Άλλο ένα βήμα προς έναν παγκόσμιο πόλεμο

Freepen.gr - Ο κόσμος έκανε ένα ακόμη βήμα προς έναν παγκόσμιο πόλεμο. Στις 14 Μαρτίου, οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν το αμερικανικό drone MQ-9 Reaper καθώς πετούσε προς τα ρωσικά κρατικά σύνορα στη χερσόνησο της Κριμαίας. Το UAV πετούσε με τους αναμεταδότες του κλειστούς και διέσχισε την προσωρινή απαγορευμένη ζώνη πτήσης που είχε καθοριστεί για λόγους ασφαλείας κατά τη διάρκεια της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, αναφέρει το southfront.org.

Ως αποτέλεσμα, το UAV εξουδετερώθηκε από ρωσικά μαχητικά. Ο ρωσικός στρατός τονίζει ότι οι πιλότοι δε χρησιμοποίησαν αερομεταφερόμενα όπλα και δεν ήρθαν σε επαφή με το UAV.

Από την πλευρά τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν πως το ρωσικό Su-27 χτύπησε το UAV, με αποτέλεσμα να συντριβεί σε διεθνή ύδατα. Σε επιβεβαίωση, το Πεντάγωνο δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τη ζημιά στον έλικα, αλλά δεν απέδειξε ότι συνέβη ως αποτέλεσμα της επαφής με το ρωσικό αεροσκάφος. Το βίντεο δείχνει πως μετά από έναν άκρως επαγγελματικό ελιγμό των Ρώσων πιλότων, το drone συνέχισε την πτήση του. Η προπέλα θα μπορούσε να καταστραφεί από το καύσιμο που πετάχτηκε όταν οι Ρώσοι πιλότοι προσπάθησαν να αναγκάσουν το ξένο UAV να γυρίσει και να φύγει από τον εναέριο χώρο χωρίς να χρησιμοποιήσουν όπλα.

Τα συντρίμμια του Reaper έχουν ήδη βρεθεί στα ανοικτά των ακτών της Σεβαστούπολης σε βάθος περίπου 900 μέτρων. Ένας κλάδος βαθέων υδάτων του αγωγού φυσικού αερίου South Stream φέρεται να εκτείνεται κοντά σε αυτή τη ζώνη.

Μετά το περιστατικό, η Ουάσιγκτον ξεκίνησε τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του υπουργού Άμυνας και του προέδρου του Μικτού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ με τους Ρώσους ομολόγους τους.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας εξήγησε ότι ο λόγος του συμβάντος ήταν πως η αμερικανική πλευρά δεν συμμορφώθηκε με τη ζώνη περιορισμού πτήσεων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail