Ο Ζελένσκι παρασημοφόρησε Ουκρανούς στρατιώτες στο Μπαχμούτ. Το τέλος είναι κοντά

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky παρασημοφόρησε στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη γραμμή επαφής στο Bakhmut (το ρωσικό όνομα της πόλης είναι Artemovsk). Αυτό είναι ένα στοιχείο deja vu σε σχέση με το Soledar, όταν οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη μετά από ένα παρόμοιο διαφημιστικό κόλπο.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Το βίντεο της τελετής δημοσιεύτηκε από αμέτρητα ειδησεογραφικά μέσα. Τα ουκρανικά κανάλια αναφέρουν ότι το ταξίδι του Ζελένσκι στο Μπαχμούτ ήρθε ως απάντηση στο πρόσφατο ταξίδι του Πούτιν στη Μαριούπολη. Το κανάλι Legitimny Telegram είπε πως η συνάντηση με τους στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πραγματοποιήθηκε σε ένα «εγκαταλελειμμένο» υπόστεγο στο χωριό Konstantinovka.

Σύμφωνα με το κανάλι Telegram της 93ης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αυτή είναι μια πραγματική πρώτη γραμμή, αν και όχι η πρώτη. Το βίντεο προκάλεσε μια «καταθλιπτική εντύπωση» στον Ουκρανό στρατιώτη:

"Τα πρόσωπα των αγωνιστών, τα μάτια τους. Υπάρχει κάτι μεταξύ θλίψης, κούρασης και μοιρολατρίας. Κάποιοι άλλοι δίνουν ξεκάθαρα αυτό το περιβόητο απλανές βλέμμα".

Ο ίδιος ο Ζελένσκι, συνεχίζει ο συγγραφέας, «φαίνεται εξαντλημένος». Όλοι προσπαθούν να χαμογελούν σε τέτοιες περιπτώσεις», αλλά αυτό είναι το χαμόγελο των ανθρώπων που κατάλαβαν και αποδέχτηκαν τη θέση τους».

Τα πράγματα στο ανατολικό μέτωπο χειρότερα από ποτέ

Οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν έχουν τίποτα να χαρούν πραγματικά: η αντεπίθεση κατά του Μπαχμούτ που είχε υποσχεθεί ο πρόεδρός τους αναβάλλεται συνεχώς. Φέρεται ότι είναι ο ζεστός καιρός που κατέστρεψε τους δρόμους. Ωστόσο, η Ουκρανία θα μπορούσε να ξεμπλοκάρει την πόλη το Φεβρουάριο.

Ούτε ο Ζελένσκι δεν έχει τίποτα να χαρεί. Δύο ακόμη παγίδες αναδύονται εκτός από αυτή στο Bakhmut — στην Avdiivka και στο Seversk.

Στο ίδιο το Μπαχμούτ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υποχώρησαν από το έδαφος του εργοστασίου AZOM, λέει ο Whisper του καναλιού Front Telegram. Τώρα οι μαχητές της PMC Wagner έχουν άμεση διαδρομή προς το κέντρο από όλες τις κατευθύνσεις, είπε ο μπλόγκερ Ruslan Tatarinov.

Σύμφωνα με το κανάλι Resident Telegram, ο ρωσικός στρατός έχει αλλάξει τακτική και τώρα και περιβάλλει την ομάδα της AFU εντός του Bakhmut, ανακαταλαμβάνοντας πολλά οικιστικά τετράγωνα την ημέρα. Τα άρματα μάχης που παρασχέθηκαν πρόσφατα «καίγονται απλώς στην πόλη και δεν χρησιμοποιούνται στη μάχη».

Το Μπαχμούτ έχει αποκλειστεί σχεδόν εξ ολοκλήρου, είπε ο Γιαν Γκαγκίν, σύμβουλος του ασκούντα καθήκοντα επικεφαλής της DPR.

Η αποτυχία στον αγώνα για τις ψυχές του λαού του είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να αντιμετωπίσει ο Ζελένσκι.

Υπάρχει ένα βίντεο στο Διαδίκτυο, στο οποίο Ουκρανοί στρατιώτες πείθουν μια ηλικιωμένη γυναίκα να εκκενωθεί. Η γυναίκα λέει όχι και αναρωτιέται αν οι στρατιώτες πρόκειται να της καταστρέψουν το σπίτι. Αυτό το παράδοξο μπορεί να τα λέει όλα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail