Οι δυτικοί προπαγανδιστές δυσκολεύονται να διαβάσουν την τακτική κατάσταση στο Bakhmut

Στρατιωτικοί ηγέτες στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ συνεχίζουν να επιμένουν ότι οι Ρώσοι σημειώνουν μικρή πρόοδο στο Μπαχμούτ. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα αυτής της λεγόμενης «σκέψης»:

Larry Johnson - sonar21.com  / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Ρωσία πραγματοποιεί μικρές προόδους κοντά στην πόλη Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας, αλλά αυτό είχε μεγάλο κόστος, δήλωσε την Τετάρτη ο ανώτατος στρατηγός των ΗΠΑ.

Το Reuters αναφέρει τον απόλυτα σύγχρονο Milley:

«Οι Ρώσοι πραγματοποιούν μικρές, τακτικές προόδους (αλλά) με μεγάλο κόστος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού των ΗΠΑ, Στρατηγός Μαρκ Μίλι.

Yahoo News:

Η Ρωσία ανέφερε επίπονα κέρδη γύρω από το Μπαχμούτ τις τελευταίες εβδομάδες, σημειώνοντας πρόοδο στην περικύκλωση της πόλης, αλλά δεν έχει σημειώσει σημαντικά εδαφικά κέρδη εδώ και μήνες.

Δεν υπάρχουν σημαντικά κέρδη; Δημοσιεύω αυτόν τον κινούμενο χάρτη ως δημόσια υπηρεσία.

Αν κοιτάξετε προσεκτικά τα τρία τελευταία δευτερόλεπτα του βίντεο gif θα δείτε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 9 ουκρανικές ταξιαρχίες που είναι πλέον περικυκλωμένες και παγιδευμένες. Οι Ρώσοι έχουν τον έλεγχο των πυρών στη μοναδική οδό υποχώρησης για αυτές τις ουκρανικές μονάδες. Το βίντεο με time-lapse δείχνει σημαντική πρόοδο κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριάντα ημερών. Και δε μιλώ μόνο για την κατάληψη εδαφών. Οι απώλειες που υφίστανται οι Ουκρανοί είναι τεράστιες από άποψη ανδρών και εξοπλισμού.

Το επόμενο time-lapse βίντεο δείχνει τα αποτελέσματα της σύλληψης του Soledar aka Соледар. Ο έλεγχος αυτής της πόλης παρέχει στη Ρωσία μια ασφαλή σιδηροδρομική γραμμή που χρησιμοποιείται για την παροχή τροφίμων και πυρομαχικών στον Όμιλο Βάγκνερ και σε άλλες ρωσικές δυνάμεις στην πρώτη γραμμή. Παρέχει επίσης την υλικοτεχνική υποδομή για τη μετακίνηση τραυματισμένων στρατιωτών σε ασφαλέστερη ιατρική περίθαλψη. Η Ουκρανία δε διαθέτει συγκρίσιμο σύστημα εφοδιαστικής για να παρέχει το ίδιο επίπεδο υποστήριξης.

Θέλω να σας υπενθυμίσω πως αυτό είναι μόνο ένα στιγμιότυπο ενός μικρού τομέα της γραμμής μάχης μήκους 1000 μιλίων. Ενώ οι δυτικοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να μένουν προσκολλημένοι στην παραληρηματική πεποίθηση ότι η Ρωσία σημειώνει μικρή πρόοδο, δεν έχουμε ακόμη δει ούτε μία περίπτωση τους τελευταίους έξι μήνες της Ουκρανίας να απωθήσει τους Ρώσους σε αυτά τα σημεία επίθεσης. Ο λόγος είναι απλός — η Ουκρανία δεν διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό, τις προμήθειες πυρομαχικών και την επιμελητεία για να πραγματοποιήσει μια τέτοια επιχείρηση.

Όπως μπορείτε να δείτε στον παραπάνω χάρτη (φωτο πάνω), η Ρωσία διατηρεί πίεση, με υψηλό ρυθμό πυρός, σε όλο το μέτωπο.

Αξιωματούχοι στη Δύση και στην Ουκρανία συνεχίζουν να επιμένουν πως έρχεται μια αντεπίθεση. Πρέπει να υποθέσω ότι πρόκειται για μια απελπισμένη ψυχολογική επέμβαση. Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως υπεύθυνοι στρατιωτικοί ηγέτες και σχεδιαστές θα μιλούν δημοσίως για το τι σκοπεύουν να κάνουν και πού σκοπεύουν να χτυπήσουν. Ο στρατηγός Αϊζενχάουερ και ο στρατηγός Μοντγκόμερι δεν μίλησαν στον Τύπο για την επερχόμενη εισβολή τους στη Νορμανδία. Συσκότισαν τις κινήσεις τους και έκαναν αριστοτεχνική χρήση της εξαπάτησης. Το ίδιο ισχύει α τον Στρατάρχη Ζούκοφ και τον Στρατηγό Κονσταντίν Ροκοσόφσκι στο σχεδιασμό και την εκτέλεση της επιχείρησης Bagration.

Νομίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι τους στο ΝΑΤΟ κάνουν ένα θανάσιμο λάθος υποτιμώντας τη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών σχετικά με τη διάθεση και την ετοιμότητα των ουκρανικών δυνάμεων. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι οι Ρώσοι δε λένε τίποτα για τα σχέδιά τους για την καταστροφή του ουκρανικού στρατού. Αλλά είμαι βέβαιος πως τέτοια σχέδια υπάρχουν και εκτελούνται σύμφωνα με ένα χρονοδιάγραμμα που υπαγορεύει η Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail