Η Γερμανία κρατά το κλειδί της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης

pixabay / lapping
Υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για ένα πρόβλημα για το οποίο η γερμανική πολιτική ως επί το πλείστον σιωπά, ή στην καλύτερη περίπτωση, επιχειρεί να ευτελίσει: τη μαζική μετανάστευση . Το 2022, υποβλήθηκαν 924.000 αιτήσεις ασύλου στην ΕΕ, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 50%. Μόνο στη Γερμανία καταγράφηκαν πέρυσι περισσότερες από 226.000 αιτήσεις ασύλου.

Gerhard Papke - magyarhirlap.hu / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι μικρότερες χώρες στα σύνορα Σένγκεν δεν μπορούν να κατηγορηθούν εάν δεν κρατούν μετανάστες και χαίρονται να φτάσουν στη Γερμανία. Εξάλλου, η μαζική μετανάστευση στην Ευρώπη τροφοδοτείται συνεχώς από τη γερμανική κυβέρνηση, οπότε γιατί να τις σταματήσει; Οι αφρικανικές και ασιατικές συμμορίες εμπορίας ανθρώπων δεν χρειάζεται να κάνουν πολλή δουλειά για να παρασύρουν όλο και περισσότερους ανθρώπους στη Γερμανία. Είναι απλώς θέμα αντιγραφής και επικόλλησης των δηλώσεων υπέρ της μετανάστευσης της ομοσπονδιακής υπουργού Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ στα φυλλάδια πρόσληψης μεταναστών ή να τις διαφημίσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πάρτε, για παράδειγμα, μια από τις νέες εφευρέσεις του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού «σηματοδότη», τη λεγόμενη αλλαγή μοντέλου στην προσφυγική πολιτική. Στόχος του είναι να δώσει ακόμη και στους παράνομους μετανάστες των οποίων οι αιτήσεις ασύλου έχουν απορριφθεί το δικαίωμα μόνιμης διαμονής υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Από τη σκοπιά των μεταναστών, αυτό σημαίνει, «Μόλις περάσω τα γερμανικά σύνορα, μπορώ να μείνω». Αυτό ισχύει ήδη, αλλά η γερμανική κυβέρνηση προσπαθεί να το κάνει επίσημη πραγματικότητα.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης —τουλάχιστον τα λίγα που εξακολουθούν να επικρίνουν την κυβέρνηση— είναι γεμάτα από παραδείγματα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα λόγω του ζητήματος. Τα πιο σοβαρά εγκλήματα διαπράττονται από ισλαμιστές και εγκληματίες με μεταναστευτικό υπόβαθρο στη Γερμανία, αλλά δεν απελαύνονται μετά την έκτιση της ποινής τους με την αιτιολογία πως η κατάσταση ασφαλείας στη χώρα καταγωγής τους είναι επικίνδυνη. Όταν το Αφγανιστάν έπεσε ξανά στα χέρια των Ταλιμπάν, τα τελευταία αεροπλάνα της Μπούντεσβερ που εκκένωσαν τις τοπικές δυνάμεις μετέφεραν ως επί το πλείστον βιαστές που είχαν καταδικαστεί στο παρελθόν στη Γερμανία. Τώρα, περιφέρονται και πάλι ελεύθεροι σε γερμανικό έδαφος.

Η συντριπτική πλειονότητα των Σύριων και των Αφγανών που φτάνουν στη Γερμανία —για να αναφέρουμε μόνο τις δύο πιο κοινές χώρες καταγωγής— δεν έχουν προσόντα, δεν έχουν γλωσσικές δεξιότητες και συχνά ούτε καν αξιοπρεπή εκπαίδευση. Η ιδέα ότι θα γίνουν ειδικευμένοι εργαζόμενοι στην εξαιρετικά περίπλοκη γερμανική βιομηχανία ή θα φροντίσουν ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη είναι απλώς παράξενη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται μια θεμελιώδη αλλαγή κατεύθυνσης στη μεταναστευτική της πολιτική. Η ανεξέλεγκτη μετανάστευση πρέπει να σταματήσει αμέσως. Η Γερμανία κρατά το κλειδί. Οι περισσότερες χώρες της ΕΕ περιμένουν ένα μήνυμα από τον de facto ηγέτη της Ευρώπης.

Στις πολιτισμένες κοινωνίες, είναι αυτονόητο η χορήγηση ασύλου στους πολιτικά διωκόμενους και η βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη. Εάν θέλετε να σας πάρουν στα σοβαρά πολιτικά, πρέπει να το τηρήσετε, αλλά το να είστε χρήσιμοι δεν πρέπει να σημαίνει απελπιστική υπερέκταση των οικονομικών πόρων της χώρας μας και θέτοντας σε κίνδυνο την πολιτιστική μας ταυτότητα σε σημείο που δεν μπορούμε να εγγυηθούμε καν την ασφάλεια των πολιτών μας. Στην περίπτωση της Γερμανίας, αυτό οδηγεί σε αυτοκαταστροφή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail