Αν όντως τα πιστεύουν, έχουν πρόβλημα: Αντιπαράθεση παραλογισμού με πραγματικότητα στις ΗΠΑ για την Ουκρανία

Τι αντιπαράθεση παραλογισμού με πραγματικότητα. Την ίδια μέρα που η Kyiv Independent δημοσιεύει ένα φρικτό ρεπορτάζ που περιγράφει λεπτομερώς τις καταστροφικές απώλειες των ουκρανικών στρατευμάτων στο Bakhmut, ο Lloyd Austin και ο Mark Milley διαγωνίζονται για το βραβείο «Ποιος είναι ο πιο ανόητος». Νομίζω ότι είναι ισοπαλία. Κρίνετε μόνοι σας.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ας ξεκινήσουμε με το άρθρο από το δημοσίευμα της Ουκρανίας, στην Kyiv Independent. Θα το χρησιμοποιήσουμε ως σημείο αναφοράς για να αξιολογήσουμε τα όσα είπαν ο Austin και ο Milley στη συνέντευξη Τύπου τους την Τετάρτη.

Μάχη του Μπαχμούτ: Ουκρανοί στρατιώτες ανησυχούν πως οι Ρώσοι αρχίζουν να «γεύονται τη νίκη»

Λίγες μέρες πριν επιστρέψει για να πολεμήσει στη Μάχη του Μπαχμούτ, ένας Ουκρανός στρατιώτης, ο Volodymyr, 54, είπε ότι ένιωθε άσχημα προετοιμασμένος.

«Όταν μας οδηγούν στο Bakhmut, ξέρω ήδη πως με στέλνουν στο θάνατο», είπε ο Volodymyr στην Kyiv Independent κατά τη σύντομη παραμονή του στο Kramatorsk, μια πόλη στην περιφέρεια του Ντόνετσκ, περίπου 25 χιλιόμετρα δυτικά της πρώτης γραμμής.

Ο Volodymyr, ένας πεζικάριος από την 93η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία, είπε πως πάλευε να φάει μετά από μάχες στο Bakhmut για μήνες. Έδειχνε ταραγμένος καθώς μιλούσε.

Για δύο μήνες, η μονάδα του Volodymyr είχε επιφορτιστεί με τη φύλαξη του Bakhmut από μικρές ρωσικές ομάδες επίθεσης που έρπουν στην πόλη. Η ταξιαρχία βρισκόταν συνεχώς υπό πυρά όλμων καθώς οι στρατιώτες βρίσκονταν σε εξωτερικούς χώρους όπου τα σκάγια μπορούσαν να τους τραυματίσουν ή να τους σκοτώσουν ανά πάσα στιγμή.

«(Οι Ρώσοι) συνεχίζουν να μας πυροβολούν, αλλά δεν έχουμε πυροβολικό – επομένως δεν έχουμε με τίποτα να τους επιτεθούμε», είπε ο Volodymyr. «Δεν ξέρω αν θα επιστρέψω ή όχι. Απλώς σκοτωνόμαστε».

Ουκρανοί πεζικάριοι που τους πήραν συνέντευξη από την Kyiv Independent περιέγραψαν τις μάχες στο Bakhmut ως μια απελπισμένη πρόκληση επιβίωσης ενάντια στα «άπειρα» αποθέματα πυρομαχικών πυροβολικού και ανθρώπινου δυναμικού της Ρωσίας. Μόνο με τα πολυβόλα και τα τουφέκια τους, λένε ότι αντιμετώπισαν ανελέητες ρωσικές επιθέσεις με όλμους και πυροβολικό μέχρι που τελικά καταστράφηκε το κρησφύγετό τους. . . .

Ενώ οι ρωσικές απώλειες στο μέτωπο του Μπαχμούτ υποτίθεται πως είναι πολύ υψηλές, η Ουκρανία δέχεται επίσης μεγάλες απώλειες καθώς κρατά την πόλη, αποκαλύπτουν μαρτυρίες στρατιωτών. Οι υπηρεσίες πληροφοριών του ΝΑΤΟ εκτιμούν ότι τουλάχιστον πέντε Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν για κάθε απώλεια της Ουκρανίας, ανέφερε το CNN στις 6 Μαρτίου, επικαλούμενο ανώνυμο αξιωματούχο της συμμαχίας.

Ο Valeriy, ένας Ουκρανός στρατιώτης πεζικού, λέει ότι οι περισσότεροι από τους πεσόντες συντρόφους του τραυματίστηκαν θανάσιμα από θραύσματα βλημάτων.

«Είναι κρίμα που πιθανώς το 90% των απωλειών μας είναι από πυροβολικό – ή τανκς και αεροπορία», είπε ο Valeriy στην Kyiv Independent λίγες ώρες μετά την αναχώρησή του από το μέτωπο του Bakhmut. «Και πολύ λιγότερες (απώλειες) από μάχες με πυροβολισμούς».

Ο Valeriy μέτρησε ότι «μόνο λίγα» από τα αρχικά 27 μέλη της διμοιρίας του βγήκαν μαζί του από το μέτωπο του Bakhmut, αν και εξήγησε πως οι περισσότεροι από αυτούς τραυματίστηκαν, δεν σκοτώθηκαν.

«Οι Ρώσοι έχουν τόσα πολλά όπλα και υπάρχουν τόσα πολλά από αυτά», είπε ο Valeriy. «Πυροβολούν εναντίον μας όλη την ώρα. Μερικές φορές, ακούτε ένα εισερχόμενο (βλήμα) κάθε δευτερόλεπτο."

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει την επίθεσή τους στο Bakhmut από τα μέσα Ιανουαρίου, αφού κατέλαβαν την κοντινή πόλη εξόρυξης αλατιού Soledar, η οποία βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Bakhmut.

Ο συγγραφέας αυτού του άρθρου προσπαθεί απεγνωσμένα να βάλει κραγιόν στο γουρούνι των ουκρανικών απωλειών επαναλαμβάνοντας τον ψευδή ισχυρισμό του CNN ότι η Ρωσία χάνει στρατεύματα με αναλογία πέντε προς ένα σε σύγκριση με την Ουκρανία. Ωστόσο, οι Ουκρανοί στρατιώτες λένε την πραγματική ιστορία. Η Ρωσία τους βομβαρδίζει με μια φαινομενικά απεριόριστη προμήθεια βλημάτων πυροβολικού και οι Ουκρανοί δεν έχουν οβίδες για αντάλλαγμα.

Επαναλαμβάνω αυτό που έγραψα πριν — η πλευρά που εκτοξεύει τις περισσότερες οβίδες πυροβολικού προκαλεί τα περισσότερα θύματα. Το να ευχόμαστε μόνο να πεθαίνουν σωρηδόν οι Ρώσοι δεν το κάνει πραγματικότητα. Η εικόνα που ζωγράφισε η Kyiv Independent είναι ζοφερή και φρικτή. Λάβετε, λοιπόν, αυτό κατά νου καθώς ακούτε την εκπομπή κλόουν των Austin/Milley.

Lloyd Austin: Αυτή η ομάδα επαφής έχει πιέσει σκληρά για να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία μπορεί να αμυνθεί από την αυτοκρατορική επιθετικότητα του Πούτιν. Οι γενναίοι Ουκρανοί παρέμειναν σταθεροί κατά τη διάρκεια της χερσαίας εισβολής της Ρωσίας με τη βοήθεια των νέων αντιαρματικών και αντιαεροπορικών πυραύλων τους που παρείχαν οι χώρες της ομάδας επαφής και η Ρωσία ελπίζει να συντρίψει την Ουκρανία σε έναν πόλεμο φθοράς.

Όμως η Ουκρανία έχει προμηθευτεί από περισσότερες από 40 χώρες. Εν τω μεταξύ, η Ρωσία έπρεπε να εξαρτηθεί από το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα και έπρεπε να χρησιμοποιήσει εξοπλισμό που χρονολογείται από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Έτσι, η Ρωσία εξαντλείται από δυνατότητες και ξεμένει από φίλους. Ο Πούτιν έχει τώρα αποδείξεις για ένα χρόνο πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ομάδα επαφής θα υποστηρίξουν το δικαίωμα της Ουκρανίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της για μεγάλο διάστημα

Ο Όστιν είναι παραληρηματικός και ψεύτης. Παραλείπει να σημειώσει ότι αυτές οι 40 χώρες δεν μπορούν πλέον να προμηθεύουν στην Ουκρανία βλήματα πυροβολικού των 155 mm. Αυτό περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Επαναλαμβάνει το παραμύθι πως η Ρωσία τελειώνει από πυρομαχικά, όπλα και πυραύλους και αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει εξοπλισμό 80 ετών. Κανείς δεν τον ενημέρωσε για τον υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal που συνεχίζει να προκαλεί όλεθρο στην Ουκρανία; Ο Όστιν μου θυμίζει την Τζούντι Γκάρλαντ στον Μάγο του Οζ («There is no place like home, there is no place like home). Κάποιος αγοράσει σε αυτόν τον άνθρωπο μερικές παντόφλες Ruby.

Ο Όστιν προφανώς πιστεύει ότι αν συνεχίσει να επαναλαμβάνει το μάντρα πως «η Ρωσία τελειώνει από ικανότητες και τελειώνει από φίλους», θα γίνει πραγματικότητα. Τα γεγονότα όμως δείχνουν το αντίθετο. Η νέα συμμαχία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας σημαίνει ότι η Μόσχα έχει έναν ισχυρό νέο φίλο. Έχει επίσης ενισχύσει τις σχέσεις με την Ινδία και τη Σαουδική Αραβία. Η Ρωσία είναι απασχολημένη με τη δημιουργία μιας νέας πολυπολικής συμμαχίας που δεν εμπίπτει στη σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ. Ο Όστιν προδίδει την άγνοια και τη ρηχότητά του με τέτοιους παράλογους ισχυρισμούς.

Ο Όστιν δεν ήταν ο μόνος γελωτοποιός στο βάθρο. Ο στρατηγός Milley έδειξε την ικανότητά του ως αμετανόητος συκοφάντης:

Στρατηγός Milley: Η Ρωσία ξεκίνησε, και συνεχίζει για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα, έναν επιθετικό πόλεμο και κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Αυτή είναι και παραμένει μια ρωσική κατά μέτωπο επίθεση στη βασισμένη σε κανόνες διεθνή τάξη που ισχύει εδώ και 80 χρόνια, οκτώ δεκαετίες από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Μπροστά σε αυτήν την επιθετική ενέργεια σε έναν πόλεμο κατάκτησης, αυτή η ομάδα παραμένει ενωμένη. Το ΝΑΤΟ είναι Ενωμένο, ο λαός της Ουκρανίας είναι ανένδοτος. Στέκονται ακλόνητοι απέναντι στη ρωσική επίθεση.

Η Ρωσία παραμένει απομονωμένη, τα στρατιωτικά της αποθέματα εξαντλούνται γρήγορα. Οι στρατιώτες είναι αποθαρρυμένοι, ανεκπαίδευτοι, στρατεύσιμοι και κατάδικοι χωρίς κίνητρα, και η ηγεσία τους τους οδηγεί στην αποτυχία έχοντας ήδη αποτύχει στους στρατηγικούς τους στόχους. Η Ρωσία βασίζεται όλο και περισσότερο σε άλλες χώρες, όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα. Όπως τόνισε ο υπουργός, χρησιμοποιούν ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να συνεχίσουν να τρομοκρατούν τους Ουκρανούς αμάχους. Αυτή η σχέση είναι χτισμένη στους σκληρούς δεσμούς της καταπίεσης της Ελευθερίας που ανατρέπει την Ελευθερία και διατηρεί την τυραννία τους, ωστόσο οι ελεύθεροι άνθρωποι δε θα επιστρέψουν στα δεσμά της τυραννίας.

Το να παίρνετε μια διάλεξη από τον στρατηγό Milley σχετικά με την ιερότητα της «διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες» είναι σαν να ακούτε τον Jeffrey Dahmer να προειδοποιεί για τους κινδύνους της υψηλής χοληστερόλης εάν εμπλακείτε σε κανιβαλισμό. Είμαι βέβαιος ότι οι λαοί του Βιετνάμ, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης και της Συρίας, για να αναφέρουμε μόνο μερικά παραδείγματα, θα έχουν κάποια καυστικά σχόλια σχετικά με τη δέσμευση των ΗΠΑ στη «διεθνή τάξη βασισμένη σε κανόνες».

Ο Milley στερείται επίσης αυτογνωσίας και ειρωνείας. Επιμένει ότι επειδή η Ρωσία φέρεται να βασίζεται στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα για όπλα, αυτό είναι σημάδι αδυναμίας και αποτυχίας. Hello! Και η Ουκρανία που λαμβάνει βοήθεια από 40 χώρες είναι σημάδι δύναμης;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail