Νετανιάχου: Αν το Ιράν αποκτήσει πυρηνικά όπλα, ίσως πάμε σε φρικτό πυρηνικό πόλεμο

Freepen.gr - Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε στο Iran International ότι η Τεχεράνη «προχωρά επικίνδυνα» στο πυρηνικό της πρόγραμμα και πλησιάζει τις «κόκκινες γραμμές».

Σε συνέντευξή του την Τετάρτη, ο Ισραηλινός ηγέτης είπε πως επέστρεψε στην κυβέρνηση πρωτίστως για να βεβαιωθεί ότι το Ιράν δεν μπορεί να γίνει πυρηνική δύναμη.

Το θέμα του πυρηνικού προγράμματος του ιρανικού καθεστώτος είναι «η πεμπτουσία της εξωτερικής μου πολιτικής», είπε, προσθέτοντας, «επέστρεψα στην κυβέρνηση ακριβώς για να αποτρέψω το Ιράν από το να γίνει πυρηνικό κράτος», υποσχόμενος να κάνει «ό,τι είναι δυνατό για να το αποτρέψει». 

Ο Νετανιάχου αναφέρθηκε έμμεσα στην πρόσφατη επιβεβαίωση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) ότι βρήκε σωματίδια ουρανίου εμπλουτισμένα με καθαρότητα 84 τοις εκατό, που είναι πολύ κοντά στο σχάσιμο υλικό εμπλουτισμένου κατά 90 τοις εκατό που απαιτείται για τις πυρηνικές βόμβες. Είπε ότι το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί ένα «πυρηνικό ορόσημο» στο Ιράν.

Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως απειλή για την Τεχεράνη να μην εμπλουτίσει ουράνιο στο 90%, γεγονός που μπορεί να βάλει τη χώρα στο κατώφλι της κατασκευής βόμβας.

Τόνισε επίσης πως η Ισλαμική Δημοκρατία θέλει τα πυρηνικά όπλα «για να αγοράσει ασυλία» τόσο στις κακοτοπιές της εναντίον του κόσμου όσο και ως προστασία από τον ιρανικό λαό που απορρίπτει τη νομιμότητά της.

Επαίνεσε επίσης τον πολιτισμό του Ιράν και τα ταλέντα και τις ικανότητες του λαού του να κάνει μεγάλες επιτυχίες μόλις εξαφανιστεί το ισλαμικό καθεστώς. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Ισραήλ και ένα ελεύθερο Ιράν μπορούν να έχουν σταθερές σχέσεις.

Επανέλαβε μερικές φορές πως το ισλαμικό καθεστώς είναι «ο κοινός εχθρός» του ιρανικού λαού, του Ισραήλ και του κόσμου, υποστηρίζοντας ότι οι διαδηλωτές «έχουν ξεσκεπάσει» το καθεστώς, το οποίο είναι τρομοκρατημένο.

Απευθυνόμενος στους δυτικούς ηγέτες είπε: «Η ιστορία θα αλλάξει εάν το Ιράν αποκτήσει πυρηνικά όπλα». Εάν δεν σταματήσει το Ιράν, ο κόσμος «θα αντιμετωπίσει έναν πόλεμο και ενδεχομένως έναν φρικτό πυρηνικό πόλεμο».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail