Οι ΗΠΑ θέλουν άλλον έναν πόλεμο να ζωντανέψει, αυτή τη φορά μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας

Το Κόμμα του Γεωργιανού Ονείρου απέσυρε το νομοσχέδιο για τους ξένους πράκτορες υπό την επίθεση της «ανεκτικής» Δύσης και των δικών του ακτιβιστών με προσανατολισμό τον Σόρος. Έχει πάρει η Γεωργία τη σωστή απόφαση να αποσύρει το νομοσχέδιο;

Lyuba Lulko - english.pravda.ru/ / Παρουσίαση Freepen.gr

Το τηλεφώνημα από την Ουάσιγκτον αποφασίζει την τύχη των ξένων πρακτόρων

Πλήθη Γεωργιανών «υποστηρικτών της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», που κυμάτιζαν σημαίες της Γεωργίας, της Ουκρανίας και της ΕΕ ζήτησαν την κατάργηση του νομοσχεδίου «Για τη διαφάνεια της ξένης επιρροής». Τρεις ημέρες κράτησαν οι αναταραχές στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα.

Επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο του κοινοβουλίου, ζήτησαν την απόλυση της κυβέρνησης και την απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων διαδηλωτών. Οι αρχές της Γεωργίας ακολούθησαν το παράδειγμα του πλήθους και εκπλήρωσαν όλα τα αιτήματα, εκτός από τη διάλυση του κοινοβουλίου (όχι ακόμη, τουλάχιστον).

Λίγες ώρες πριν από την απόσυρση του νομοσχεδίου, ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Irakli Garibashvili δέχθηκε τηλεφώνημα από τον σύμβουλο του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Derek Chollet. Έγραψε για αυτό στα social media. Αξίζει να σημειωθεί πως το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, με την απειλή κυρώσεων, απαγόρευσε στις αρχές της Γεωργίας να χρησιμοποιήσουν βία κατά των διαδηλωτών.

Η Γεωργία δεν ξέφυγε από τη μοίρα όλων των μετασοβιετικών χωρών. Η χώρα μεταφέρθηκε στη ζώνη επιρροής των ΗΠΑ μέσω της χρηματοδότησης «επιχορηγούμενων», οι οποίοι στη συνέχεια ήρθαν στην εξουσία ως αποτέλεσμα ταραχών στους δρόμους.

Καθώς εργάζονται για την προετοιμασία τέτοιων δυνάμεων, συνήθως δηλώνουν θετικούς στόχους, όπως περιβαλλοντικούς, την ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων των γυναικών και ούτω καθεξής, αλλά μόνο οι υπάκουοι σκύλοι των ΗΠΑ είναι αυτοί που λαμβάνουν τις επιχορηγήσεις.

Στην Τιφλίδα, οι εθνικιστές από το κυβερνών Κόμμα του Γεωργιανού Ονείρου αποφάσισαν να μειώσουν την εξωτερική επιρροή στις εσωτερικές διαδικασίες, όπως οι εκλογές και άλλες. Αυτός ήταν ο λόγος πίσω από το νόμο για τους ξένους πράκτορες ή τη «διαφάνεια της εξωτερικής επιρροής».

Οι Γεωργιανοί ψηφοφόροι πρέπει να δουν ποιος επιδιώκει τα εθνικά συμφέροντα και ποιος τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον. Αυτός ήταν ο σκοπός του νόμου. Φυσικά, δεν άρεσε στη Δύση.

Όλα τα σχέδια που η Ουάσιγκτον τρέχει στο μετασοβιετικό χώρο έχουν σκοπό να φέρουν τα πρώην σοβιετικά κράτη εναντίον της Ρωσίας. Επιπλέον, οι ΗΠΑ θέλουν να εξαπολύσουν πολέμους όπου είναι δυνατόν. Ως εκ τούτου, δεν ήταν τυχαίο ότι συνθήματα για την επιστροφή της Αμπχαζίας στη Γεωργία δεν μπορούσαν παρά να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην Τιφλίδα. Το κοινοβούλιο της Γεωργίας απέρριψε το νομοσχέδιο, αλλά οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να προωθούν την «έγχρωμη επανάσταση» στη χώρα.

Η Ουάσιγκτον δεν είναι ευχαριστημένη με την ουδετερότητα της Γεωργίας. Η Γεωργία δεν έχει ενταχθεί στις κυρώσεις και αρνείται να βοηθήσει την Ουκρανία με όπλα. Ως εκ τούτου, η Ουάσιγκτον σκοπεύει να ανατρέψει τη σημερινή κυβέρνηση και να φέρει στην εξουσία φιλοδυτικές δυνάμεις.

Στις 5 Μαρτίου, η Washington Post προέτρεψε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να εξασφαλίσει την απελευθέρωση του Μιχαήλ Σαακασβίλι, υποστηρικτή του Σόρος, ο οποίος καταδικάστηκε στη Γεωργία για ποινικές κατηγορίες.

«Θα πρέπει να επιτραπεί στον κ. Σαακασβίλι να αναζητήσει ιατρική βοήθεια στο εξωτερικό. Εάν πεθάνει στη φυλακή, πιθανότατα θα ήταν επίσης μια θανατηφόρα προσπάθεια της Γεωργίας να ενταχθεί στην Ευρώπη — και ένας θρίαμβος για τον κ. Πούτιν, μεταφέροντας τον πληθυσμό 3,7 εκατομμυρίων Γεωργίας σε πολλά περισσότερα χρόνια αυταρχικής διακυβέρνησης», έγραψε η Washington Post.

Η εφημερίδα πιστεύει πως η Γεωργία κυβερνάται πλέον από το «φιλορώσο» δισεκατομμυριούχο Bidzina Ivanishvili και η παραίτησή του από την ηγεσία του Κόμματος του Γεωργιανού Ονείρου ήταν μια απλή τυπική διαδικασία.

«Η κυβέρνηση του κ. Ιβανισβίλι γέρνει προς τον κ. Πούτιν και έχει αποδυναμώσει την κοινωνία των πολιτών και τη δημοκρατία της Γεωργίας», αναφέρει το άρθρο.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Γεωργία κάλεσε το κυβερνών κόμμα να μην ακολουθήσει τη νομοθεσία που ήταν ασυμβίβαστη με τις γεωργιανές και τις ευρωπαϊκές αξίες. Φυσικά οι Αμερικανοί «το ξέρουν καλύτερα» τι χρειάζεται η Γεωργία και η Ευρώπη.

Γεωργία παραμονές τραγικών γεγονότων

Η Γεωργία μπορεί να ξεχάσει τη συνέχιση της τάσης για οικονομική ανάπτυξη δέκα τοις εκατό που θα μπορούσε να είναι δυνατή λόγω του εμπορίου της με τη Ρωσική Ομοσπονδία, της διαμετακόμισης αγαθών (προς την Αρμενία και νοτιότερα προς το Ιράν και την Ινδία) και την εισροή Ρώσων μεταναστών. Η γεωργιανή οικονομία και η κοινωνική σφαίρα πρόκειται να καταρρεύσει. Ένας εμφύλιος πόλεμος και η ποινικοποίηση είναι επίσης πιθανά.

Παρόμοια σενάρια έγχρωμων επαναστάσεων έχουν λάβει χώρα στην Αρμενία (με επιτυχία για τις ΗΠΑ), στη Λευκορωσία (ανεπιτυχώς), στο Καζακστάν (ανεπιτυχώς), γίνονται τώρα και στη Μολδαβία. Είναι αυτονόητο πως η επανάσταση στην Ουκρανία ήταν η πιο επιτυχημένη για τις ΗΠΑ.

Η Ρωσία προετοιμάζει απάντηση στη φιλοαμερικανική Γεωργία

Το άνοιγμα ενός δεύτερου μετώπου ενάντια στη Ρωσική Ομοσπονδία στον Καύκασο είναι ένα όνειρο για τις ΗΠΑ τώρα. Η Ρωσία έχει ετοιμάσει μια απάντηση. Πριν από ένα χρόνο, το Μάρτιο του 2022, έγινε λόγος να γίνει η Νότια Οσετία μέρος της Ρωσίας. Πριν από λίγο καιρό, οι αρχές της Αμπχαζίας δήλωσαν ότι θα αποδεχτούν την ιδέα του κράτους της Ένωσης με τη Ρωσική Ομοσπονδία και τη Λευκορωσία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αμπχαζίας Inal Ardzinba δήλωσε πως η ένταξη της Αμπχαζίας στο κράτος της Ένωσης με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία "δε θα αποτελεί παραβίαση της κυριαρχίας της Αμπχαζίας".

Υπάρχουν ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στην Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία, επομένως, δεν χρειάζεται να αμφισβητηθεί η πιθανότητα στρατιωτικής απάντησης σε εδαφικές διεκδικήσεις που προέρχονται από τη φιλοαμερικανική Γεωργία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail