Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ υπόσχεται άμεση απάντηση σε οποιαδήποτε ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στο Λίβανο

Freepen.gr - Ο ηγέτης του λιβανικού κινήματος αντίστασης απέρριψε τις πρόσφατες απειλές Ισραηλινών αξιωματούχων σχετικά με πιθανή στρατιωτική επίθεση στο Λίβανο, λέγοντας ότι οποιοδήποτε σιωνιστικό χτύπημα θα αντιμετωπιστεί με άμεση απάντηση.

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, έκανε τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια ομιλίας την Τετάρτη, αφότου το Τελ Αβίβ κατηγόρησε το κίνημα της αντίστασης για βομβαρδισμό στο βόρειο Ισραήλ.

Ο Νασράλα είπε πως ένας πόλεμος στο Λίβανο μπορεί να οδηγήσει σε «έναν πόλεμο σε ολόκληρη την περιοχή».

Προειδοποίησε ότι «σε όποια σιωνιστική επίθεση, στρατιωτική ή ασφάλεια, που επηρεάζει οποιαδήποτε περιοχή του Λιβάνου και οποιοδήποτε άτομο, είτε είναι Λιβανέζος, Παλαιστίνιος ή άλλης εθνικότητας, η αντίσταση θα απαντήσει σίγουρα και γρήγορα σε αυτήν».

Ο Nasrallah είπε πως η επίθεση στη βόρεια πόλη Megiddo στις 13 Μαρτίου δείχνει ότι το Ισραήλ βρίσκεται στην πιο αδύναμη θέση του ποτέ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, ένας Ισραηλινός τραυματίστηκε σοβαρά όταν ένας άνδρας διείσδυσε στο Ισραήλ από το Λίβανο την περασμένη εβδομάδα και τοποθέτησε μια βόμβα στην άκρη του δρόμου κοντά στον κόμβο της Megiddo.

Οι ισραηλινές αρχές ισχυρίστηκαν πρόσφατα ότι ο ύποπτος δράστης της επίθεσης με βόμβα στην άκρη του δρόμου θα μπορούσε να ήταν ένας Παλαιστίνιος πρόσφυγας από το Λίβανο. Ο ύποπτος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις στον απόηχο του βομβαρδισμού. Το Ισραήλ δεν είχε ανακοινώσει επισήμως εάν η έρευνά του είχε επιβεβαιώσει την προέλευση του βομβαρδιστή.

Ο Νασράλα είπε επίσης στους Ισραηλινούς αξιωματούχους «πηγαίνετε στη θάλασσα και κάντε ό,τι θέλετε» και τόνισε πως η Χεζμπολάχ «δε φοβάται να πάει στη μάχη».

Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ είπε επίσης πως «η σιωπή μας είναι μέρος του ψυχολογικού πολέμου των μέσων ενημέρωσης με τον εχθρό».

«Δεν είναι δική μας ευθύνη να απαντήσουμε σε ό,τι μπερδεύει τον εχθρό και μερικές φορές η απάντησή μας είναι να μην σχολιάσουμε το περιστατικό».

Σε άλλο σημείο των παρατηρήσεών του, ο Νασράλα επεσήμανε τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις και την εσωτερική πολιτική κρίση στο Ισραήλ. «Η ισραηλινή οντότητα βρίσκεται σε κρίση και δεν έχει υπάρξει στην ιστορία αυτής της οντότητας τέτοια αδυναμία και εξασθένηση όπως σήμερα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail