Οι εμπορικές συναλλαγές της Κίνας με τη Ρωσία αυξάνονται με διψήφιο ρυθμό τον Ιανουάριο - Φεβρουάριο

pixabay / 12019
Freepen.gr - Οι εξαγωγές και οι εισαγωγές της Κίνας με τη Ρωσία αυξήθηκαν με διψήφιο ρυθμό τον Ιανουάριο - Φεβρουάριο σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, έδειξαν τα τελωνειακά στοιχεία, καθώς η Κίνα είπε πως έπρεπε να προωθήσει τις σχέσεις με το βόρειο γείτονά της σε έναν όλο και πιο ταραγμένο κόσμο.

Όπως γράφει το Reuters, οι εξαγωγές της Κίνας στη Ρωσία εκτινάχθηκαν κατά 19,8% τους πρώτους δύο μήνες, φτάνοντας συνολικά τα 15 δισ. δολάρια, ενώ κατέγραψε συρρίκνωση της ζήτησης από άλλες αγορές. Οι εισαγωγές από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 31,3% στα 18,65 δισ. δολάρια.

Αυτό άφησε το εμπορικό έλλειμμα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο με τη Ρωσία σε περίπου 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι θαλάσσιες εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου της Κίνας πρόκειται να σημειώσουν ρεκόρ αυτόν τον μήνα, αφού τα διυλιστήρια εκμεταλλεύτηκαν τις φθηνές τιμές καθώς η εγχώρια ζήτηση καυσίμων ανέκαμψε μετά την άρση των περιορισμών για τον COVID-19, ανέφερε το πρακτορείο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Τσιν Γκανγκ είπε σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο ετήσιας κοινοβουλευτικής συνόδου στο Πεκίνο πως η Κίνα έπρεπε να προωθήσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία καθώς ο κόσμος γίνεται πιο ταραγμένος.

Ερωτηθείς εάν είναι πιθανό η Κίνα και η Ρωσία να εγκαταλείψουν το αμερικανικό δολάριο και το ευρώ για διμερές εμπόριο, ο Τσιν είπε ότι οι χώρες θα πρέπει να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε νόμισμα είναι αποτελεσματικό, ασφαλές και αξιόπιστο.

«Τα νομίσματα δεν πρέπει να είναι το ατού για μονομερείς κυρώσεις, πολύ περισσότερο μια συγκάλυψη για εκφοβισμό ή εξαναγκασμό», είπε.

Το εμπόριο της Κίνας με τη Ρωσία έφτασε σε υψηλό επίπεδο το 2022 καθώς οι δυτικές χώρες επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail