Χάνοντας θέσεις στην πρώτη γραμμή του Ντονμπάς, το Κίεβο χτυπά την Κριμαία

Freepen.gr - Δεδομένου ότι ο ουκρανικός στρατός δεν έχει ακόμη επιτύχει στρατηγική επιτυχία στις γραμμές του μετώπου του Ντονμπάς, οι δυνάμεις του Κιέβου συνεχίζουν αδιάκριτα βομβαρδισμούς αμάχων στην DPR και την LPR, στην Κριμαία καθώς και στις ρωσικές συνοριακές περιοχές, γράφει το southfront.org.

Το βράδυ της 20ης Μαρτίου, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν πολλά ουκρανικά UAV που στόχευαν ταυτόχρονα την πόλη Dzhankoy στα βόρεια της Κριμαίας.

Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε την «καταστροφή» των ρωσικών πυραύλων κρουζ Kalibr-NK κατά τη μεταφορά τους με το σιδηρόδρομο.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν παρασχεθεί στοιχεία.

Ενώ δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί οποιαδήποτε ζημιά σε οποιαδήποτε στρατιωτική εγκατάσταση, τα συντρίμμια των αναχαιτισμένων UAV προκάλεσαν ζημιές σε ένα σπίτι πολιτών και σε τοπικό κατάστημα. Ένας πολίτης τραυματίστηκε.

Η Κριμαία στοχοποιήθηκε με τα κινεζικά εμπορικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Mugin-5, που έχουν αναβαθμιστεί με λεπίδες προπέλας κατασκευής ΗΠΑ. Τα UAV ήταν γεμάτα με σκάγια και οι στόχοι τους ήταν αστικές εγκαταστάσεις. Το Κίεβο προσπάθησε να βλάψει όσο το δυνατόν περισσότερους αμάχους.

Οι τακτικοί βομβαρδισμοί των παραμεθόριων περιοχών της Ρωσίας δεν σταματούν. Ειρηνικά χωριά των περιοχών του Μπριάνσκ και του Κουρσκ έπεσαν ξανά υπό ουκρανικά πυρά όλμων.

Οι καθημερινές επιθέσεις συνεχίστηκαν στην πόλη του Ντόνετσκ, όπου πολλά σπίτια καταστράφηκαν. Ευτυχώς, αποφεύχθηκαν απώλειες αμάχων την τελευταία ημέρα.

Εν τω μεταξύ, στην πρώτη γραμμή, οι ρωσικές δυνάμεις έρχονται πιο κοντά στην περικύκλωση της ουκρανικής ομάδας στην Avdeevka, από όπου οι ουκρανικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τις κατοικημένες συνοικίες στο Ντόνετσκ.

Βόρεια της πόλης, οι ρωσικές μονάδες διέσπασαν τις ουκρανικές άμυνες και απέκτησαν ένα προπύργιο στο ανατολικό τμήμα του χωριού Στεπόβοε. Ο στρατηγικά σημαντικός σιδηρόδρομος που χρησιμοποιήθηκε για τις στρατιωτικές προμήθειες της ουκρανικής φρουράς αποκόπηκε.

Στα βορειοανατολικά προάστια της Avdeevka, οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στην Kamenka και ξεκίνησαν την επιχείρηση σφουγγαρίστρας στους δρόμους.

Αναφέρθηκε επίσης ρωσική προέλαση στα νότια της Avdeevka. Έσπασαν τις ουκρανικές άμυνες βόρεια της Opytne και πλησίασαν τις νότιες συνοικίες της πόλης.

Στα βορειοδυτικά του Μπαχμούτ, οι μονάδες της Βάγκνερ εξακολουθούν να εισβάλλουν σε θέσεις της Ουκρανίας στην Ορέχοβο-Βασίλεβκα παρά τα σφοδρά πυρά όλμων και πυροβολικού.

Σφοδρές μάχες για τον έλεγχο του αυτοκινητόδρομου Konstantinovka-Bakhmut συνεχίζονται στα περίχωρα του Krasnoe.

Στη νότια συνοικία Sobachevka στο Bakhmut, οι μαχητές Wagner προχώρησαν και ίσιωσαν την πρώτη γραμμή κατά μήκος της οδού Mariupol.

Την ίδια ώρα, στη συνοικία Μπουντένοβκα, ρωσικές δυνάμεις προσέγγισαν τις παρυφές του σταδίου, αναγκάζοντας τις ουκρανικές μονάδες να υποχωρήσουν.

Στα βόρεια του Bakhmut, το φυτώριο και το εργοτάξιο Fantasia τέθηκαν υπό ρωσικό έλεγχο.

Σε άλλες περιοχές, η πρώτη γραμμή δεν άλλαξε. Οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν αρκετές αντεπιθέσεις στις περιοχές Zaporozhie και Krasny Liman, αλλά δεν κατάφεραν να επιτύχουν κάτι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail