Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι οι ζημιές από το σεισμό στην Τουρκία ξεπερνούν τα 34 δισεκατομμύρια δολάρια

Freepen.gr - Ο καταστροφικός σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου και οι μετασεισμοί που έπληξαν τη νότια Τουρκία έχουν προκαλέσει ζημιές αξίας άνω των 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο την Παγκόσμια Τράπεζα τη Δευτέρα.

Το ποσό ισοδυναμεί με το 4% του ΑΕΠ της Τουρκίας το 2021, ανέφερε το ίδρυμα που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, προσθέτοντας πως η εκτίμηση δεν υπολογίζει το κόστος της ανοικοδόμησης που είναι «δυνητικά διπλάσιο».

Η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποίησε ότι οι συνεχιζόμενοι μετασεισμοί είναι πιθανό να αυξήσουν το συνολικό ποσό των ζημιών που προκλήθηκαν από την καταστροφή.

«Αυτή η καταστροφή χρησιμεύει ως υπενθύμιση του υψηλού κινδύνου της Τουρκίας από σεισμούς και της ανάγκης να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα στις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές», δήλωσε ο Humberto Lopez, Διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Τουρκία.

Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά επίσης ότι 1,25 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει προσωρινά άστεγοι λόγω ζημιών σε κτίρια κατοικιών.

Πρόσθεσε ότι η άμεση ζημιά σε κτίρια κατοικιών αντιπροσώπευε το 53 τοις εκατό της εκτίμησης, με το 28 τοις εκατό των ζημιών να παρατηρούνται σε κτίρια μη κατοικιών και το υπόλοιπο σε υποδομές όπως δρόμοι και γέφυρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail