Πούτιν: η επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία ήταν ιστορικό γεγονός

Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν άδραξε την ευκαιρία την Παρασκευή για να συγχαρεί όλους τους πολίτες της Ρωσίας για την επερχόμενη επέτειο της επανένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία, χαρακτηρίζοντάς την ιστορικό γεγονός.

«Θέλω να συγχαρώ τους πολίτες της Κριμαίας, της Σεβαστούπολης και όλους τους πολίτες της χώρας μας για την Ημέρα της Επανένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία», είπε ο Πούτιν ανοίγοντας μια συνεδρίαση για την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης.

Στις 16 Μαρτίου 2023 συμπληρώθηκαν εννέα χρόνια από το δημοψήφισμα της Κριμαίας, όπου η πλειοψηφία των πολιτών της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης ψήφισαν υπέρ της επανένωσης με τη Ρωσία.

Μετά την ανατροπή του Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς με πραξικόπημα το Φεβρουάριο του 2014, ξέσπασαν μαζικές διαδηλώσεις στην Κριμαία και την ανατολική Ουκρανία. Στις 11 Μαρτίου 2014, το Ανώτατο Συμβούλιο της Κριμαίας και το Δημοτικό Συμβούλιο της Σεβαστούπολης ενέκριναν μια διακήρυξη ανεξαρτησίας.

Στις 15 Μαρτίου 2014, οι αρχές της Κριμαίας διεξήγαγαν δημοψήφισμα για την επανένωση με τη Ρωσία. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι υποστήριξαν την ιδέα (96,77% στην Κριμαία και 95,6% στην πόλη της Σεβαστούπολης), με τη συμμετοχή να αγγίζει το 80%.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail