Δαμασκός: Η επίθεση των ΗΠΑ στο Ντέιρ Εζόρ είναι συγκάλυψη για κλοπή περισσότερου πετρελαίου στην ανατολική Συρία

Αυτή η εικόνα αρχείου δείχνει την άποψη του κτιρίου του Υπουργείου Εξωτερικών και Ομογενών της Συρίας στη Δαμασκό της Συρίας. (Φωτογραφία από το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik
Freepen.gr -
Η Συρία καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών για την πραγματοποίηση πολλαπλών αεροπορικών επιδρομών στα ανατολικά τμήματα της αραβικής χώρας εναντίον ομάδων αντίστασης, λέγοντας ότι οι επιδρομές αποτελούν συγκάλυψη των άγριων προσπαθειών της Ουάσιγκτον να λεηλατήσει περαιτέρω ενεργειακούς πόρους εκεί.

Το συριακό Υπουργείο Εξωτερικών και Ομογενών έκανε τις δηλώσεις σε δήλωση το Σάββατο, μετά τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στη Συρία την Πέμπτη, κατηγορώντας τη Δαμασκό για επίθεση με drone που φέρεται να σκότωσε έναν Αμερικανό εργολάβο, να τραυμάτισε άλλον ένα καθώς επίσης πέντε Αμερικανούς στρατιώτες.

Η δήλωση κατήγγειλε τη βάναυση επίθεση που εξαπέλυσαν οι αμερικανικές δυνάμεις εναντίον ορισμένων περιοχών στην επαρχία Dayr al-Zawr, η οποία στοίχισε τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους, άφησε αρκετούς άλλους τραυματίες και προκάλεσε υλικές ζημιές στις στοχευμένες περιοχές.

«Οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ για τις στοχευμένες τοποθεσίες δεν είναι παρά μια αποτυχημένη προσπάθεια που αποσκοπεί στη δικαιολόγηση της επιθετικής πράξης, η οποία συνιστά κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας, της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας», πρόσθεσε.

Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών είπε επίσης πως τέτοιες εχθρικές ενέργειες συνάδουν με τις επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει το ισραηλινό καθεστώς και οι τρομοκράτες τακφιρί του Ντάες εναντίον των κατοίκων της περιοχής και χρησιμεύουν ως συγκάλυψη για τη συνεχιζόμενη λεηλασία του συριακού πετρελαίου από τις δυνάμεις κατοχής των ΗΠΑ.

«Η Συρία επαναλαμβάνει το αίτημά της για άμεσο τερματισμό της παρουσίας αμερικανικών στρατευμάτων κατοχής, αυξημένη εξουσία της κυβέρνησης της Δαμασκού σε όλες τις περιοχές της χώρας και παύση της υποστήριξης και της χορηγίας της Ουάσιγκτον σε αυτονομιστικές και τρομοκρατικές ομάδες», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail