Μια δύσκολη νύχτα στην Ουκρανία

Freepen.gr - Δύσκολη νύχτα! – είπε ο Ζελένσκι σχολιάζοντας ένα άλλο μαζικό χτύπημα των ρωσικών δυνάμεων σε στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη την Ουκρανία, το οποίο έλαβε χώρα τη νύχτα της 9ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό Πρόεδρο, χτυπήθηκαν στόχοι στις περιοχές του Κιέβου, του Κιρόβογκραντ, του Ντνεπροπετρόβσκ, της Οδησσού, του Χάρκοβο, του Ζαπορόζγιε, του Λβιβ, του Ιβάνο-Φρανκίβσκ, του Ζιτομίρ, της Βίνιτσα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τόσο οι εγκαταστάσεις υποδομής ζωτικής σημασίας όσο και τα κτίρια κατοικιών υπέστησαν ζημιές, ενώ υπήρξαν θύματα. Ωστόσο, δε δόθηκαν στοιχεία και πιο ακριβείς πληροφορίες.

Σε διάφορες περιοχές της χώρας διακόπηκε η επικοινωνία, καθώς και η παροχή ενέργειας και νερού. Καθυστέρησε επίσης η κυκλοφορία των τρένων.

Η ουκρανική ενεργειακή εταιρεία DTEK επιβεβαίωσε πως τουλάχιστον τρεις θερμοηλεκτρικοί σταθμοί υπέστησαν ζημιές. Σύμφωνα με δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων, κρίσιμες εγκαταστάσεις υποδομής υπέστησαν σημαντικές ζημιές στις περιοχές του Κιέβου, της Οδησσού και του Χάρκοβο.

Ο δήμαρχος του Κιέβου ανέφερε εκρήξεις στις περιοχές Goloseevsky και Svyatoshinsky της πρωτεύουσας.

Ένας από τους στόχους ήταν το CHP-5 του Κιέβου. Αυτή η εγκατάσταση ενεργειακής υποδομής είχε χτυπηθεί και παλαιότερα, αλλά συνέχισε να λειτουργεί. Αν κρίνουμε από τα πλάνα που κοινοποίησαν οι κάτοικοι της περιοχής, η μηχανή και τα λεβητοστάσια, όπου βρίσκεται ο βασικός εξοπλισμός που είναι απαραίτητος για τη λειτουργία της εγκατάστασης, χτυπήθηκαν από ρωσικούς πυραύλους.

Ο Γενικός Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, υποστήριξε ότι, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιήθηκαν ταυτόχρονα 6 ρωσικοί υπερηχητικοί πύραυλοι Kinzhal κατά την επίθεση στο έδαφος της Ουκρανίας.

Εάν επιβεβαιωθεί, η επίθεση θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την πιο μαζική χρήση υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal κατά τη διάρκεια της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Προηγουμένως, μόνο μερικά από αυτά τα βλήματα είχαν εκτοξευθεί κατά τη διάρκεια μιας και μόνο επίθεσης με πυραύλους.

Δεδομένου πως η ουκρανική αεράμυνα δεν έχει δυνατότητες να αναχαιτίσει αυτούς τους πυραύλους, πιθανότατα όλοι οι ρωσικοί υπερηχητικοί πύραυλοι έπληξαν επιτυχώς στους στόχους τους.

* απόδοση από southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail