Και μετά τη Μόσχα, μεγαλοπρεπής υποδοχή του Ασαντ στο Αμπου Ντάμπι

Freepen.gr - Στις 19 Μαρτίου, ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ έφτασε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) για επίσημη επίσκεψη, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άσμα αλ Άσαντ.

Τον Ασαντ υποδέχτηκε ο Πρόεδρος των ΗΑΕ, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, κατά την άφιξή του στο Άμπου Ντάμπι με όλες τις τιμές καθώς η συνοδεία του εισήλθε στο βασιλικό παλάτι, Κασρ Αλ Βατάν. Το αεροπλάνο του Άσαντ υποδέχτηκαν μαχητικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας του Εμιράτα.

«Καλωσόρισα τον Πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ της Συρίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σήμερα και πραγματοποιήσαμε εποικοδομητικές συνομιλίες με στόχο την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας», έγραψε ο Σεΐχης Μοχάμεντ στο Twitter. «Οι συζητήσεις μας διερεύνησαν επίσης τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας για την επιτάχυνση της σταθερότητας και της προόδου στη Συρία και την περιοχή».

Σύμφωνα με το Συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Άσαντ και ο Σεΐχης Μοχάμεντ συζήτησαν τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις στην περιοχή και τη σημασία της αξιοποίησης αυτών των εξελίξεων για την επίτευξη σταθερότητας, περαιτέρω ασφάλειας και ευημερίας.

«Ο πρόεδρος αλ Άσαντ τόνισε πως η ασυμφωνία και η διακοπή των σχέσεων είναι μια εσφαλμένη αρχή στην πολιτική και ότι είναι φυσιολογικό οι σχέσεις μεταξύ των αραβικών χωρών να είναι σταθερές και αδελφικές.

Από την πλευρά του, ο σεΐχης Mohamed bin Zayed Al Nahyan τόνισε τη σημασία της επιστροφής της Συρίας στο αραβικό της περιβάλλον, καθώς και τη δημιουργία γεφυρών και την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ όλων των αραβικών χωρών προς όφελος και το συμφέρον των λαών τους», ανέφερε η κρατική υπηρεσία. μια αναφορά.

Ο Άσαντ ευχαρίστησε επίσης τα ΗΑΕ για την ανθρωπιστική υποστήριξη που παρείχαν στον λαό στη Συρία μετά τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail