Ρώσος δισεκατομμυριούχος: Πουλήστε γρήγορα δολάρια, αγοράστε ευρώ, γιουάν και χρυσό

pixabay / Darkmoon_Art
Freepen.gr - Οι Ρώσοι θα πρέπει να αρχίσουν να πουλάνε δολάρια και να αγοράζουν ευρώ, γιουάν και χρυσό, πιστεύει ο επιχειρηματίας Oleg Deripaska. Στην πρόσφατη ανάρτησή του στο Telegram, ο Deripaska αντέδρασε στη δήλωση του συγγραφέα του βιβλίου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις "Rich Dad Poor Dad" Robert Kiyosaki σχετικά με τη μελλοντική οικονομική κρίση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Kiyosaki, ο οποίος προέβλεψε την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, ενθάρρυνε τους επενδυτές να αγοράσουν περισσότερο χρυσό, ασήμι και bitcoin.

Στην ανάρτησή του, ο Deripaska δημοσίευσε έναν σύνδεσμο για τη συνέντευξη του Kiyosaki στο Fox Business.

«Αν ο εύθυμος επενδυτής αποδειχθεί ότι έχει τουλάχιστον 10 τοις εκατό δίκιο, τότε φαίνεται πως είναι καιρός να πουλήσει δολάρια πολύ γρήγορα και να αγοράσει ευρώ και πολύ περισσότερο γιουάν και χρυσό», έγραψε ο Ρώσος επιχειρηματίας.

Η κατάσταση στις αγορές άρχισε να αλλάζει στο πλαίσιο της τραπεζικής κρίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Silicon Valley Bank (SVB) χρεοκόπησε στις 10 Μαρτίου. Λίγες μέρες αργότερα έκλεισε και η Signature Bank της Νέας Υόρκης λόγω συστημικών κινδύνων. Οι φόβοι των επενδυτών σε όλο τον κόσμο σχετικά με την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης αυξήθηκαν απότομα, γεγονός που προκάλεσε πτώση τόσο στις αμερικανικές όσο και στις ευρωπαϊκές αγορές στις 13 Μαρτίου.

Ο Oleg Deripaska είναι ένας Ρώσος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και βιομήχανος. Έκανε την περιουσία του σε προηγούμενα κρατικά περιουσιακά στοιχεία που ιδιωτικοποιήθηκαν ως αποτέλεσμα της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail