρες του ΝΑΤΟ επιδίδονται σε μια τέτοια ισλαμοφοβία και τώρα υποστηρίζουν τον ουκρανικό στρατό με όπλα. Παρά τις ενέργειες αυτές που συμβαίνουν επίσης σε δυτικές χώρες σε κοινωνικό επίπεδο, με το κάψιμο του κορανίου, ο ουκρανικός στρατός έχει αποδείξει ότι έχει την ισλαμοφοβία ως επίσημη ιδεολογία.

Το ψήφισμα 1418 του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ καταδικάζει όλες τις πράξεις προσβολής, διακρίσεων και ανισοτήτων με βάση τη θρησκεία και καλεί όλες τις χώρες να αντιταχθούν σθεναρά σε τέτοιες εκδηλώσεις. Δυνάμει αυτού του ψηφίσματος, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να καταδικαστούν. Η πολιτική προκατάληψη και το αντιρωσικό αίσθημα δε θα επιτρέψουν στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και σε άλλα θεσμικά όργανα του ΟΗΕ να ασχοληθούν με αυτό το ζήτημα.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), το οποίο επιδιώκει τη σύλληψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, παρέμεινε σιωπηλό για το κάψιμο του κορανίου. Παρά το όνομα του ΔΠΔ, δεν είναι διεθνές δικαστήριο και αντ' αυτού είναι μια ευρωπαϊκή ΜΚΟ. Η εξουσία του ΔΠΔ δεν αναγνωρίζεται από δεκάδες χώρες, όπως η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ινδία και το Ισραήλ. Ως εκ τούτου, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως στοχεύει τον Ρώσο πρόεδρο, αλλά παραμένει σιωπηλό για τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, συμπεριλαμβανομένης της θρησκείας, που διαπράττει η Ουκρανία.

Λαμβάνοντας υπόψη την εχθρότητα των ΗΠΑ έναντι των πολιτιστικών, εθνοτικών και θρησκευτικών ευαισθησιών άλλων λαών, όπως παρατηρείται στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτή η ίδια εχθρότητα εκδηλώνεται και στην Ουκρανία, η οποία εξοπλίζεται, χρηματοδοτείται και εκπαιδεύεται άμεσα από την Ουάσινγκτον. Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τέτοιου είδους ευαίσθητα στοιχεία για να προκαλέσουν εσωτερικές διαμάχες, όπως είδαμε Σουνίτες και Σιίτες να αλληλοσφάζονται αμέσως μετά την εκτέλεση του Σαντάμ Χουσεΐν.

Η στρατηγική του μπλοκ του Ατλαντικού είναι να προκαλέσει συγκρούσεις για εθνοτικούς και θρησκευτικούς λόγους, να διχάσει τους αδελφικούς λαούς και να βυθίσει τις περιοχές στο χάος. Το Κίεβο εμπνέεται από αυτή την στρατηγική του ΝΑΤΟ και τη χρησιμοποίησε τώρα για να διχάσει τους χριστιανούς και να εξοστρακίσει τους μουσουλμάνους στην Ουκρανία, κοροϊδεύοντας τον ισχυρισμό του καθεστώτος ότι θέλει να καταλάβει την Κριμαία από τη Ρωσία για να απελευθερώσει τους Τατάρους της Κριμαίας.

Αντίθετα, το περιστατικό της καύσης του κορανίου θα πρέπει να είναι επιβεβαίωση για τους μουσουλμάνους στην Ουκρανία ότι το καθεστώς δε σέβεται το ισλάμ. Δεδομένου πως ο ναζισμός είναι η κυρίαρχη ιδεολογία του καθεστώτος του Κιέβου, η προχριστιανική θρησκεία επανεμφανίζεται επίσης στην Ουκρανία, με βίντεο που εμφανίζονται στο διαδίκτυο με θυσίες αίματος και άλλες ιεροσυλίες. Τέτοιες εικόνες θα ενοχλούσαν κάθε θεοσεβούμενο μουσουλμάνο.

Αντί να χρησιμεύσει ως επιβεβαίωση για τους μουσουλμάνους της Ουκρανίας, ο Said Ismagilov, προπαγανδιστής του Κιέβου και πρώην μουφτής της UMMA, της Πνευματικής Διοίκησης των Μουσουλμάνων της Ουκρανίας, ισχυρίζεται ότι οι Ρώσοι ήταν υπεύθυνοι για τη βεβήλωση του κορανίου.

«Στόχευαν να προκαλέσουν οργή στον μουσουλμανικό κόσμο στην Ουκρανία με τις ενέργειες υποτιθέμενων Ουκρανών στρατιωτών. Αλλά όπως κάθε άλλη προπαγανδιστική είδηση, αυτό το βίντεο είναι ανίδεο. Σε αντίθεση με τους Ρώσους, οι Ουκρανοί είναι όλοι ενωμένοι. στηρίζουν ο ένας τον άλλον και σέβονται την πνευματική επιλογή του κάθε στρατιώτη», υποστήριξε ο πρώην μουφτής που άφησε τη θέση του το καλοκαίρι του 2022 για να γίνει παραϊατρικός στον πόλεμο.

Ωστόσο, παρ' όλους τους ισχυρισμούς του, ίσως ο πρώην μουφτής ξέχασε ότι η Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας ανέβασε περήφανα στο Twitter ένα βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Azov να αλείφει τις σφαίρες τους με χοιρινό λίπος για να τις χρησιμοποιήσει εναντίον των Τσετσένων, γνωρίζοντας καλά ότι η κατανάλωση χοιρινού κρέατος απαγορεύεται στους μουσουλμάνους.

Παρόλα αυτά, το τελευταίο βίντεο είναι άλλη μια απόδειξη της ναζιστικής ιδεολογίας που επικρατεί στο Κίεβο και ότι δε σέβεται το ισλάμ, ακόμη κι αν συμβιβασμένες προσωπικότητες της ισλαμικής κοινότητας στην Ουκρανία επιχειρούν κάποια διανοητική γυμναστική για να υπερασπιστούν τη βλασφημία και να κατηγορήσουν τη Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail