Ηρεμία πριν από την καταιγίδα στην Ουκρανία

Freepen.gr - Η κατάσταση στο μέτωπο της Ουκρανίας παραμένει τρομερή. Ενώ το Κίεβο είναι απασχολημένο με τη συλλογή όπλων του ΝΑΤΟ και τη μεταφορά τους στην πρώτη γραμμή, ο ρωσικός στρατός δεν σταματά να προωθεί τις ουκρανικές άμυνες στα πεδία των μαχών και πρέπει να λύσει προβλήματα υλικοτεχνικής προμήθειας στον τομέα των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρει το southfront.org σε ανάλυσή του, το πρόβλημα της παροχής ορισμένων ρωσικών μονάδων με την απαραίτητη ποσότητα πυροβολικού παραμένει. Συγκεκριμένα, οι ρωσικές μονάδες στην Avdeevka και οι άνδρες της Wagner ισχυρίζονται πως οι υπάρχουσες προμήθειες τους εξακολουθούν να είναι ανεπαρκείς για να υποστηρίξουν εντατικές επιθετικές επιχειρήσεις. Ωστόσο, μετά το πρόσφατο δημόσιο σκάνδαλο μεταξύ του επικεφαλής της PMC Wagner και του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, η κατάσταση δε φαίνεται πλέον κρίσιμη.

Παρά τις σφοδρές μάχες, οι δυνάμεις της Wagner σημειώνουν επιτυχία στο Bakhmut. Παρά τις εκτιμήσεις της Δύσης ότι οι ρωσικές μονάδες επίθεσης έχουν χάσει το επιθετικό δυναμικό τους, οι δυνάμεις της Wagner πλησιάζουν γρήγορα το διοικητικό κέντρο της πόλης. Έχουν ήδη περάσει τον ποταμό Μπαχμούτκα και μάχονται κοντά στην κεντρική αγορά, 500 μέτρα από το κέντρο της πόλης. Στις βόρειες συνοικίες βρίσκεται σε εξέλιξη το τελικό στάδιο των εργασιών εκκαθάρισης στη βιομηχανική ζώνη. Οι ουκρανικές μονάδες εγκατέλειψαν το έδαφος του εργοστασίου AZOM και αποσύρθηκαν για να διατηρήσουν θέσεις κοντά στα διοικητικά κτίρια του εργοστασίου κατασκευής μηχανών. Την ίδια ώρα μαχητές της Βάγκνερ προελαύνουν στα νότια της πόλης. Οι μάχες διεξάγονται κατά μήκος της οδού Μαριούπολη και στα νοτιοδυτικά, οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν το μνημείο Mig-17, που βρίσκεται στον τελευταίο δρόμο που οδηγεί έξω από την πόλη.

Ο ρωσικός στρατός συνέχισε την επίθεσή του κοντά στην Avdeevka. Τα ρωσικά στρατεύματα εισβάλλουν στο χωριό Pervomayskoye, εξαπολύουν επιθέσεις στο Severnoye και Tonenkoye, σε μια προσπάθεια να περικυκλώσουν τα ουκρανικά οχυρά στην Avdeevka από τα δυτικά. Στα βόρεια της πόλης, τα ρωσικά στρατεύματα επέκτειναν τη ζώνη ελέγχου τους και κατέλαβαν τη Novobakhmutovka. Μπήκαν κι αυτοί στο Νοβοβακαλίνοβο και προχώρησαν στο χωριό Κεραμίκ. Τα ουκρανικά οχυρά στην Avdeevka δέχονται ισχυρά χτυπήματα από τη ρωσική αεροπορία.

Στο βόρειο μέτωπο του Ντονμπάς, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να εισβάλλουν σε ουκρανικές θέσεις δυτικά της Πλοσάνκα, κοντά στο Μπελογκόροβκα και στο Νέβσκι. Στη Makeyevka, τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού κατέστρεψαν μια γέφυρα πάνω από τον ποταμό Zherebets, γεγονός που θα περιπλέξει σημαντικά τον ανεφοδιασμό της ουκρανικής ομάδας στην ανατολική όχθη.

Στην περιοχή Zaporozhye επικρατεί ηρεμία πριν από την καταιγίδα. Στις 23 Μαρτίου, μια άλλη ουκρανική απόπειρα επίθεσης ματαιώθηκε. Ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε να συγκεντρώσει δυνάμεις έως και ενός ενισχυμένου τάγματος στην περιοχή Orekhov. Ωστόσο, το ρωσικό πυροβολικό χτύπησε το σημείο συσσώρευσης ανθρώπινου δυναμικού τους, προκαλώντας τους σημαντικές ζημιές και χαλώντας τα σχέδια της ουκρανικής διοίκησης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail